Yamaha MT03

1

Felhasználói élmények következnek: László írt kedvenc Yamaha motorjáról, MT03

Miért ez a motor?

A történet onnan indítható el, hogy rajongok a motorokért.

Volt 4-5 db 50cm3-is kismotorom (robogók, supermoto, enduro), illetve közbe-közbe kipróbálhattam egy YZ 250 2T motort, ami úgy hiszem elindíthatott bennem több késztetést a motorozás iránt és amit eddig gondoltam erről az egészről. 21 évesen úgy éreztem most már el tudom kezdeni a nagy motor jogosítványt. Akárhogyan is nézzük ez mind pénz és deákok kérdése. Szeptemberben kezdtem el, azt hiszem és októberben már mégis volt. Közben folyamatosan nézegettem az A2-be beleilleszkedő motorokat.

Eleinte mindent néztem és mindenen elképzeltem magam. Volt az is tervben, hogy egy butított motor is jó választás lenne, de azzal eltörném a szamár létrát és anyukám is jobban féltene (hehe).

Mivel Yamaha párti vagyok ezért más motor nem nagyon jöhetett szóba, de megnéztem a többi márka vasait is. Véletlenül bukkantam rá erre a “petárda szóróra”, illetve nem pont őrá, hanem valamelyik elődjére, amelyik tetszett. Ekkor már kb. fél éve nézegettem “nagy motorokat”.

Karácsonyi pihi alatt került fel a “petárda szóró” hirdetése az internetre, ami fontos volt, hogy legyen egy hátsó doboz hozzá, viszonylag fiatal kevés kilométerrel és ha lehet egy jó, vagyis kettő sportdob. Beleszerettem első látásra. A bibi az volt, hogy olaszból lett behozva, nem volt érvényes magyar forgalmi a motorhoz, az rám várt és vele járó plusz költség, futkosás, de nem érdekelt tetszett.

Amennyiben kapunk még híreket Lacitól úgy közölni foglyuk. Szívesen várunk a szerkesztőségben “népítélet” szerű de részletesebb modell leírásokat, (tartós-teszt, blog jelleggel) beszámolókat. Minél több adat áll rendelkezésre annál jobb mindannyiunknak.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.