Yamaha Star Venture 1900 (2018) USA

0

A Yamaha újra célkeresztbe vette az amerikai piacot. A varázslat neve: Star Venture

Alapjában véve vallási háború a motorok esztétikájáról beszélni, hiszen ahány ember, motoros annyi ízlés de azt talán nem lehet nem észre venni, hogy a japánok sokszor más szemmel terveznek mint az európai tervezők. Sok motorjuk szép és sok van ami inkább különleges nekem. Amit nem lehet vitatni az a működésük, minimális a meghibásodás, nagyon sok kilométert elfutnak és aki valaha vett Yamaha motort általában nagy megelégedéssel beszél róla.

Yamaha Star Venture

Yamaha Star Venture

Most itt valami viszont megváltozott, eddig is voltak nagy túramotorjaik még akár olyanok is amik az amerikai kontinensen “őshonos” Harley Davidson konkurenciái akartak lenni, ami több, kevesebb sikerrel járt is. Most viszont a blokkot leszámítva nem ez az érzés fogott el.

Nem valami konkurenciája, nem másolata, nem klónja, nem testvére végre, hanem a saját világát képviselő egységes, harmonikus formavilág. A működéstől nem aggódom nagyon hiszen tudnak motort építeni nagyon sok éve. Egy ennyire kultikus gépnél amúgy sem illik hibázni.

YamahaStarVenture6A formaterv lendülete a hatalmas kopoltyúk mind végre egyedi hangulatot sugároz, nem beszélve a sportos szériákra emlékező négy darab kerek első lámpáról és a fölé húzott morcos szemöldökről. A mindent keretbe záró króm díszlécek pedig adnak neki egy eleganciát ami ráadásul nem olyan “kínai” króm (ami műanyag) hangulatú. Végre valami ami nem Gold Wing és nem is BMW K 1600, nem Yamaha FJR és nem is Harley Davidson Electra Glide. Valami ami Yamaha és pont. Oké a blokk az amerikai piac igényei, hangulata szerint készült de ezzel nincsen gond hiszen az a fő piaci cél.

YamahaStarVenture7

A hátrafelé alávágott cápaszerű orr a régi BMW autókon is egy nagyszerű formaterv volt, amit nagyon sok évig követtek.

Érdekes a BMW cruiser kísérlete a Montauk vonal annyira nem volt sikeres pedig elég egyedi volt a formaterve az amerikaiak kegyeit keresve. Ez a dög viszont esélyes a sikerre ha minden műszaki részlete hozza a ma elvárható szintet. Sugárzik róla a nyugalom, komfort, elegancia ez az amit elvárunk egy ilyen motortól azon túl, hogy tökéletes túra társ legyen.

YamahaStarVenture8A mai autóknál is megszokott zsugorított popsi pedig olyan integrált lámpákat tartalmaz, hogy az ember szívesen engedi maga elé, akár a csinos nőket a lépcsőn felfelé. Még a dobozokba integrált lámpa keretei is a régebbi amerikai autók előtt tisztelegnek. Mind apró részletek amik összeállnak és a plagizálás legkisebb gyanúját sem vetítik a tervező asztal árnyékában dolgozó kollégákra. BRÁVÓ! Nem gyenge mondjuk a konkurencia sem a szegmensben mert a Victory, Indian, Harley, Honda, BMW baggere is a nagy túra motorosok kegyeit keresik.

YamahaStarVenture10Kényelmes fotel túra cirkáláshoz, itt jön a nehéz feladat amikor nem motort kell tervezni hanem életérzést, szerencsére elég sok előtanulmánya van már a Yamahának is a témában. Az egész motor össz megjelenése, tömege sugározza a “pakolj fel és engedd el” a hétköznapokat. Sok motort látunk évről évre a Yamaha gyártól de itt valami más érzés fog el. Elkapták a ziccer labdát! Széles kormánya hívogat: ragadj szarvon és irányíts de ne feledd a szívem egy bikáé ha benne vagy porolok a lábammal kicsit. Ez az amit hiányolok évek óta a motor gyártóktól, hogy szerethető, kicsit romantikus, feeling motorokat adnának nekünk.

YamahaStarVenture12Értem én, hogy a BMW isteni motorokat gyárt de hol a szenvedély az olaszos temperamentum, a luxus hajókat idéző arisztokratikus elegancia? A motorozás nem csak technikai sport főleg nem a szabadidős, hobby túrázók körében! Szerintem ma is fontos lenne, hogy elkapjon egy érzés egy motor látványától, hangjától, jöjjön az életérzés ha csak a sarokig megyek vele akkor is. Sajnos a tiszta, steril, hideg németeknek ez nem mindig sikerül. Korábban írtam is már az ellopott motorozásról…

Persze a kötelező körök nem maradtak el: nyomatékos V2-es motor, szíjas vég-hajtás, kapcsolható hátramenet, fedélzeti hang technika, sebesség tartó, zárható dobozok, romantikus fedélzet, állítható légterelők, beépített információs kijelző (7″ LCD kijelzővel) navigációval, keréknyomás ellenőrző, szóval minden földi jó ami kellhet…

Végre valami amire igazán kíváncsian tekintünk!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!