Urban Legend, készen van a divat G/S

0

BMW R nineT Urban G/S

Ahogy az várható volt újabb változat készült el az utolsó levegő-olajos hűtésű bokszer blokkal! Kézen fekvő volt hiszen a GS a kezdetektől a kettős felhasználás mércéje akart lenni. Sajnos az évek alatt eltolódott a legsokoldalúbb túra motor irányba amit most egy kicsit kárpótolnak ezzel a nineT változattal.

R nineT Urban G/S

R nineT Urban G/S

A műszaki alapok megegyeznek a Scrambler változattal, de az esztétika kifejezi az ős GS-ek világát.

Mivel nem brutális terep rally-ra készült így a neve is utal a felhasználási területre: Urban
A BMW a tőle megszokott igényességgel nyúlt a témához, így az esztétikában nincsen semmi kivetnivaló, a városi Dzsungelen túl is megállja a helyét a G/S de nem offroad motor, akkor sem ha fűzött kerekei, fényezése, puritán, egyszerű megjelenése ezt sugározza!

Gelände/Straße

Gelände/Straße

Még a lámpa körüli miniatűr fejidomon is vissza köszön az R80GS világa. Tény, hogy számos verseny eredményt besöpörtek a kezdeti GS modellek.

Mindentől függetlenül, hogy hazavinném-e? Haza bizony! Néha rendesen össze is saraznám.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!