Karnyújtásnyira a terep GS-től, BMW R 1200 GS Rallye

0

BMW R 1200 GS Rallye

Nem jött össze! Festett Rally GS. Nem akarom elhinni, ilyen nincs!

Számos új GS-el (G/S) bővült a nagy GS család de amire a leginkább vártam megint nem került a bemutatandó motorok közé!

drága játék valódi terepre menni vele

drága játék valódi terepre menni vele

Tényleg csak hangya…-ra vagyunk már egy új HP Endurótól, de a távolság még mindig ott van. Tisztes dolog egy Rally változattal kiállni még akkor is ha szinte csak design béli különbségek vannak a “normál” és a “Rally” GS között.

mondjuk ezt a Rallye változatot már a látványa eladja

mondjuk ezt a Rallye változatot már a látványa eladja

Mivel idén a 2016-os Adventure GS-el megjártuk a görög Hellas Rally-t pontosan tudom mire vágytam volna egy valós, HP, Rally GS kapcsán! Na jó ébredjünk fel! Mikor erről kérdeztem a bokszer család fejlesztési felelősét azt mondta: ha elegen kéritek lesz! Nem azt mondom, hogy ami most kijött azt ne vegyétek meg, csak azt, hogy lesz “valódi” terep, rally GS ha elegen zaklatjuk a gyárat!!

biztos kezekben csodára képes terepen is a "vizes" GS Rallye

biztos kezekben csodára képes terepen is a “vizes” GS Rallye

Kis kitérőnk után térjünk vissza az újdonságra! Látványos grafika, áttervezett burkolatok kisebb szélvédő és sok más teszi kívánatossá az újdonságot. Az osztatlan Rally ülés segíti a testsúly könnyebb áthelyezését a motoron, amikor állva kell a terepen egyensúlyoznunk és csak a térdünkkel tudjuk közre fogni a vasat. A HP széria a BMW-nél előszeretettel használja a sportos, kék színt így most is ehhez nyúltak a tervezők. Amikor egy modell eléri a 3-4 éves ciklusát akkor már szokott jönni a színezett váz is nem csak a fekete. Mondhatjuk ráncfelvarrásnak is, de ahhoz azért erős lett! Most lép a 4. évéből az 5.-be a “vizes” GS így itt volt az idő a frissítésre. A köznyelvben “vizesnek” nevezett blokk még számos tartalékkal rendelkezik, így még esélyes, hogy évekig élvezhetjük a jelenlétét.

könnyebb terepen szórakoztató

könnyebb terepen szórakoztató

Amit nagyon vártunk volna egy Rally változattól: rendes, terepre való 21″-os első kereket, hosszabbított, erősített, kovácsolt lengőkart hátulra, nagyobb hasmagasságot, rendes terep felniket, teletankolva 200 kg alatti súlyt, kevesebb letörhető ugyanakkor drága műanyag elemet, teljes (nem csak végdob) Akrapovic égéstermék elvezetőt, erősített első futóművet, 250-280 mm-es rugóutat, több hasonlóságot az egykori BMW HP2 Enduro-val!

A jó hír az, hogy számos cég kínál alkatrészt egy ilyen motor terepképességének növeléséhez. Nagyon jó alap ez a motor a további építésekhez de aki csak a rosszabb de utakat járja annak jó az újdonság a gyári változatban is.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!