Úgy látom elkezdtük a motoros szezont

1

Pontosan ott ahol abba sem hagytuk…
(recept melléklettel)

Mentségemre legyen mondva, volt tettes társam is a buliban. Stabil motoros barát aki “szintén zenész” hiszen kis időeltolódással Ő is a BMW R 1200 GSA-ra szavazott. Kezdjük sorjában a történetet: a MOTOzin standján szerepelt Optimus a teljes hellasi pompájában (főszerkesztői kérésre) így az idei első motoros utam megint a Kék-Holdba vezetett, igaz okom is volt rá nem csak baráti, tisztelet látogatás volt.

Hellas hősei a MOTOzin standon

Hellas hősei a MOTOzin standon

Mondjuk oda az ember “pofavizitre” is szívesen megy.

Ugyanis a tartós teszt Metzeler Roadtec01 (aminek a tesztjén Én jártam, itt olvasható) hátsó gumimat még a 2016-os szezon zárásaként a Magyar Kalandmotoros Találkozóról hazafelé csak sikerült ledefekteznem. Így Feri a Kék-Hold alapítója jó ideje invitált egy ellenőrzésre, hiszen az útszéli javításunk kitartott de nem árt, ha szakember is ránéz a kukta munkájára. Kapva az alkaromon”, két legyet egy csapásra befáradtam megnézetni a sérült Roadtec01-et és felrakatni a Hellas Rally maradék gumikat, mégiscsak úgy autentikus a vas, ha már a rajtszámot sem sikerült levakarnom…(mondjuk nekem tetszik is vele Optimus). Előre még a maradék a Scorpion Rally de hátra már a Görögországban, nehezen beszerzett “Anlas” márkájú fogalmam sincsen milyen gumi került vissza. Pompás a látvány de a hűvös aszfalton a Hungexpo-ig kiérve is vagy háromszor csúszott meg a hátsó kerék bekapcsolt kipörgésgátlóval úgy, hogy a menet program is “ROAD” módban volt. Sebaj annyit is ér a hátulja ha elkopik.

Külön részletezném a gumim sorsát majd…

Kis kitérő után térjünk a Motor Fesztivál utánra, amikor is a kis ördög miatt csak el kellett menni motorozni igaz a szombat 20 Celsius fokkal kényeztetett minden motorost. Igen a jól ismert “motoros barát” hozta a formáját…Fél tíz, tízes indulás volt a cél, közel 400 km számos földúttal.

Itt jegyzem meg a gyengébbek kedvéért a Google is több mint 6 órát tervez a teljes útvonalra, ezen el lehetett volna gondolkodni, de a kislányok tolják csak tovább a “csapkodós” lepkét mi küldjük neki!

Végre ha már fent van a bütyi gumi, akkor kezdjük a szezont méltóan…Reggel eltöltöttünk egy kisebb időt (40 perc) a BMW-Garmin frigy pocskolásával, ugyanis a készülékek csodákra képesek az útvonal tervezés, megosztás és valós idejű követés (mobiltelefon és internet elérés szükséges) terén ha az ember ismeri az apró trükköket. Azt hiszem, ez egy külön cikk témája lesz, hogy legalább ez a cikk káromkodás mentesen jöjjön ki. Vidáman útra fel, a levegő elég friss de a aszfalt már nem csak 13 fokos, legalábbis a napos részeken. Az a harmadik sárban dagonyázásnál kiderült, hogy a kötelező érkezési időpont nem tartható…most kivételesen nem nekem kellett dolgozni menni bár fél héttől nekem is kötelességem volt. Gyönyörű, tájakon gyér forgalom mellett barangoltunk, nem ritkán földúton.

Marciusi_guriga - 17

árkon, bokron majdnem át…

Rá kellett jönnöm nem véletlen van GSA alattunk. A mindenhol körülbelül helytállást nem sok “öszvér” gép kezeli nagyobb méltósággal. Drága, drága de nem kidobott pénz.

Mikor mindenkit jól levert a víz akkor meg kellett állnunk újra gondolni a napirendet és miután rendeztük sorainkat döntést hoztunk.

Úgy érted bővebben?

Mivel nekem terep képesebb gumim volt fenn, így egy földút kezdeténél elváltunk hiszen én élvezem a terepet, Ő viszont nem. Igaz minden oka megvolt az aszfaltos kerülésre, mert aszfaltra való gumival jött és az is meg volt kopva. Mondanom sem kell egy jó csapatás után, letérve az elképzelt útvonalról érkeztem a következő találkozási ponthoz ahol egyedül voltam. Társam azt hitte, hogy aszfalton megúszhatja a kört, de természetesen egy kanyar múlva az Ő útvonala is sárban végződött. GPS készülékünk mutatta, hogy nem vagyunk távol egymástól de azért csak DE. Mondom a telefonba: mi történt? Van egy kis sár jön a válasz! Na, mondom az kopott aszfalt gumival Isteni! Ja, nem! Mi lesz? Erőt gyűjtök, mert bele ült. Menjek? Á jön valami Rally liga éppen megkérem Őket. Szólj ha baj van! Kitartás. Mondanom sem kell a Rally -csapat szépen kirántotta a kollégát a sárból de furán nézték mit keres ott az aszfalt gumival! És? Különben mi a sport értéke? Semmi! Nahát akkor?! Mire több téves földút után találkoztunk már szemből jött és szépen ült a motoron, bár két Coca-Colát csak benyakalt. Mondom az egyik az enyém? Csak ha gyorsabb vagy! Végül én banán turmixot szívtam fel… Hogyan értem? Nem vagyok én kérem ilyen újkori “fitnesz Tálib” de a reggelizni nincsen időm, mert az alvás többet ért, mint a kaja után, felfedeztem a motoros botmixer kétkerekű változatát.

kisebb terep után

kisebb terep után

Recept érdekel?

Végy egy szemre éretlen, szilárd banánt. Tedd be nejlon és minden nélkül okosan az új, légmentesen záró, Touratech Zega Pro topcase-be, hogy ha szereted puhán tegyél mellé papírokat, igazolványt, powerbankot, és ami a legfontosabb egy rendes (2 kg plus-os) ABUS tárcsazárat. Gondolod aszfalton nincsen rázkódás, és úgy is megeszed 11-ig. Fontos kevergetés nélkül is működik, mert a fekete doboz a napon melegszik, a földúton bekapcsol az ABUS, mint mixer fej a dobozban, tej nem kell hozzá csak a gyerekek iszák azzal. Lényeges, hogy felejtsd el az egészet, csak 4-5 órával később nyisd ki óvatlan a topcase-t. Máris fogyasztható a banán shake. Ügyesebbek összekaparhatnak egy pohárra vallót az esőruháról, iPhone kábelről és a belső táska faláról ahonnan a jogosítvánnyal egészen jól le is lehet húzni mindet. Kezdők lenyalhatják a dolgokról.

Így, hogy megebédeltem, nem volt más hátra, mint irány a Balaton, ahol újabb KRESZ-, béli alap hiányosságomat tártuk fel közösen. Tanulságos hidd el.

csak kikeveredtem az aszfaltra

csak kikeveredtem az aszfaltra

Balatonfüredi KRESZ lecke:
A történet nem valós eseményeket dolgoz fel, nem minősül vallomás tételnek, semmilyen bizonyítási eljáráshoz nem használható fel részben sem! A szerző engedélye nélkül tilos másolni, sokszorosítani, nyomtatni. Három éves kor alatt nem ajánlott és 129 éves kor felett szövődményeket okozhat! Kérdezze kezelőorvosát, rendőrét, ügyvédjét, közlekedési szakértőjét vagy egy fohász erejéig az Urat!

Ugye ismert a kikötő és a sétány a nagy-hajós kikötő és a vitorlás kikötő körüli sétány? Gondoltuk megnézzük a vizet, ha már idáig jöttünk. Számos motor állt a járda egy részen az út mellett egy méterre egy behajtani tilos tábla szomszédságában.
Mivel kezdjem?
Fej vagy gyomor?
Haver ez itt a nyomor!

Andalgunk az erős szélben pont csak egy fotó erejéig, mire vissza fordulunk a motorok elálltak mellőlünk és két rendőr kerülgeti a forró kását. Értem én, hogy Optimus szép és hát egy motort meg kell csodálni na de ekkora eltökéltséggel? Mire oda sétálunk jön a szomorúság. Lesre futottunk. Á kérem mi a baj? Behajtani tilos tábla mellett állunk! Igen, tudjuk de nem hajtottunk be ide hanem megálltunk az út szélén és erre a helyre toltuk a motort, oldaltámaszra. A tábla alatt álltunk, senkinek nem útban, zöld ágyás mellett. Tömeg nem volt, előszezon lévén még korai az öröm, március van…Úgy rémlett, a járdán ha el lehet férni, semmit nem akadályozunk (gyalogos, babakocsi, tűzoltó, kerékpáros) elfér akkor szabad a motorkerékpárt várakoztatni ne adj Isten parkolni.

Gondolod TE! Az Urak szerint a rendszámos “nagymotorkerékpár” tolása kézi erővel, nagymotor vezetésnek minősül. Ami igaz is tehát “behajtottál”. Mondjuk nem onnan jöttünk be tehát nem…ááááá 🙁

Ajjaj! (Tehát ha kórházba kerülök, mert rám dőlt a motor és nem tudok a gipsszel motorozni jön értem testvér, gyermek, családtag, barát az útról járdáról ne tolja be a furgonba a motort, mert a járdán nem lehet motorozni? Illetve motort tolni sem, mert az = a motorozással? Akkor a gyermekem ne is tolja sehova a motort segítségként sem, mert nagymotorra nincsen jogosítványa? Bárki jön segíteni, először is a kómából kérdezzük meg van-e jogosítványa ezen gépjármű kategóriára? Vetessünk vele egy védő sisakot (szabványosat) és csak utána tolhatja a motorunkat és nem lehet tudat módosító szerek hatása alatt de ijedtében egy darab konyak meggyet se egyen. Mi van? Akkor a CASCO sem érvényes ha “jogosulatlan” személynek átengedtem a motor irányítását, igaz kulcsot nem adtam hozzá de ha Ő tolta akkor MOTOROZOTT ha rádől nem él a CASCO! Eszem a szám, puffadt kis szélét! He?

az erős szélben nem volt hat-tyúk sem

az erős szélben nem volt hat-tyúk sem

Akkor most mi tolva (vezetve) behajtottunk ide? Igen kérem be. Akkor nem az a baj, hogy parkolunk? Nem, nem az hanem, hogy behajtottunk a tábla ellenére! Á, komolyan mondom. Arrébb volt egy behajtó egy épülethez, így mi ott hajtottunk be, ami lehetséges. Megette a fene az egészet ha a járdán tolással motorosnak minősülünk akkor minek engedi a KRESZ a járdán motor parkolást ha végül is semmi módon nem tudod megközelíteni azt a helyet? Hiszen nagy motorozni nem lehet a járdán! (Tolni sem) Esetleg ha helikopterrel emeltettük be oda az is tolásnak minősül? Ha a kerekek alatt gördeszka volt akkor motort nem toltunk hanem szállítottunk? Az jó, mert nem a jármű mozgatódott (gurult, toltuk) hanem egy szállító eszközt, berendezést vettünk igénybe? Tehát a 12 éves fiú molnár kocsin, talicskán eltolhatja a motoromat csak ne a kerekén? Persze ha elbírja a 260 kg-ot? Az értelmetlen kiskapu, résnek mi értelme? Utáljuk már most a motorost? Aki ide jön, várakozik, fotózgat, sétál, KÖLT, eszik iszik? Igen, bár nincsen kimondva. Szuper.

tiszta mocsok

tiszta mocsok

És nagy tisztelettel hova kellett volna állnunk? Feljebb van egy fizetős és messzebb egy nem fizetős parkoló is. Szuper tehát nyáron a példa úgy szól, nem látható helyen lerakod a motorodat, ha bal… vagy fizetsz is érte, hogy ne őrizzék, leveted a sok ruhádat, mert majd 36 fok lesz, cipeled mindet, hogy sétálhass a Balaton partján vagy beülhess fogyasztani egyet? Ja minden mozdíthatót szerelj le a motorról, mert úgy is ellopják. Életszerű és nagyszerű. Bocs van még egy változat Húzz a PICSÁBA és ne is gyere erre a környékre. Alig várom a kimutatást, hogy hány külföldit fognak ilyenért szépen “teherbe ejteni az édes anyukájuk hátán”. Mi kezdők voltunk a gőzfürdőben és mivel pont akkor értünk oda így az intézkedést nem lehetett megkezdeni (el sem követtük csak gondoltunk rá) de elég csak egy palacsinta, eggyel több fotó és máris közig! 50.000 Ft az elmondások szerint és nincsen lehetőség intésre. Végre! Rend van! Igaz naponta lopnak autókat, motorokat, kerékpárokat, vernek meg nőket gyermekeket.
De nem itt! Itt van erő, idő, pénz! Ki lakik ott aki végre elérte a rendet? Végül hova tennék a büntit? Szélvédőre? Ja nincsen ablaktörlő lapátom és amúgy nem nyúlhat senki a járművemhez, mert az perelhető, hogy mit tett tönkre rajta? Fényezést? Lehet Ő vágta el a fékcsövet amivel később halálos balesetet szenvedtünk, okoztunk? Jogállam az! Jogában áll elhagyni, igaz megmondták évekkel ezelőtt.

A szabály az szabály!
Inkább zabálj!
Ne kiabálj!

Hihetnéd:

Az R. 40. §-ának (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.

Bele se menjünk a KRESZ rejtelmeibe! Lásd fék berendezés:

A motorkerékpárt fel kell szerelni két, egymástól független vezérlésű üzemi fékszerkezettel, melyek közül az egyik az első, a másik hátsó kerékre hat. – Tehát a kombinált fékes motorok nem megfelelőek ugye? Ott ugyanis durva esetben egyáltalán nem független a két fék berendezés!?? Ugyanis a kézi, első fék hat a hátsó kerék fékjére és fordítva is bár ritkábban de van….Csupa, csupa életszerű szabály! A kulcsszó a “vezérlésű”? Végül is kézi és láb fék tehát mint vezető külön vezérlem de a működését tekintve mire az utasítás a fékig eljut már nem “külön vezérlésű” lesz?? Még hány ilyen életszerű rész maradt bent?

végre elemünkben újra

végre elemünkben újra

Mondjuk éhes voltam és a környék is “éhes” úgy látom, a banán turmix már nem tartott ki, hogy itt nem fogok fogyasztani az is fél távra van a valószínűség számításom szerint. Nyeregbe fel mivel a hangulat jó, guruljunk egy kicsit még, hogy kisimuljanak a ráncok a Balaton vizén. Sajnos társam Pest felé kellett vegye az irányt, ráadásul a sok “terep móka” miatt gyorsforgalmi utat és fizetős autópályát is igénybe vett, de időben a melóban volt. Közös megegyezéssel én nem adtam fel a napi tervet. Folytatván most már egyedül a túrát számos hangulatos úton Mencshely, Pápateszér, Bakonyszombathely, Bakonybél, Kisbér, Csákvár…érintésével a lehető legszebb földutakon, sáron át szórakoztattam magam. Hányszor szájba rágtuk? Egyedül soha ne menj terepre, ha mégis, akkor SE!

nem fél munka

nem fél munka

Amikor nem tudod mi vár rád, az a legjobb, egy két pocsolyánál, szántóföld szélénél még éreztem a bugit”! Simán elmegy az ott ezzel a jó gumival…Aha! Nem! Csúszott az eleje, hátulja de egy gyanútlan pocsolyás szakaszon csak a felszín volt szilárd én pedig bele futottam a tutiba, délután a pusztába kiáltott szó volt a gondolatom is így a tettek mezejére léptem és a hechlingeni oktatás alapján forgattam a bukócsövön, blokkon a motort még a 260 kg-os súlycsoportban nem kvalifikált test tömegemmel (86kg) irányba nem állítottam a motort. A Hellas Rally tengerparti szakaszából tanulva, még véletlenül sem ráterhelve a motorra, elkezdtem kitúrni magam. Leginkább Zrínyi (1566) Szigetvári kitörése motivált csak az enyém kevésbé volt látványos és véres hiszen 0.5-1 km/h-val “vágtáztam” ki a mocsárból. Tisztára mint a 2016-os év. Kell a nagy motor, mert azzal terep gumival olyan helyekre megyünk be és akadunk el ahol ritkábban jár bárki. Végre 2017!

kevesebbért minek is elindulni

kevesebbért minek is elindulni

Enyhe rövidítések után én is autópályára kényszerültem hiszen az én “játékidőm” is kifutotta magát. Alig hajtok fel dugó, mondom szombat este márciusban? Végül a füst nem volt nagyobb mint a láng. Ugyanis szó szerint, égett egy autó az autópálya szélén. Sajnálattal néztem, hogy kidobott pénz volt az autópálya díj az időnyereség oltárán. Még jobban érdekelt van-e nagy baj? Kérdezem a fiatal intézkedő rendőrt: Mekkora a baj? Láthatom ég! Mondom kiszálltak ugye? Ki! Mutatja a csomagjaikkal az út szélén álló embereket.

ez bizony szomorú látvány de szerencsére mindenki kiszállt

ez bizony szomorú látvány de szerencsére mindenki kiszállt

Mondom ez nem jó. (micsoda érzés amikor a család járműve oda vész és végig nézed, mert eloltani nem tudod) Nem mehetünk át? A két sávot nem foglalta el de teljes útzár volt. Várjuk a tűzoltókat! Pestről jönnek vagy Fehérvárról? Állítólag közel vannak de én szirénát nem láttam idáig és nem is hallottam. Mondom akkor én bajban vagyok. Várjak. És a nap csodája mivel eloltani nem lehetett az autót a rendőrök intézkedtek, előkerült több bója a rendőrautóból és biztonságos oldaltávolsággal a legbelső sávot elbójázták és elengedtek. Végül én is haza értem időben, bár nem sok tartalék volt benne.

hát ez sem tavalyi kosz

hát ez sem tavalyi kosz

Soha rosszabb első motorozást a szezonban és a KRESZ tudásom is leporolták. Bár óriási viták voltak erről régebben is. Kell a sisak is a toláshoz igen, de nem kell becsatolva legyen, mert nem gépi erővel közlekedsz? Picit figyelni érdemes ezekre. Még ha csak gondolati síkon is játszunk vele…

Útvonalunk hellyel-közzel:

Útvonalunk hellyel-közzel

Útvonalunk hellyel-közzel

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.