Önismereti tréning. Ducati Multistrada 950

0

Ducati Multistrada 950

Az emberiség evolúciós vágya a több, a nagyobb, a jobb, az erősebb ami egy darabig rímelt is a természet által meghatározott elvekkel, de van, hogy elferdülünk.

Ki ne vágyna egy gyors légyottra a most bemutatott 220 lovas Superleggera-val? Most akkor újra de őszintén!?

Ducati Multistrada 950

Ducati Multistrada 950

Mikor ez megvolt a józan ész újra működésbe lép, és reális, értelmes, hasznos dolgokat keres magának. Így el is jut a jól ismert Multistrada kistestvéréhez. Hiszen most az EICMA alatt hazai terepen bemutatták a 950-es családtagot. Ráadásul akinek van testvére tudja milyen jó is az, így az 1200-as bátyus most örülhet, hogy méltó öcsöt kapott.

Ducati Multistrada 950

Ducati Multistrada 950

Mondjuk azért a 9.000-es percenkénti fordulaton leadott 113 lóerő minden csak kevés nem. Ráadásul 96.2 Nm áll rendelkezésre 7.750-es fordulatnál. Mindezt 937 köb-centiméterből hozza ki az olasz Testastretta 11-es blokk, amit egy 19″-os első kerék segít át minden akadályon, melyet egy 17″-os hátsó követ. Az egészet a DSP (Ducati Safety Pack) segíti megregulázni. Bosch ABS, kipörgés gátló, változtatható menetprogramok: Sport, Touring, Urban, Enduro segít az optimalizálásban, hogy mindig a környezethez és az úthoz legmegfelelőbb módot tudjuk használni az élvezetes motorozásért.

Ducati Multistrada két személyes túrákhoz is

Ducati Multistrada két személyes túrákhoz is

Természetesen a két alapszín jól kiemeli a motor formáját: fehér és piros mindkettő elegáns. A Ducati-tól megszokott módon figyeltek a részletekre, attól, hogy ifjabb testvér még nem egy fapados kópiáról beszélhetünk. Kidolgozott, finom részletek teszik kielégítővé a szemmel pásztázást. Az enduro változattól eltérően nem fűzött kerekeket kapunk hiszen nem cél elsődlegesen a terep használat, amit a Pirelli-től érkező SCORPION Trail II gumik is igazolnak.

Ducati Multistrada

Ducati Multistrada

A kerekeknél említsük meg, hogy a DSP csomag integrált keréknyomás szenzort is tartalmaz a rendszer részeként! Számos extrával szabhatjuk a lehető legjobban magunkra a “kis” Multistradat például Termignoni végdob az akusztikai élményért.

Tényleg szép munka, főleg ha ehhez még egy reális, elérhető ár is társul!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!