Gömbvillám? Elektromos kontra belsőégésű. II.rész

0
Akkor most nézzük hogyan került a csizma az asztalra vagyis elektromos kerékpár a motoros oldalra.

Előző gömbvillám cikkünkben már részleteztük az elektromos járműfejlődést. Most kitérők nélkül nézzük ezt a konkrét segédmotor kerékpárt.
Eleve ez az egész elektromos mizéria mintha feszegetné a jármű csoportok közti határokat!? Ugye az önvezető járművek ma már készen vannak, már most kevesebb balesetet okoznak mint a humán vezetők de ki legyen a felelős azért a kevésért is? Ki biztosítja anyagilag, jogilag ezeket a járműveket…

 afedélzeti kijelzőt kombinálhatjuk az okos telefonunkkal amivel újabb térképeket is letölthetünk az offline használathoz

a fedélzeti kijelzőt kombinálhatjuk az okos telefonunkkal amivel újabb térképeket is letölthetünk az offline használathoz

Szerencsére a tesztre kapott “kerékpár” Ön vezetős, ha Ön vezeti csak akkor megy.
Mi is az a pedelec-eBike?
Azon hibrid járművek a kerékpárok, robogók között melyeket együttes erővel hajt az ember és az elektromos rásegítő motor. A jármű iparban igen járatos Bosch pár éve belépett ebbe az akkor még igen szűk piaci résbe és a tőlük elvárható módon a rést óriási lyukká tágították. Nem ritkán meglékelve a konkurens gyártók hajóját. Nem volt nehéz nekik, mert a motorokon, autókon, évtizedek óta ők gyártják a legjobb rendszereket. ABS, befecskendezés és még ott a kéziszerszám is mint tapasztalat gyűjtés. Mint megtudtuk a Bosch eBike rendszerében az Audi A3 kormány-szervó motorja dolgozik velünk együtt. A 60 Nm és Bosch CX motor esetén 75 Nm-t ebből a kis elektromos motorból hozták ki.

igényes a feeélzeti számítógép is ami levehető így esőben is használható outdoor GPS is egyben

igényes a fedélzeti számítógép is ami levehető így esőben is használható outdoor GPS is egyben

Külön büszkeségünk, hogy a miskolci Bosch gyárban készül a világ minden táján felhasznált eBike motor!

75 Nm? Tessék? Kicsit a dinamizmusról is beszéljünk a teszt BMW R1200 GS Adventure 2016-os motorunk 260 kilogrammjára jut 125 Nm ennek a 25 kg-os komplett kerékpárnak álcázott segédmotor kerékpárnak pedig 75 Nm?

Bosch CX motor akár 75 Nm nyomatékkal

Bosch CX motor akár 75 Nm nyomatékkal

Írjuk ezt le egymás mellé:

  1. belső égésű BMW GS: 260 kg – 125 Nm, 6,5 millió Forint
  2. pedelec Bosch eBike: 25 kg – 75 Nm 2 millió Forint

Aj-jaj! Értem már miért vagyunk kiirtásra kárhoztatva a legjobb belsőégésű motorunkkal is…

Hogyan működik ez a valóságban? Olyan mintha ketten, hárman tekernék a bringát de csak az én testsúlyom van jelen. Zseniális! Izzadtság nélkül tudunk kerékpározni (segédmotorozni)  45 km/h-val!

ennyi adatot egyetlen robogó sem mutat be nekünk

ennyi adatot egyetlen robogó sem mutat be nekünk

Robogó csak? Pont, hogy nem ezek a “pedelec” rásegítő rendszerek nélkülünk nem dolgoznak, tehát ha mi nem tekerünk akkor ő sem segít. Sőt ha akarjuk ki is kapcsolhatjuk a rásegítést és egy teljes értékű de 23-26 kilogrammos kerékpárunk van.

Jogalkotás: Miért nem kerékpár ez akkor? A helyzet az, hogy az Európai Unió úgy húzta meg a határokat, hogy amelyik rásegítős modell csak 25 km/h-ig segít nekünk a hajtásban az kerékpár de amelyik modell 45 km/h-ig segít a gyorsulásban és a sebesség tartásában az már segédmotor kerékpár!

a Bosch CX motor 75 Nm

a Bosch CX motor 75 Nm

Rendszámos? Több országban igen! Vicces lehet egy kerékpárnak látszó segéd-motor-kerékpár rendszámmal. Magyarországon most éppen nincsen még rendszám az azonosításhoz. Sajnos elég sok futár ezt azzal azonosítja, hogy ha nincsen rendszám, akkor nincsen felelősségre vonás sem, akkor viszont nem kell minden a KRESZ által előírt “kényszert” betartani. Persze ez téves.

Félre értések! Számos kínai gyártó hoz kategórián kívüli megoldásokat is 1.000-2.000 Wattos rendszerrel szerelt, gyenge vázú, kerékpáros szemmel is gyenge fékekkel szerelt “csodákat”! Igaz tőlünk Keletre elfogadottabb a kamikáze szemlélet, bár még nem fogytak el! Egy a baj velük nincsen rá jogi háttér semmilyen hivatalos jármű kategóriába nem sorolhatóak be!

kerékpárnak kicsit erős és nem csak az ára miatt

kerékpárnak kicsit erős és nem csak az ára miatt

Az evoBIKE-tól kapott modell egy első-hátsó minőségi futóművel szerelt Delite modell. Állítólag a pedelec, eBike, hibridek Porsche szintű modelljeit kínálja ez az igényes német cég.

Nézzük ezt a kerékpárt. Delite GX Rohloff HS.

A Delite a modellcsalád neve, a GX az egy konkrét modell neve, a Rohloff a világ legjobb, olajban futó, 14 sebességes agyváltója és a HS a High Speed rövidítése, tehát, hogy ez a járgány bizony robogó. A 45 km/h nem túl nagy úton elérhető vele. Az indulása nagyon dinamikus és a szabályozása a legjobb most a piacon.

Hihetetlen, hogy az egész hajtásrásegítő Bosch rendszer egyébként 5-7 kg maximum. A 2.5 kg-os darabonként 500 Wh-s akkumulátort kérhetjük duplán is a robogónkra. Azért 1.000 Wh-val ECO módban akár 450 km is megtehető egyetlen töltéssel ha csak a 25 km/h-s határon mozgunk. Természetesen a Bosch Nyon kijelző tud navigációt is, kiírja a vízálló fedélzeti kijelzőnkre az SMS-ünket ha kérjük és nézi mennyi energiát égettünk el mi magunk, mennyi fát óvtunk meg, mennyire sok káros-anyagunkba került volna ugyanez az út autóval.

létezik láncváltós változata is de szerintünk a Rohloff agyváltós az ász

létezik láncváltós változata is de szerintünk a Rohloff agyváltós az ász

Előnyök a benzines és az elektromos robogók kapcsán! Pro és kontra.

Ez mint egy kerékpár bevihető a lakásunkba, a töltéshez elég lecsatolni az akkumulátorokat aminek darabja ugye 2.6 kg így elég azt bevinni tölteni. Akár a munkahelyünkön is fel tudjuk tölteni.

Nagyon sok helyen közlekedhetünk vele mint kerékpár ahová benzines robogóval nem hajthatunk be. A tankolása olcsóbb mint robbanó motoros társaié, ráadásul munkahelyen vagy otthon a mellékelt töltővel fel is tudjuk tölteni 2-3 óra alatt a 220 Voltos civil hálózatunkról.

Ejtsünk az agyváltóról is pár szót, mert ez is tényleg járműipari szintű megoldás. Autóknál, motoroknál minden váltó olajos kenést kap de a kerékpároknál még sajnos nem! Számos agyváltó zsírozva van csak, ami szinte soha nem tud olyan jó kenést, hatásfokot biztosítani és élettartamot sem mint olajfürdős társaik! Ez a Rohloff, német agyváltó 14 sebességet zsúfol az öklömnyi méretű hátsó agyba. Ráadásul a Bosch motor hozzá van igazítva ha érzi, hogy váltunk nem tesz rá akkora nyomatékot, kvázi kuplungozik helyettünk! Ez az agyváltó bizonyítottan elfut 200.000-300.000 kilométert is amit még nagymotorban sem sokan értek el!

A robogó váza erősített hiába tűnik szemre egy kerékpárnak, az alkotó elemei, fékei, rugózása, váza, csapágyai, villája bőven meghaladja a belépő robogóknál megszokott szintet!

brutálisan minimalista, letisztult megjelenésű egy gép ez

brutálisan minimalista, letisztult megjelenésű egy gép ez

A világítási rendszer elől-hátul LED-es amit automatikus nappali menetfény és tompított kapcsolóval adnak, ráadásul ha lemerült mindkét akkumulátorunk még a hajtástól függetlenül is 2-3 órára van világításunk, hogy haza tudjunk érni biztonságosan.

Konklúzió

Akkor ez egy segéd-motor-kerékpár ami automata kuplungos, első hátsó rugós, 14 sebességes, 27 kg-os, 1.000 Wh-s, 60 Nm-es, LED-es világítású, tárcsafékes, féklámpás jármű? Így kicsit árnyaltabb az ára hiszen szinte egyetlen robogó sem büszkélkedhet ilyen paraméterekkel és futás teljesítménnyel!

Vezetni pont olyan mint egy kerékpárt csak sokkal erősebb, gyorsabb mint amit kerékpáron megszoktunk. Talán a városi és ingázó közlekedés egyik legjobb megoldása lesz a jövőben az ilyen jármű. Minden szegmensből az előnyöket ötvözi, kerékpár is, nem is izzadunk le, emelkedőn is felmegy, mozgunk is, ha szeretnénk “csak” kerékpár, csendes, filléres a tankolása!

Örömhír, hogy ha az autónk árát el tudjuk költeni egy robogóra akkor három különböző színből is választhatunk! Van lehetőségünk további egyedi opciókkal még inkább magunkra szabni a robogónkat, például elől-hátul kizárólag “levegős” csillapítású FOX rugós tagokkal! Fox teleszkópos robogó? Tessék? Nooormális?

Mi kell még? Pénz de az sok!!

Vélhetőleg nem lesz mindenkinek ilyen robogója mint ahogyan nem mindenki jár Porsche autóval és BMW motorral sem. A praktikussága vitathatatlan és a minősége is!

Visszatérünk még a témára lehetőségeink szerint!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!