BMW Motorrad Spezial 2017

0

Custom a köbön!

A BMW is belátta az emberek egyediek, az evolúció annyira kegyes, hogy mindegy hányan élünk a Földön soha nincsen két egyforma ember vagy élőlény. Ezt az evolúciót a legtöbb motor gyártó igyekszik kiszolgálni, hiszen nem jó ha a kiegészítő gyártók aratják le a babérokat főleg úgy, hogy minden adottság megvan.

BMW RT Spezial

BMW RT Spezial

Nem régen a BMW Motorrad szervezésében élőben tekinthettük meg a Gamisch-Partenkirchen-i talákozón a gyár ambícióit. Bizony az igényesség maximumával fogtak a témához.

A gyári sajtóhír vágatlanul:

“Az R nineT megjelenésével a BMW Motorrad korán felismerte a személyre szabhatóság iránti igényt és a modellcsalád öttagúra bővítésével fontos további fontos lépéseket is tett. A BMW Motorrad most a BMW Spezial-lal bővíti a személyre szabhatósági programját, amelynek keretében gyárilag elérhető különleges dizájn-, teljesítménynövelő- és exkluzív opciókat kínál. A legkiválóbb anyagok, szakképzettség, a részletek iránti igényesség, valamint a motorkerékpárok megjelenéséhez harmonikusan illeszkedő alkatrészek határozzák meg a BMW Motorrad Spezial-t. A Spezial felszerelések kezdetben a Túra és a Heritage modellekhez érhetőek el, de a kínálat folyamatosan bővülni fog.

BMW K1600GTL Spezial

BMW K1600GTL Spezial

A tervezési és fejlesztési szakaszoktól kezdődően egészen a tesztelésig a Spezial program alkatrészei megfelelnek a BMW Motorrad magas színvonalának, így egészítik ki a jelenlegi termékportfóliót a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelve.

BMW NineT Spezial

BMW NineT Spezial

A konfiguráció során az ügyfél kétféleképpen járhat el: motorkerékpárja megjelenését személyre szabhatja a Spezial opciókat megrendelve, amelyeket a gyártás során szerelnek fel, továbbá utólag is válogathat a különleges kiegészítők közül a jövőben a „Spezial World” kínálatból, ahol minden igénye teljesülhet.

BMW Pure Spezial

BMW Pure Spezial

Míg számos gyártó szinte kizárólag utólagosan felszerelhető kiegészítőket kínál, addig a BMW Motorradnál több évtizedes hagyománya van a gyári opcióként rendelhető felszereléseknek. Az opciók és kiegészítők szerepelnek a jármű számláján, így teljes mértékben érvényes rájuk a gyári jótállás és együtt finanszírozhatók a motorkerékpárral, ezáltal pénzt és időt takarít meg az ügyfelek számára.

BMW Racer Spezial

BMW Racer Spezial

A BMW Motorrad Spezial megjelenésével egy új generációs BMW Motorrad konfigurátor is bevezetésre kerül. Ez az első alkalom, hogy a gyári opciók mellett a speciális kiegészítők nagy része is kiválasztható az R nineT modellcsalád digitális bemutatóterén. Így az érdeklődők személyre szabhatják BMW motorkerékpárjukat a különleges kiegészítőkkel/Spezial alkatrészekkel és a gyártás előtt szemügyre vehetik motorkerékpárjukat.

Az új BMW Motorrad Spezial program 2017 augusztusában az alábbi termékekkel indul:

BMW Spezial

BMW Spezial fényezés

Heritage modellek:

R nineT

 • Különleges fényezések
  • Fekete/Vintage (Blackstorm metallic/Vintage)
  • Kék/alumínium (Blueplanet metallic/aluminium)

 

BMW Spezial szelepfedél

BMW Spezial szelepfedél CNC megmunkált felülettel

R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler, R nineT Racer, R nineT Urban G/S

 • Mart alkatrészek
  • Option 719 Classic
  • Option 719 Storm
  • Option 719 Club Sport

 

Túra modellek:

BMW K1600GTL Spezial a luxus fényűzése

BMW K1600GTL Spezial a luxus fényűzése

R 1200 RT, K 1600 GT, K 1600 GTL

 • Option 719 fényezések
  • Kék (Blueplanet metallic)
  • Fekete (Sprkling storm metallic)

Részletek:

  • kézzel festett platina színű dekorcsíkok
  • színjátszó fényezés a legmagasabb minőségű pigmentekkel ellátott festéknek köszönhetően
 • Option 719 ülés

Részletek:

  • Nyeregbarna motorkerékpár ülés
  • Díszítő varrások és dombornyomás kombinációja
  • „Option 719” logo
BMW K1600GT Spezial ülés

BMW K1600GT Spezial ülés

K 1600 GT, K 1600 GTL, K 1600 B

 • Option 719 kovácsolt kerekek

 Részletek:

 • Szürke (Orbit Grey)
 • Anyaga nagy szilárdságú alumínium-ötvözet
 • Korrozióálló”

 

BMW K1600GTL Spezial ha valami többre vágysz

BMW K1600GTL Spezial ha valami többre vágysz

Szerző: A “bike konfigurátor” eddig is létezett a BMW-nél anyagi és vizuális értelemben is de az óriási előre lépés, hogy a kiegészítők nagy részével együtt is megnézhetjük a rendelni kívánt motorunkat. Így sokkal könnyebb eldönteni mely extra alkatrész illeszkedik a legjobban a szívünkhöz. Nagyon sok “külsős” gyártó megtalálta magának a NineT szériát hiszen ez a család a színtiszta motorozásról szól minden sallang nélkül. Ezeknek az őszinte motoroknak most amúgy is reneszánsza van hiszen sokan kezdenek megcsömörleni az elektromos ketyerék dömpingjétől.

Az összes kiegészítőt megnéztük, megfogtuk most Garmisch-ban és azt kell mondjuk jól sikerültek! A fém elemek, szelepfedelek nem kisipari jellegűek.

A BMW a gazdaságos irányt választotta és nem fél háznyi Alumínium tömbből faragta ki az eredményt hanem a technológiai előnyüknek köszönhetően legyártottak a végső formát egy kis plusz anyaggal méretben és csak azt CNC munkálták fel (felületben végső méretre) a leeső veszteséges, leforgácsolt anyag minimális szinte pár százalék. Ezt a tuning cégeknek nagyon nehéz lenne elérni hiszen nem tudják az alapformát sem megszerezni Alumínium öntvényből.

A K széria felnijei láthatóan Roland Sands munkák, pedig a gyári felnik sem voltak rosszak. Az új csomag viszont nagyon sokat dob a gépen esztétikailag. Egy Spezial tuninggal mintha egy másik gépet kapnánk pedig a műszaki jellemzők 99%-a megegyező mégis  külcsín az a jól időzített 1% adó, ja alkatrész mennyit számít.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!