Mi kell egy jó túrához? Negyedik rész: Batyu, málhazsák, szatyor

0

Miért ilyen fontos a málhazsák kérdése?

Nagyon sok motoron nem megoldott a gyári koffer rendszer és van amikor jobb is elkerülni azt. Ráadásul a terep túrák alkalmával nem mindig előnyös a merev koffer. Az írás termékmegjelenítést tartalmaz, mogyorót viszont nyomokban sem!

vízmentes, hegesztett táskák

vízmentes, hegesztett táskák

Az evoBIKE jóvoltából vízmentes málhazsákokról írhatunk, hiszen az evoBIKE képviseli a legtöbb “csavargó”, Földkerülő által használt, minőségi, német Ortlieb márkát idehaza.
Mit érdemes tudnunk mielőtt málhazsákot választunk? Mikre érdemes figyelnünk? Kinek ajánljuk? Kinek nem?

Elöljáróban tekintsük át kicsit a csomag szállítás kérdéskörét amiről már korábban többször is írtunk.
Egy Alumínium koffer rendszer nagyon jó tud lenni túrán, amikor a rendszeres eldőlés veszélye fenn áll, sokkal jobb döntés mint egy műanyag doboz például. Amikor viszont napi 5-10 eldőléssel számolunk, mert tényleg terep túrázás van akkor jön el a “lágy” táskák ideje! Itt nem a 90 km/h-val elesünk témakörről beszélünk hanem a terepen, homokban, erdőben álló helyzetben vagy nagyon kicsi sebességgel elbillenünk kategóriáról. Terepen az Alu koffer veszélyes tud lenni, mert magunkra döntve a felpakolt motort szerencsétlen esetben pont a koffer töri el a lábunkat.

jól átlátható, könnyű benne pakolni és 100 % vízálló

jól átlátható, könnyű benne pakolni és 100 % vízálló

Rendben málha, de milyen?
  1. Térfogat?
  2. Szín?
  3. Záródási mód?
  4. Funkciók?
  5. Oldalsó táska
  6. Táska pár?
  7. Felső Rack-Pack fazon?

Előnyük még a specifikus motoros rendszerekkel szemben, hogy ezeket a “lágy” táskákat tudjuk a motoros túrán túl is használni. Jól jön egy vízmentes zsák a vízi túrán, kerékpáros túrán, a LAND-ROVER platóján…

Ortlieb Drybag

Ortlieb Drybag

Dry Bag: Nézzük a legegyszerűbb hengeres zsák témakörét. Ezek a zsákok ma már minden nagyáruház polcán elérhetőek csak nem ebben a színvonalban. Elég kevés gyártó ad 5 év teljes garanciát a táskájára. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy árban nem kerül többe mint a “Kínai” másolata. Itt a hengeres zsáknak csak a vége nyílik, így kevés a hiba lehetőség de nehezebb a táska aljáról bármit is kivenni. Igaz létezik az oldalán ablakkal kialakított változat is, így tudjuk mit keresünk és hol. Picit csukott szemű “tűt a széna kazalban” játék de aki szereti az ilyet a lehető legjobb árban tud vízmentesen csomagolni. A feltekerhető száj nem tud meghibásodni így nincsen benne kockázat! Szerencsére a méret és szín választék annyira bőséges, hogy mindenki talál számára megfelelőt. Használható: kofferen, csomagtartón, utas ülésen vagy helyette is.
Vásárlás–››

Ortlieb Moto RackPack

Ortlieb Moto RackPack

Rack-Pack: A következő lépés a Rack-Pack forma amikor is a táska teljes hossz oldala kinyílik így segítve a könnyebb ki és be pakolást. Itt még mindig “hengeres” fazonról beszélünk de már egy kényelmesebb kialakításban. Nagyon sok színben és méretben elérhető, sőt akár szeleppel is. Minek szelep egy táskára? Nem elengedhetetlen de jól tud jönni amikor a málhazsákot rögzítjük a motoron és a hevederekkel szeretnénk a táskát lekötni nem pedig a levegőt feszíteni a táskában! Itt is a feltekerhető száj adja a biztos záródást, ami egyszerű és probléma mentes. Viszont még itt sem kapunk belső és külső zsebet. Jó hír a motorról levéve, kapunk egy vállpántot is a táska mozgatásához és természetesen a kézi hordozó fül is rendelkezésünkre áll. Akár a motoros koffer tetején is használhatjuk.
Vásárlás–››

Duffle: Ez már a felső ház a “hengeres” táskák között! Külső-belső zsebek, vízálló, légmentes cipzáros záródás, teljes hosszában felnyíló száj, kézi hord fül és hátizsák pánt teszi vonzóvá. Itt a T-Zipp záródás garancia, hogy a táskába nem jut be a víz, és a sár de ha “úszó bójának” használnánk a levegőt sem ereszti ki. Itt viszont már jobban zsebbe kell nyúlnunk a többlet kényelemért. Igaz itt is 5 év garanciával számolhatunk mint minden Ortlieb táskánál. Kitűnő az utas ülésre, helyére vagy az utasunk mögötti csomagtartóra rögzítve.
Vásárlás–››

További modellek is elérhetőek de ezek a legkelendőbbek az áruk és tudásuk alapján. A lehető legjobb döntés ha nem akarunk 100.000 – 400.000 Forintot költeni a doboz rendszerünkre!

Jó megoldás még a pár táska az oldalsó elhelyezkedésével, alacsonyan tartja a motor súlypontját és jól pakolhatóak! Éldőléskor nem törik el a bokánkat terepen sem.

minőségi motoros oldaltáska

minőségi motoros oldaltáska

Saddle-Bag: a motoros oldaltáska. Itt már egy pár táskát kapunk amit számos állítható tépőzárral és hevderrel tudunk rögzíteni a motoron. A kivehető merevítő rendszernek köszönhetően lehet teljesen “lágy” táska is vagy akár kicsit formatartóbb mint egy koffer. 100%-os a vízállósága mint minden Ortlieb táskának és a lehető legtöbb típusra univerzálisan felszerelhető. Előnyös ha egy egyszerű táska tartó keretünk azért van a motoron, mert akkor biztos nem fog a forró, végdobon kiolvadni a táskánk.
Vásárlás–››

További Outdoor és motoros terméket is találhattok az evoBIKE kínálatában–››

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!