Talpalávaló

0

Nem kell egyből a lakodalmas rockon túl a filharmonikusokra gondolni a talpalávaló muzsika kapcsán.

Ugyanis itt egészen más fajta talpalávalókról lesz szó! Most, hogy itt a helyenként hűvösebb idő aktuális téma újra mit tehetünk a motoros szezon meghosszabbítása érdekében.

Persze van a hagyományos megoldás, menetszél ellen jól védett robogó vagy a szőrmével bevont alaszkai kamásli. Amikor ennél mindennaposabb, kényelmesebben használható, hétköznapibb megoldás kell akkor ott a fűthető, intelligens talpbetét. A Futuman üzlet csupa speciális terméket hoz a motorosok életébe, főként a technikai dolgok iránt nyitottabb rétegnek. Így most beszámolunk a korszerű, fűthető, szabályozható, okos telefon kompatibilis talpbetétről.

okostelefonnal vezérelhető DIGITSOLE

okostelefonnal vezérelhető DIGITSOLE

DIGITSOLE

Napjainkban már a 4. generációnál tart a technológia.
Mielőtt azonban elsüllyednénk az elektronok világában, nézzük át miért is volt szükségünk egy ilyen fejlesztésre. A motorozáson túl számos terület van, amikor az ember talpa, lábfeje hidegnek van kitéve és ez azon túl, hogy nem komfortos még veszélyes is. A vérkeringés a lehűlt végtagok felől eljuttatja a hidegebb vért a test többi részébe is ami egy szintet elérve nagyon veszélyes, sőt halált is okozhat.

Hol kerülünk a lábfejfázáson át a kihűlés veszélyébe?

 1. téli vagy hűvösebb idejű motorozás közben
 2. téli kerékpározás közben
 3. karácsonyi vásárban, több árussal is beszéltem akik a hideg aszfalton, betonon, térkövön állnak hetekig akár -15 Celsiusban is
 4. téli túrán
 5. Sí, Snowboardozás közben
 6. korcsolya pályán
 7. vadászaton amikor sokat kell várni a hidegben akkor a végtagok elkezdenek lehűlni a mozgáshiány miatti alacsonyabb vérkeringésnek hála
 8. a sort írhatnánk még kinek-kinek igénye szerint

Mit tehetünk a lábfej kihűlés ellen?

 1. ha már állnunk kell akkor mozgassuk folyamatosan a láb újainkat ne csak akkor amikor fázni kezdett, mert akkor már késő
 2. ha aszfalton kell állnunk tegyünk a talpunk alá raklapot, vagy valami fa lapot, mert  FA rossz hővezető, tehát jó hőszigetelő és nem lopja el a talpunkról a hőt
 3. az átnedvesedett, sportolás közben zoknit váltogassuk sűrűbben, mert a nedves bakancs vagy láb még korábban kezd fázni
 4. tartsuk szárazon a lábunkat, amiben egy vízálló, szélálló de lélegző zokni is sokat tud segíteni de erről majd egy másik cikkben írunk
 5. vehetünk egy jó fűthető talpbetétet

Most, akkor térjünk rá a szóban forgó fűtő talpbetétre.

Mint az lenni szokott ha egy termék beindul akkor jut pénz fejlesztésre és reklámra is így hazánkba is eljutott a DIGITSOLE terméke. A komoly műszaki tartalom mellé a forgalmazó teljes technikai és felhasználói támogatást nyújt minden Digitsole tulajdonosnak!

Gyári leírás a Futuman oldalán:

“A Digitsole fűthető talpbetét egy innovatív termék, amelynek tervezésekor a kényelem és az egészség volt a főszerepben, ám egyben interaktív eszközről van szó. Egy gombnyomással szabályozhatjuk a hőmérsékletét!

A legtöbb kommunikáló eszköz (sport csuklópántok, fitness karórák, stb.) adatokat gyűjtenek melyeket okostelefonra továbbítanak. Ugyanakkor a Digitsole fűthető talpbetét az első lépés az elektronikai eszközök új generációja felé melyek képesek változtatni szerkezetüket és fizikai tulajdonságaikat.

Emellett beépített szenzoraival méréseket végez a megtett távolságról, a lépések számáról és a közben elégetett kalóriákról valamint a felhasználó aktuális tengerszint feletti magasságát is elárulja.

Új fizikai eszköz nem szükséges a használatához, irányítása Android okostelefon vagy iPhone használatával történik.

Kezelése egyszerű és kényelmes!

DIGITSOLE felépítése

DIGITSOLE felépítése

Az ingyenes alkalmazás letöltése után, néhány lépésben létrehozzuk a kapcsolatot a Digitsole fűthető talpbetét és a telefon között, megadunk néhány adatot a felhasználóról és már készen is áll a használatra.

Ezt csak az első üzembe helyezéskor kell megtennünk, a beállításokat a program és az eszköz megőrzi.

Az elektromos eszköz funkció nem szorította háttérbe, az egészséges tartást és járást elősegítő elsődleges talpbetét szerepét. A Digitsole fűthető talpbetét ergonómiailag és anyag összeállításában éppolyan átgondolt, mint elektronikusan vezérelt kiegészítőnek.

A DIGITSOLE felépítése:

az Ortholite réteg kiváló minőségű, puha tapintású PU mikroszálas anyaggal fedett mely, optimálisan osztja szét a hőt a felületen.
a betét középső rétege Ortholite ami ütéselnyelő tulajdonságú.
az alapréteg Neotech anyagú, mely kiváló a rezgések csillapításában.

*poliurethán

A Digitsole fűthető talpbetét negyedik generációs, továbbfejlesztett változata az elődöknél is jóval vékonyabb, majdnem egész felületén hajlékony és stabilabb vízzáró tulajdonságokkal bír.

A felhasználási lehetőségeknek tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt, és sokoldalúsága révén a sportok vagy különleges tevékenységek rajongóinak ugyanolyan társ, mint a mindennapok során. Legyen az kalandmotorozás hideg időben vagy munkába ingázás két keréken, síelés, sport tevékenység a hegyekben vagy egy hosszú séta az öltönycipőben két megbeszélés között a mínuszokban, esetleg szabadtéri program télen a családnak vagy több órás szolgálat éjjeli őrségben.

Használata fokozott élvezetté teszi a kedvenc hobbinkat, és hasznos segítséget nyújt a hétköznapokban.”

Technikai részletek

(Súly, méretek)

Elérhető méretek:EUR 34-47
Maximum fűtési teljesítmény:45 °C
Hő szabályzás:Termosztát
Kapcsolat:Bluetooth 4.0
Anyagok:Neotech, Ortholite, Soft Touch PU
Akkumulátor bemenet:Micro USB
Akkumulátor kapacitás:6-8 óra, folyamatos üzem (felhasználás függő)
Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!