Élmények gumival: Metzeler Roadtec 01

0

Jogos a kérdés, gumival vagy anélkül? Avagy hogyan kerül egy GS-re Roadtec 01?

Mint tudjuk egy jó gumi életet menthet, persze nem mindegy mire tesszük….

Mostanában a sport túra kategória motorjai annyira felfelé buktak, hogy 140-160-180 lóerő a belépés záloga. Így mondhatjuk azt, hogy egy 125 lovas, új, “nedves” GS nem esik bele a gumi fő célközönségébe. Igen ám csak mi van akkor ha a tartós teszt GS-ünk vágyik egy csendes, jó, túra gumira?

Jól áll a GS-nek egy igazán aszfaltra való gumi, ROADTEC01

Jól áll a GS-nek egy igazán aszfaltra való gumi, ROADTEC01

Olyan szerencsém volt, hogy én repülhettem ki a hivatalos, sajtós bemutatására a Metzeler Roadtec 01-nek, ami egy gyárlátogatással volt egyben. Így volt lehetőségem tesztelni mindenféle motoron amiből a vita indító motor és motor között különbség címmel született egy indulat korbácsoló cikk. A gyárlátogatásról és a tesztről is készült videó amit ide kattintva láthattok.

Tényleg a 125 lóerőre kell egy ilyen gumi? A hivatalos bemutatón, BMW S1000 RR-től, RT-n át, egészen az új GS-ig mindenen volt ez a gumi. “Naked”, sport, szuper sport, túra sport. Már akkor is láttam, hogy egy nagyon jó gumi így gondoltam ha egy S1000RR nem tudta kikezdeni akkor a túrázásra használt, tartós-teszt BMW GS sem tudja tönkre tenni. Az biztos, hogy dinamikusabb motorokon is megállta a helyét.

A KÉK-HOLD rutinosan kezeli már a GS-t hiszen elég sok ügyfelük jár ide ilyen géppel

A KÉK-HOLD rutinosan kezeli már a GS-t hiszen elég sok ügyfelük jár ide ilyen géppel

Olyan szerencsém van, hogy a gyár jóvoltából a Full-Gas közreműködésével tovább vihetjük a tesztet itthon is. Így felkerült a Roadtec 01 a Kék-Hol-nál legnagyobb örömünkre. Most az első élményeket foglalom össze nektek.

Sokan kérdezték milyen a Roadtec 01? Őszintén? Jobb mint reméltem. Most, hogy itt a tél sajnos félbe szakítjuk a tartós tesztjét, mert ilyenkor kevesebbet motorozunk vele de amit átéltünk azt leírjuk. Ráadásul még soha nem volt ilyen szériám, igaz nem is vágytam rá, mert a gyári gumit a kárpátaljai túrán szúrta ki egy kőszilánk a Roadtec 01-et pedig a Magyar Kalandmotoros találkozóról hazafelé kivitelezett túrán sikerült kilyukasztani…

Igen, de ezeket leszámítva volt egy teszt időszak amikor csak élveztük a Roadtec01-et. Kapott autópályát, két személlyel sok csomaggal, pár ezer kilométeren, kapott városi használatot, autó utat és sajnos néha földutat is. Ezek közül sokra szuper, a földútra is jó de csak száraz körülmények között, igaz nem is lételeme ez a terület.

sokan vesznek BMW GS-t csak a kényelme és a rugóútja miatt kizárólag aszfaltra, oda pedig kiváló a ROADTEC01

sokan vesznek BMW GS-t csak a kényelme és a rugóútja miatt kizárólag aszfaltra, oda pedig kiváló a ROADTEC01

Élmények “A” gumival:

Nem, nem kell a test kereskedőkre gondolni, itt ez más gumizás. Igen, és hajazás sincsen…Engedjük el…itt a jó hír a tapadás, nem a csúszás!
Viszont ami van, mélyre dönthető motor, csendes futás, iszonyatos tapadás. Ahány motor, annyi futómű és annyi motoros de elég sok motoron teszteltem a gyári bemutatón és mindegyiken jó érzés volt. Nagyon fontos adott típuson is ellenőrizni a gumit, mert más gumival már jártunk úgy, hogy hibátlan volt, de a GS első futóművét nem szerette és az eleje fura volt kicsit. Esőben is megbízható a gumi, közúti körülmények között nem könnyű kimotorozni a képességeit.
Próbáltam, hogy a menet választó programot a dinamikusra kapcsolom és kanyarból kifelé is rendesen ráteszek egy lapáttal a gázra, de azon kívül, hogy iszonyatosan jól tolta magát kifelé a motor a kanyarból nem sok minden történt. Még a kipörgésgátló sem akart közbe avatkozni pedig a 125 Nm nem olyan kevés. Igaz a motor 260 kg ami velem együtt inkább már 345 kg. Normális hőmérsékleti értéken gyorsan melegszik be a gumi, így gyorsan kezdődhet a tánc.

amilyen tesztre nem vágytam, defekt tűrés a ROADTEC01 kapcsán

amilyen tesztre nem vágytam, defekt tűrés a ROADTEC01 kapcsán

Ami külön tetszett az a sima, csendes futás, egy túra enduro mehet K60 Scout gumin is ha Mongólia a cél de amikor közúton motoroznánk persze jogosan vágyunk egy csendes, jól tapadó, aszfalt gumira. Na ezt pont tudja a Roadtec 01! Nyilván vannak ennél csendesebb motorok is de a terep alkalmasabb gumik mintái, bütykei úgy tudnak zúgni, hogy a kormány és az egész motor rezonál tőlük, na pont erre nem vágytunk autópályán. Ráadásul a terep képesebb gumikat nem illik 200 km/h környékén használni (Németországban például).

Sajnos a mai dinamikusabb, gyorsabb motorokon nincsenek csodák a legtöbb gumi ami jól tapad nem éli meg a 15.000 kilométert de van, hogy a 10.000-ret sem. Az előző BMW R 1150 GS-en a Tourance (nem a NEXT) elfutott 22.000 km-et igaz a hátulja tükör volt már de az elején még volt egy kis mint mélység…

További “gumis” élményekkel rövidesen!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!