Smart ForTwo 453 (2015)

0

SMART 453-om a városi kulcskarika

Négy cikk erejéig kitértünk már a városi mindenes cipős dobozra de most még érdekesebb lesz a Smart mánia rovat. Miért? Miért ne? A Smart Magyarország és a Pappas autó jóvoltából a Smart család újabb tagját vehetjük górcső alá.

SMART fortwo evoBIKE limited

SMART fortwo 451 az előző családi kedvenc

Úgy is meg akartam lepni a családot egy városi mindenessel, mert a 451-es fortwo-nk már idén lett 10 éves bár a harcai ellenére teljesen hibátlan és hűségesen teljesítette a napi teendőit.

A 453-as széria pár éve látott napvilágot a tesztre fogott Smart fortwo pedig 2015-ös gyártású. Aki nem olvasta az előző Smart 451-es cikkeinket az fussa át. A legkönnyebb valamit önmagához hasonlítani, úgy tetten érhető a fejlesztés minden részlete.

Sokszor, sokan szólták le a SMARTOT amikor egy limuzinnal mérték össze, szerintem ez nem célra vezető. Amikor az elefántot fára mászásból osztályozzuk akkor az eredmény lehangoló tud lenni, de attól az elefánt még számos dologban nagyon jó és ügyes….

Smart fortwo 453

Smart fortwo 453

Hasonlóság, különbség:

Ki fogunk térni minden műszaki részletre, de haladjunk csak szépen sorjában. Szerintem ez egy teljesen új autó, mikor ránézünk kívülről elhaladva mellette érezzük a hasonlóságot de itt majdnem ki is merült az átfedés a 451-es és a 453-as kódjelű SMART fortwo között. Pontosabban mindkettő, rövid, ügyes és két személyes. Mondhatjuk, hogy egyetlen alkotórészük sem azonos vagy kompatibilis. Mondjuk ezzel vigyázni kell majd később írom miért. A pillanat amikor egy ilyen autóban ülünk úgy, hogy pénzt is adtunk érte felemelő érzés.

Az előző használt SMART volt életem első megvásárolt autója, és hét együtt töltött boldog év eltelte után újra bizalmat szavaztunk a kis SMART-nak. Az újabb 2015-ös gyártású, 453-as pedig életünk első új autója.

Nem, nem vagyunk elfogultak csak olyan helyen lakunk ahol a parkolás komoly gondot tud okozni egy kicsivel nagyobb autóval is. Igen, volt egy Polo-nk is amivel egyikőnk sem akart hazamenni, mert garantált volt vele a 3-4 háztömbkör a kerületben mire cipő kanállal be tudtuk gyűrni egy helyre.

felszereltségi szinthez tartozik az Alu felni ami biztosan szerencsét hoz, mert 4 levelű lóherére emlékeztet

felszereltségi szinthez tartozik az Alu felni ami biztosan szerencsét hoz, mert 4 levelű lóherére emlékeztet

A váltás előzményei:

Az új 453-as széria megjelenése óta fél szemmel rajta vagyunk a modellen, de nem volt aktuális. Később Magyarország rendezte a SMART európai találkozóját ami azért nagy dolog, mivel birtokoltunk SMART-ot volt rá meghívásunk és el is akartunk menni, persze a munka ezt is áthúzta. Nem baj rá egy fél évre a Pappas felé volt dolgom benéztem mik a hírek, ínycsiklandóan fogadott, hogy a SMART találkozó kapcsán meg kellett venniük 30 db új SMARTOT amik a rendezvény után eladósorba kerültek, gondoltam majd jól megalkudunk rájuk. Nem részletezném de az akkori értékesítő nem fedezte fel bennünk a potenciált…kerestem, nem hívott vissza, jeleztem érdekel, őt nem érdekelte. Végül a motiválatlanságának köszönhetően hagytam a fenébe az egészet és dolgoztam tovább. Viszont a kis, városi kedvencünk elérte a 10 évet és újra terítékre került mit kapjon a 10. szülinapjára. Például egy új, szerető gazdát?

a gyalogos védelem miatt láthatóan magasabb lett az orra a kocsinak amitől kicsit bumfordibb de nem bántó

a gyalogos védelem miatt láthatóan magasabb lett az orra a kocsinak amitől kicsit bumfordibb de nem bántó

Ismét lendületet véve befáradtam a Kárpát utcába és mivel ott kevesebb a SMART modell így röviddel utána a Hunyadi útra is. Örömömre szolgált, hogy új SMART értékesítőt dolgoztattak a Pappas-nál. A kolléga korából és hozzáállásából adódóan meg is találtuk a hangot elég gyorsan.

Mondjuk a kis járgány ára szálkaként állt meg keresztben a torkomon. Nincs ezen mit tagadni nem a SMART drága, mi keresünk keveset. Lehet ezen vitatkozni de tőlünk nyugatra egy építész mint ami én is vagyok 1-2 hónap alatt keres annyit mint amennyibe egy ilyen SMART kerül. Innentől nincsen mit aggódni az árán, sajnos. A hirdetésekben ünnepelt 2.6 – 2.7 millió Forintos induló árat nem szabad túl komolyan venni, az amolyan mézes madzag, hogy befáradjunk és elinduljon a tömjénezés az arcunkba.

Ettük is, hiszen a 30-as éveink végén nyitottak vagyunk a fiatalos, modern dolgokra és hosszú futamidőre talán ki is tudjuk termelni.
Volt egy kis szerencsénk, hiszen az előző kollégák olyan modelleket rendeltek le amelyek nem egyeztek a magyar piac ízlésével így a készlet nem fogyott el 2016-ban, ennek köszönhetően a 2015-ös gyártású, nulla kilométeres SMART-ok elég komoly mennyiségben álltak az importőr raktárában, talán még most is van, így alkura fel.

Smart az átadó "gálán"

Smart az átadó “gálán”

Konkrét autó:

Mondjuk én sem így konfiguráltam volna a SMART fortwo modelleket az biztos, egy lista áron közel 5 millió Forintos autóból az átlátszó napfénytető nem maradhat ki szerintem, főleg úgy hogy a nem átlátszó, tömör tető is polikarbonát. Felszereltségben is volt anomália de azért ügyesen átnézve talál mindenki kedvére valót.

Személy szerint jobban örültem volna a teljesen elektromos SMART-nak de azt a megjelenése (2016) óta csak ígérik de kézzel nem fogható Magyarországon egy sem még. Az a városban álom jó lett volna, elegendő a hatótávja a megyében is, csak a lista ára nem kicsi: 7 millió körülre ígérik. Igaz jogosult az állami 1,5 milliós támogatásra amivel “csak” 5,5 millió lesz az ára pont mint egy szintén 90 lóerős benzinesnek ugyanannyi extrával.

Nem vártuk meg, mert az bőven sok a tervezetthez képest. Színben másik volt a cél de azt elvitték előlünk. Így maradt a kék-fehér ami legalább fiatalos. Mivel a lízinget és tartós (operatív) lízinget is számba kellett vennünk így a 2016-ra tervezett átadás 2017 februári lett. Most már mindegy, legalább megvan.

az átadón nem voltak táncos lányok de a gesztus azért ott van, Merci a Merciben

az átadón nem voltak táncos lányok de a gesztus azért ott van, Merci a Merciben

Később minden részletről, extráról és a gyakorlati hasznukról is írok de most még az élmény van, első, új autónk.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!