Fury Road 2

0

Úgy látom a baráti, vasárnapi kerekezés még csak most lendül be!

Ismét a nyakunkba vettük az országot és most Győr felől tártuk fel a Balaton szomszédságát. Az előző kör is jól sikerült, hiszen volt ott minden, is!

Találkozásnak megint jónak tűnt a Campona McDonald’s, hiszen kávé mellé van rostos narancslé is. Az eddigiek alapján most is aszfalt és terep gumival indultunk neki, hogy legyen valami kis kihívás a napban.

Megpróbáltuk a “hajnali” 09:00h-s kezdést amiből reális, egészséges 9:30-at hoztam ki. Már rutinosan használtuk ki a GARMIN bocsánat (BMW) navigáció V azon képességét amivel valós időben tudjuk követni a túra társunkat akkor is ha szem elől tévesztjük. (Okostelefon kapcsolat vagy internet elérés szükséges) Egyébként kicsi késés van a rendszerben de jól szemmel követhető a másik mozgása a GPS kijelzőjén.

a dupla lencse tagos iPhone mélységélesség trükkje

a dupla lencse tagos iPhone mélységélesség trükkje

Be tudjuk állítani hány órán keresztül szeretnénk követni az illetőt (érdemes 24 órára állítani ami a maximum így aznap már nincsen gondunk ezzel)! Mivel a Budapest környéki utak egy jelentős részét kiveséztük így kivételesen autópályán távolodtunk el Budapesttől. Igazán motoros idő lett vasárnapra, sőt elég volt a Touratech World2 ruha eső héj nélkül is.

Az alábbi útvonallal terveztünk, hogy időnk, erőnk szerint egy jót tudjuk gurulni. Ha a befejezés későre csúszik akkor még mindig ott az autópálya “rövidre zárni” a napot.

Utvonal Garmin BaseCamp segítségével

Mivel a Balatont is érintettük, így benéztünk barátunkhoz Szentbékkállára a “Birkás” birtokra, hogy magunkhoz vegyünk egy kis mandulát, mert az finom. Átbeszéltük a motorozás szépségeit, hiszen Danival együtt szoktunk gurulni a MOTOzin berkein belül. Teszteltük az iPhone 7+ fotós, videós képességeit, hogy lássuk a nagyobb utakon mennyire tudunk számítani rá a felszerelés részeként. Nem régen kezdtük ugye a motoros fotós-filmes cikksorozatunkat, így fontos a GoPro, DJI Osmo, iPhone és egy MILC képességeit kiaknáznunk.

merre az arra?

merre az arra?

Olyan szerencsénk volt, hogy a korai időpont ellenére is szép időnk volt helyenként 20 Celsius feletti hőmérséklettel. Világosban nagyon szép képeket lehet készíteni egy okostelefonnal is hiszen erre vannak kitalálva a kis kamerák de sötétben ne reméljünk csodákat. A cikk minden képe iPhone 7+ készülékkel készült. Más téma: kis hazánk kontra külföld. Sokan azonnal külföldre vágynak motorozni, pedig belföldön is gyönyörű utak érhetőek el akár egy két napos hétvégékre is. Alacsonyabb rendű utakon, kisebb forgalom mellett, ráérősen szépet gurultunk ismét. Most a durva terepezés kimaradt, de majd sort kerítünk arra is… Az észak-nyugat magyarországi régió számos felfedezni valót rejt, főleg ha “kalandor” motorunk van, így nem félünk egy kis “földutazástól” sem.

Biztosan folytatjuk!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!