Fekete gyémánt a pokol konyhájából: BMW HP4 Race

0

BMW HP4 Race

A birodalmi szénbánya éves termelése.

Nem kellett sokat várni a Ducati szénszálas csodája után, konkrétan másnap a BMW is bemutatta a szénszálas prototípusát.

BMW HP4 Race

BMW HP4 Race

Az alap nem más mint a BMW S 1000 RR sport gép de sikerült a legtöbb részletét még tuningolni.
A váz mindig igen bonyolult kérdés, hiszen tervezett a csavarodási képessége, rugalmasságot várunk el tőle de soha nem annyit, hogy az a stabilitás rovására váljon. Nem gond azért a németek csak megcsinálták teljesen karbonból.

BMW HP4 Race

BMW HP4 Race

A kerekek a következő nagyon fontos terület, hiszen a súlyuk befolyásol szinte mindent a motorozás közben: a lassíthatóságot, gyorsulást, kanyarodási képességet, irányváltást, fogyasztást…így ide is a fekete “gyémánt” került.

BMW HP4 Race

BMW HP4 Race

Természetesen ha már Race a fedő neve a BMW HP szériájában helyet foglaló pokoli futárnak akkor az a minimum, hogy a köntöse is sötét mint a kietlen éj! Ezért a teljes idomzat is karbonból készül. Kicsit olyan ez mint a Ducati 1299 Superleggera, nem lesz mindenkinek a garázsban de aki meg tud egyet kaparintani akár közútra akár versenyzésre az a szemét is örömmel legelteti rajta. Igaz többet költ rá mintha vetkőző show-t nézne.

Teljesen biztos, hogy szépen szétfújja az őszi faleveleket az úton…

Számháború rövidesen!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!