Smart fortwo 451 EVObike dekorációval

0

Tuning: SMART fortwo Evobike dekorációval.

Most, hogy meglett a kiszemelt áldozat a 451-es kódú fortwo SMART itt az ideje egy kicsit kidíszíteni. Szép magában is a fekete-fehér autó de a reklám miatt jobb lenne ha az akkori Evobike-os munkánkat kifejezné. Így megkértem a grafikusunkat legyen olyan kedves és ötleteljünk együtt a SMART kapcsán. Teljes felületű dekorációt nem akartunk, mert az elég költséges és ha már adott a fekete-fehér világ akkor ezt lenne érdemes tovább vinni. Fontos volt, hogy az autó vonzza a tekinteteket, hiszen 2009-ben Magyarországon nem volt szokványos jelenség még a 451-es, “új” SMART. Végül az Evobike alap motívuma nyert a láncszemek sokasága.

SMART fortwo evoBIKE limited

SMART fortwo evoBIKE limited

Hozzátartozik az optikai tuningoláshoz az is, hogy az autó alap esetben acél felnivel érkezett hiszen a felszereltsége ezt tudta de sikerült a gyári SMART vékony, sugár irányú küllős, Alumínium felnijeit beszerezni ami azért egy jelentős 30%-ot dobott az autó megjelenésén.
Belső tuningolás, mint a régebbi SMART cikkekben is írtam nem alap például a PURE felszereltség esetén a gyári CD-s rádió csak a rádió előkészítés ami azért fontos, mer minden be van kábelezve, az ajtóban benne vannak a hangszórók de a rádió egységet külön kell megvenni. A hosszú időszak alatt még ismerkedtünk az autóval erre is maradt idő, hogy megvegyük és beszereljük a rádiót. Ami jó hír a rádió esetében, hogy kapunk a kesztyűtartó felé egy 3,5-es audio jack csatlakozót is amin zenét tudunk be juttatni a rendszerbe.

A hátsó üvegben természetesen van fűtőszál az alap csomagban is

A hátsó üvegben természetesen van fűtőszál az alap csomagban is ennek ellenére tettünk rá reklámot

Fontosnak tűnt a csomagtér védelme az illetéktelen betekintések ellen így a csomagfedél rolót és az ezzel egybe épített elválasztó falat is sikerült megvásárolni külön a SMART-hoz.
Mivel a SMART motorja a hátsó csomagtér alatt, a két hátsó kerék között helyezkedik el így nincsen lehetőség pótkerék tárolására gyárilag. Persze a csomagtér rovására cipelhetünk magunkkal egy-egy csere kereket de elég nagy, így még fontos volt beszerezni pár apróságot a mindennapos használathoz.

SMART fortwo

SMART fortwo még a tanksapkára is jutott az evobike láncszemeiből

Általam vágyott és beszerzett extrák egész listája:
 1. gyári CD-s rádió, kesztyű tartó felé 3,5 Jack csatlakozóval
 2. csomagtér roló és elválasztó, hálós zsebekkel
 3. ködfényszórók előre? Végül drágállottam nem került be eddig
 4. üvegtető, belső napfény rolóval
 5. gyári alumínium felnik
 6. téli, nyári gumi készlet (lehetőleg acél felnin a téli gumi és alumínium felnin a nyári gumik)
 7. autó emelő ha szerelni kell a gumit, felnit, kerékcseréhez
 8. kerékőr az alumínium drágább felnik miatt
 9. egy poroltó ha a motorja túl melegedne, a régebbi tudott olyat az újabbak (451-es) nem igazán gyulladt ki
 10. eü csomag
 11. izzó készlet
 12. gyári SMART könyv, használati utasítás lehetőleg magyar nyelven,
 13. teljesen automata váltó ami csak egy szoftver csomag és egy olyan váltógombból áll amin van oldalt egy külön kis gomb amivel teljesen automatába tudjuk tenni a váltót (végül nem került be)
 14. normális, gyári, peremes, téli gumiszőnyegek (ezekről nem folyik le a hólé a textil szőnyegre, padlóra, megszereztük, bevált, szeretjük)
 15. elakadás jelző háromszög és kerék szerelő kulcs, itt az erőkar miatt szerencsés ha hosszabbítható a szára
 16. felmerült a klíma utólagos beépítése is de nagyon drága lenne akár 200.000-250.000 Ft is ezt állítják így egyenlőre nem került be
 17. Ennél a Pure felszereltségnél kicsit sok a belső térben a műanyag és kevés a textil ezért megvizsgáltuk a belső tér kérdését is. Nem olcsó játék de textilezhető, bőrözhető a belseje a SMART fortwo-nak is. Végül erre nem szántunk extra pénzt
 18. sajnos opcionális vagy magsabb felszereltséghez jár csak a kis extra műszer az óra és a fordulatszám mérő, két kis gülü “szem” a középkonzol tetején, drága utólag nem szavaztuk meg
 19. ülés fűtés is extra, utólag is szép összeg, nem szavaztuk meg, pedig városban ahol nem melegszik be gyorsan a kicsi motor és nincsen benne klíma kell idő mire a fűtés értékelhető, érezhető teljesítményt valósít meg
SMART fortwo "üveg" napfény tetővel

SMART fortwo “üveg” napfény tetővel, átlátható evobike láncszemmel

Rövidesen folytatjuk! Előző SMART fortwo 451-es cikkeinket ide kattintva éritek el–››

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!