Nem csak leporolták a túra hajót! Újratöltve: BMW K 1600 GTL

1

BMW K 1600 GTL (2017)

Mint azt már megírtuk a BMW K 1600 GT esetén is, igen rendes munkát végeztek a BMW mérnökök. Mint az várható volt a csúcs túrafotelt is utolérte a mérnökök hada, így az igen fölényes túra masinából csináltak egy még jobb motort.

BMW K1600GTL new 2017

BMW K1600GTL new 2017

Várható volt, hogy nem csak a bagger stílus kedvelőinek fognak motort készíteni, hiszen a drága BMW K1600GTL széria egy nagyon fontos vevőköre a BMW Motorrad-nak! Ráadásul ha már készen vannak a fejlesztésekkel a GT esetében akkor azokat még inkább életszerű, hogy a kényelmesebb változat kedvelőinek is elérhetővé tegyék. Az előző GTL már nem tartott számot akkora érdeklődésre mint a bemutatását követő első években így muszáj is volt már foglalkozni vele! Sejthető volt, hogy jön az új masina hiszen 2016-ban nem vettek már fel rendelést jó ideje a BMW szalonok az előző generációjú GTL-re!

BMW K1600GTL new 2017

BMW K1600GTL new 2017

A BMW K 1600-as széria a GT, GTL, és az Exclusive mind azonos műszaki alapra épülnek csak a befejezés és az ergonómia különbözik számottevően. Aki a sportosabb dolgokra vágyik az egy nagyon vehemens motorral választhatja a GT modell, aki viszont a lehető legkényelmesebben akarja a kontinenseket átszelni azoknak ott a GTL.

BMW K1600GTL

BMW K1600GTL

Lássuk a medvét!
Nem tudom a téglatestre hajazó tükrök honnan jöttek, de kicsit Yamaha FJR érzésem van tőlük. A GT megtartotta a sportosabb megjelenésű tükreit.
Az oldalsó BMW embléma körüli “króm” anomáliát sajnos a GTL is megkapta aminek az alapja a Bagger volt csak ott minőségi fa betét hozta ki a formai játékot legalábbis a koncepció tanulmány motornál…, ehhez a részlethez mondjuk nem ragaszkodnék egy BMW esetében, igaz nekem az előző “exclusive” modell is kicsit TOO MUCH volt már a számtalan “krómozott műanyag részletével”!

BMW K1600GTL

BMW K1600GTL

Ami viszont szemet gyönyörködtető, hogy a két modell a GT és a GTL most jobban különbözik a két fejlesztés elágazott! A formai hajlítások az idom eleje és az oldala nagyon elegáns a GTL esetében. A GT a sportosabb vonalait helyezi előtérbe míg a GTL a lágyabb hajlításokat. A GTL fényszórója mellé is kerültek újabb légterelők amiket a GT a sportosabb változat nem kapott meg. Gondosan fürkészve a két rokont észrevehetőek a különbségek a testvérek és az idősebb széria között is!

BMW K1600GTL

BMW K1600GTL

A gyári végdobot is áttervezték de ennek ellenére mind hangban mind vizuális élményben az Akrapovic-ot javasolnám.
Az elérhető hátramenettel, segélyhívóval, kanyar ABS-el, kanyar követő fényszóróval, dinamikus és automatikus futómű állítással minden erőlködés nélkül tartja a koronát a túra motorok trónján a GTL.

Műszaki részleteket lásd a már megírt GT újdonságnál–››

Ízlések és pofonok, nekem az új Bagger “nem jött át” de a GT és a most bemutatott GTL annál inkább!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

1 hozzászólás

  1. Tudom ízlésről nem illik vitázni, de nekem is fura az a tükör, és továbbra sem tetszik az első index megoldása. Talán ha a tükrörbe integrálták volna az indexet, mindkét dolog megoldódott volna. 🙂

Szólj hozzá!