Hogyan konfigurálj új Smartot magadnak?

0

Minimum három járható irányt is tudunk említeni.

 1. Kérjünk egy maximálisan felszerelt modellt és nem fogunk csalódni, na akkor ezzel meg is volnánk nem lesz túl hosszú cikk. A tárcánk mondjuk keskenyebb lesz 7.000.000 Ft-al is akár.

 2. Ne konfiguráljunk semmit, menjünk be egy szalonba és alkudjunk arra ami készleten van, így nincsen várakozási, gyártási időnk és biztosan többet engednek ha készletről választunk.

 3. Akinek nincsen más dolga, ráér az bizony olvassa végig az extrákat, kérjen szakértő tanácsokat és konfiguráljon az ízlése, igénye szerint egy számára maximálisan megfelelő autót. Ez a legdrágább és a legszórakoztatóbb megoldás.

Mivel mi az anyagi megfontolások és az alapos kétoldali időhiány miatt a 2. csoport szerint vásároltunk így nem volt más dolgunk mint a raktáron lévő számos autót átfutni és eldönteni mi lenne a leginkább kézenfekvő.

A légszákokkal felszerelt SMART jó törésteszti értékelést kapott de nem baj ha ütközéskor legalább az egyik autón van gyűrődési zóna

A légszákokkal jól felszerelt SMART jó törésteszti értékelést kapott de nem baj ha ütközéskor legalább az egyik autón van gyűrődési zóna

Vannak olyan szalonok ahol értelmes, SMARTOT használó kollégák segítenek eligazodni a számos opció között. Jó rájuk is hallgatni hiszen a dolguk pont az, hogy kipróbálás által szerzett tapasztalataikat megosztva segítsenek nekünk, ne csak az árat srófolják feljebb.

Mi az amire mindenképpen vágytunk a 7-8 évnyi Smart-ozás után?
 1. alacsony fogyasztású motorra, de nem vérszegényre akár benzinesre is,
 2. az sem baj ha start-stop rendszer próbálja csökkenteni a fogyasztást (2016-ban biztosan van rá mód?!)
 3. kapcsolható teljesen automata váltóra (opcionálisan lehessen kézzel is lökdösni)
 4. lehetőség szerint átlátható, “üveg” (polikarbonát), panoráma tetőre
 5. hűtő-fűtő, automatikus klímára
 6. piros-fekete színre az egyéb igények miatt
 7. kielégítő hangtechnikára (USB, jack, Bluetooth bemenetre, telefon kihangosításra)
 8. nem bánnánk az ülés fűtést (téli rövid szakaszokon nem melegített fel a 451-es típus csak 15 perc után volt jó a hőmérséklet de volt, hogy az pont az út befejezésével esett egybe)
 9. könnyűfém felnikre (télire gyári lemezfelnin téli gumival)
 10. minél több légzsákra és a lehető legjobb törésteszt osztályzatra (hiszen kicsi autó lévén nincsen túl sok gyűrődési zónája)
 11. minél jobb fordulókör átmérőre
 12. egyszerű, igényes  beltérre
 13. rolós csomagtér fedelet “kalaptartó”
Amik nem zavarnak ha benne vannak:
 1. kormány rásegítés,
 2. tempomat, (sebesség tartó és határoló),
 3. navigációs nagy kijelző (bár a telefonnal ez egyszerűbb, sűrűbben cserélünk mint autót és könnyebb frissíteni is),
 4. lehetőleg elindulás után automatikusan záródó ajtók, (ezt tudta a 451-es is és Pesten szerettük)
 5. elektromos ablakok,
 6. elektromos, fűthető tükrök, nem baj ha mivel nagyok a vissza pillantók esetleg elektromosan be is hajtaná őket?
 7. fűthető ülések,
 8. zárt kesztyűtartó,
 9. tolató radar vagy kamera
 10. JBL extra hangtechnika?
 11. LED-es automata fénycsomag?
 12. BRABUS limitált változat?

Persze az eltévelygésünk ellen vannak gyári csomagok, felszereltségi szintek,

 1. Standard,
 2. Passion
 3. Prime,
 4. Proxy,
 5. Brabus
 6. rövidesen a teljesen elektromos is (mint külön kaszt)
csinos, gyári felniből is van bőven

csinos, gyári felniből is van bőven

Lenne még ugye a meg nem érkezett elektromos SMART is amit nagyon szerettem volna hiszen városban fog futni a legtöbbet, kiszállításhoz, munkához fogjuk használni, amire ideális lenne az elektromos. Na, majd legközelebb, addigra biztosan sokat fog fejlődni az elektromos SMART hatótávolsága is. Amint fűtéssel, hűtéssel elérik az 500 km-t egy töltéssel azt gondolom reális a csere, erre nem kell már sokat várni, mert a fele, harmada már meg is van nekik. Figyelve más területeken az akkumulátorok fejlődését ez maximum pár év ha valami forradalmi nagy áttörés nem is jön, pedig van kilátásban olyan is…

Na ezek a szép elképzelések és mindjárt látjuk mit dobott az élet. Folytatjuk…

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!