Piál a Föld…..SOURCE HIPSTER

0

We are the World avagy piál a Föld…..

Óriási tisztelettel “Hofi” jutott eszembe, amikor erről a termékcsoportról kezdtem írni.

Ugorjuk át az elcsépelt csontokat: nem lehet elég korán kezdeni, nincsen olyan, hogy túl sok….

A cikk nem csak nyomokban tartalmaz termék megjelenítést és reklámot, a tartalmat az evoBIKE támogatta.

SOURCE HIPSTER

SOURCE HIPSTER

Lényegében az alap kérdés a folyadék utánpótlás, nem, nem csak a SÖR! Felmerül a jogos kérdés az alkoholizmuson túl, hogyan is szállítsuk a szükséges folyadék menyiséget? Miért is kell innunk? Az egyik jogos válasz, mert szeretünk inni, jó de vizet miért?  Fúj, én azt nem abban hajók úszkálnak!

Lehetne Bödőcs Tibor művész Úr is:

“mert olyan a gyomrunk mint a gumicsizma, a vizet nem ereszti be! “

A szervezetünk elég nagy hányada ugye folyadék így a kényes egyensúly nagyon fontos. Éhezni tudunk napokig, hetekig is aki mázlista de szomjazni nem! Alkoholra órákig sem bírjuk. Vízre is csak rövid ideig. Azonban az aktivitásunkkal ez az idő csökken tehát reciprok van! Túrán, terep motorozáson, offroad üzemmódban, rally-n, versenyen, kerékpáron és úgy általában fontos a folyadék elhelyezése. A komolyabb terep rally-kon és a Dakaron például a motoron elő van írva, hogy hány litert kell tudni fixen magunkkal vinni. Hiszen 35-40 Celsius felett elég gyorsan ki tudunk száradni ami roham léptekkel hozza a hibázást, sérülést és ha nem oldjuk meg a folyadék bevitelt akár a legrosszabbat is… Idén megjártam a Hellas Rally-t Görögországban és akár napi 3-4 órás szakaszok is voltak amik alatt a 260 kg-os motornak hála elfogyasztottam 1.5 liter vizet…Köszönöm a kérdést: nem, nem toltam végig a motort a földúton, csak egyensúlyoztam rajta.

SOURCE HIPSTER

SOURCE HIPSTER

Ahogy mondják vidéken egy rendes gazdának is 3-4 liter a fogyasztása 100 kilométeren….Nem is tévednek sokat!

Megoldások az italozásra:
 1. barátokkal lemegyünk egy hangulat karbantartó kulturális helyiségbe, pár óra alatt bevisszük a havi adagot és próbáljuk túlélni
 2. megoldás lehet még ha egy normális vízszállító hátizsákot szerzünk be ivó-csővel
 3. pille palackot viszünk amiből nehezebb menet közben inni és a hátunkra esve sem túl komfortos, mert kisebb felületen osztja el az ütést
 4. reménykedünk, hogy lesz kút, bolt, forrás, haver aki ad…

Itt el is jutunk a lapos üvegtől (butykos) a profi rendszerekig.

Sokan ismerik a felkapottabb márkákat de az csak használat közben derül ki mi a gond velük.

Miért a Source?

Fontos lenne az egészség ha már iszunk, mert hát a fogfájás kezelésén túl az “egészségünkre” iszunk ezzel is koccintunk ugye. Amennyiben az ivócső nem jó és a víz tartály sem, akkor bepenészedik az egész rendszer ami többet árt mint használ. Ugye gyümölcsléből szeretjük az erjedtet, mert hát vidéken minden nap “gyümölcs nap”! Vízből viszont jobb a tiszta! CSAK SEMMI PANCSOLÁS!

SOURCE HIPSTER: fér bele rendesen szerszám is a víz mellé

SOURCE HIPSTER: fér bele rendesen szerszám is a víz mellé

A SOURCE rájött, hogy a gond a víz szállító tasakok belső felületével van, mert az üveg pohár nem szokott penészedni, gombásodni. Megvizsgálták hát a felületét az üvegnek és az ismertebb tasakoknak és rájöttek, hogy sajnos a palackok, tasakok belső felülete nem sima mint az üveg.

Nem volt más feladat, mint üveg simaságú vízszállító, lágy tasakokat csinálni. Ebben áll a nagy trükk!

SOURCE GLASS-LIKE

SOURCE GLASS-LIKE

A létrehozott vízszállító köré felépítettek egy komoly kínálatot amire most felkerült az egyik korona hiszen itt a “hasitasi” néven is csúfolt, “seftes”, pénzváltós övtáska.

Miért olyan jó hír ez? SOURCE HIPSTER
 1. így a medencénkre terhelődik a víz súllya
 2. szabadabb a mozgásunk
 3. ha nem akarjuk nincsen vállpánt
 4. nem izzad a hátunkra a hátizsák
 5. komfortosabb a viselése
 6. futásnál sem zavaró a vállpánt, mert levehető
 7. fényvisszaverő felületekkel biztonságos is
 8. a kis plusz zsebek, tárolók praktikusak

Természetesen a belső, vízszállító tasakok és az ívó-csövek kompatibilisek a rendszeren belül és a megtöltött tasakról levett ivó-cső után sem folyik ki a víz a vízszállító tasakból, ami azért életet menthet a sivatagban ügyeskedve.

SOURCE HIPSTER vásárlása–››

Egészségünkre!

 

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!