Touratech Companero World2 túra ruha 1 év után

0

Nem mindegy, hogy jól megruháznak vagy jól felruháznak: Touratech Companero World2

Touratech 3 in 1 a motoros ruhák között!

Mivel lassan több mint egy éves Optimus lovas ruhája és sokan kérdeztetek róla a Motor kiállításon is, így kitérünk rá részletesen a Touratech Budapest kérése alapján.

Számos dolgot leírtunk már korábban így most nem ezekről fogunk írni hanem a valós tapasztalatokról a több mint egy éves használat kapcsán.

Először is, hogy mire való, mire jó a ruha és kinek ajánljuk.

Kicsit túl lövünk a célon ha csak városi motorozáshoz választunk ilyen jó és drága ruhát bár tény, hogy a legtöbb motoros sérülést mégis itt a lakott területen vagy annak közelében szerzik a motorosok így a jó protektorok itt is segíthetnek. Azért alapjában véve ez egy túra ruha, ami inkább a végtelen utakon, Földkerüléseken mutatja meg a tudását, tartósságát. Ami nagyon előnyösnek tűnt az a variálhatósága, hiszen a legtöbben nyáron vagy legalábbis 20 Celsius felett motoroznak. Nyáron egy tengerparti vagy Marokkói túra viszont nem ritkán 30-40 Celsius fokot is produkál. Ilyenkor persze az egyik megoldás amit mi nem szeretünk, hogy egy szál pólóban, aláöltözőben, jobb esetben gerinc protektorban motorozunk, mert meleg van. Ezzel több baj is van. A bogarak is túl nagyot ütnek és az esetleges balesetnél sem vagyunk túl védettek! Több ruhát nem jó vinni egy nagy túrára, mert az meg túl sok térfogat. Alpesi túrán egy hágón nyáron is csak 0-5 Celsius várható így fel kell tudnunk öltözni 0-40 Celsiusra is. Én magam ezzel a kérdéskörrel mondjuk 1995 óta próbálkozom több-kevesebb sikerrel. (Nem kevés időt, pénzt áldozva a tökéletlen megoldásokra!)

a kalandor ruha: Touratech World2

a kalandor ruha: Touratech World2

A jó motoros ruha szabályozható, szellőztethető, eső álló, strapabíró, réteges és kényelmes. Mindezt úgy, hogy évekig egyben is marad. Jártam úgy diszkont ruhával, hogy a nadrág slicce felhúzáskor elakadt, mert a cipzár kocsija bekapta a nadrág anyagát és nem elakadt hanem el is vágta a nadrágot…Igaz ez a ruha csak 15.000+15.000 Ft körül volt de ha jól nézem akkor pont kidobott pénz lett. Egy nyári ruha ha minőségi akkor sajnos 100.000-300.000 Forint (nadrág, kabát, esőréteg, bélés, protektorokkal). Egy 3-4 évszakosnak mondott minőségi motoros ruha pedig nem ritkán 140.000-500.000 Forint. Ha utána számol az ember akkor a legjobb egy olyan szett ami mindent tud és csak egyszer egyben kell megvenni 5-10 évre. Főleg ha nem vagyunk növésben (széltében sem…).

A Touratech Budapesttől vett Touratech Companero World2-es ruha az első évében bizonyított a Hellas Rally-tól a német autópályán át, Kárpátalján, az Alpokban, Horvátországban, Görögországban, Budapesten, Szegeden…Megjártuk benne a Roadtec 01-es tesztet (Bosch pályán 294 km/h-val) Adtunk neki várost, autópályát (német fajtát), még terepezni is voltam benne könnyű kis KTM-el.

Állta a sarat, így azt hiszem, hogy a kényelmetlen, nem szellőző, régebbi, macerás eső overallom nyugdíjazni fogom végre. Unalmas is volt a benzinkutakon egy-lábon ugrálás mire bele tudtam lépni a ruhába…És az is plusz térfogatot vett el a motoros túrákon a véges dobozok kapacitásából. Volt olyan ruhám is amiben fixen beépített volt az eső álló réteg, ezzel csak az a baj, hogy soha nem szellőzött jól a ruha, mindig melegem volt benne nyáron, és az esetek 95%-ban feleslegesen volt bent a vízálló (állítólag “szellőző”) réteg hiszen kb 5%-ban sem motoroztam az évek alatt esőben. Mivel viszont be volt építve a vízálló réteg így mindig mozgott, gyűrődött, fáradt velem a kitett pontokon így nem csoda, hogy mára az amúgy hibátlan varrású, cipzárú ruhából karlendítés esetén mint a romantikus, őszi, hulló falevél fakad ki a vízálló réteg, Éljen Holle anyó!

bírja a strapát

bírja a strapát

Az eső ruha mivel keveset használjuk jobb, ha külön választható a ruhától teljesen és az esetek nagy részében a csomagban pihen, ráadásul amire a Touratech és a (Stadler) közösen gondoltak, hogy városnézéskor sem hátrány egy rendes, kényelmes eső kabát. Amiben nincsen nehéz, kényelmetlen protektor. Ebben zseniális ez a ruha, hogy városban, táborozáskor elegendő az eső kabátot használni ami teljes értékű. Az eső ruha tárolásához a ruha felső részére, kabátra cipzárazható, levehető, teljes értékű hátizsákot is kapunk amiben elfér az eső ruha, ez jó ötlet de mikor utasunk van akkor fura, hogy az arcába tömjük a ruhánkat. A ruháról levéve nagyon praktikus kis hátizsákot kapunk amit városi sétáknál én is használtam és nagyon bevált.

Ügyes, hogy az ivócsőhöz a kabáton van rögzítési pont, hogy a mágneses cső tartót használva motorozás közben mindig a helyén legyen az “itató” .

Touratech Companero

Touratech Companero

A ruha kényelmes, jól szellőző, jól állítható tele van praktikus extrákkal. Semmi kopási nyom nem keletkezett rajta a 18.000 kilométer alatt. Megéri az igen magas árát, bár tény, hogy nem olcsó. Az ilyen minőségű, konkurens termékek: BMW, KLIM, Rucca sem igazán mondható olcsónak de számos ponton elmaradnak a World2-től.

Rövidesen videós teszt és beszámoló is érkezik az EVOroad Youtube csatornájára. Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!