Neked meg mid van Öcsi? BMW G 310 GS

0

BMW G 310 GS

A nagy motorosokat a kis motorok nevelik ez biztos!

Várható volt, hogy a gyártók kedvenc módszerét alkalmazza a BMW is az ikonikus endurójuk kapcsán! Elkészült a legkisebb GS testvér a családban.

nagymotorokat megszégyenítő fedélzet

nagymotorokat megszégyenítő fedélzet

Az építőszekrény elvet követve a 310-es blokk köré számos modellt épít a BMW. Még alig mutatták be ezt a hajtómotort máris itt a GS változat.

Sok gyártó nagyvonalúan és kicsit nem törődöm módon átsiklik a kisebb lökettérfogatú motorjain. Megelégszenek kevesebbel is hiszen a kisebb árú motorokon kevesebbet fog maga a gyártó is. Szerencsére a BMW nem ezt az elvet osztotta amikor a G 310 GS a tervező asztalra került. Nagyon is kulturált formavilággal és minőség érzettel ajándékozták meg a legkisebb robbanómotoros GS-t!

BMW G 310 GS

BMW G 310 GS

Ez alatt a 310-es GS alatt is van GS modell de az már nem robbanó motoros meghajtású! Ide kattintva olvashatsz a legkisebb GS-ről–››

Nagyon jó bevezetés ez a modell a fiatalok, nők, kezdők és a városi motorosok számára a GS világába. Az már ez első skiccekből látszik, hogy nem letudni akarták a kötelező kört, hanem tényleg alkotni egy arányos, szép és remélhetőleg jó motort.

Nem lepődnek meg a modell sikerén, hiszen a távol keleten például a kicsi, alacsony fogyasztású, reális motorokat favorizálják. Ott nem a státusz része a motor hanem a mindennapi életé! Egy mai 310-es blokk pedig konkrétan minden túrához elég tud lenni, akár Földet is kerülhetünk vele. A részletes számháború rövidesen érkezik de gyanítom a fogyasztási adat is a “józan ész” határain belül marad.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!