Fülbevaló férfiaknak?

1
Hagyjuk is a brill csodákat, inkább nézzük milyen a legjobb motoros, férfi fülbevaló.

Miért is írunk erről? Elég sok motorossal beszélek szezonban és akár utána is de úgy látom nem mindenki veszi ezt elég komolyan. Kérdeztek a Schubert C3 Pro sisakomról, hogy az milyen. Nem, nem tud mindent megoldani az sem, ha mondjuk “német autópályázunk” 160-180 km/h környékén akkor a legjobb sisak is kevés tud lenni főleg, ha a motor “szélterelői” még kellemetlen turbulenciákat is generálnak. Több motorossal is beszéltem aki zenél vagy színészkedik és egy rendes motorozás után csak másnap tud dolgozni. Ennek nem kell, nem szabadna így lennie!

Alpine készlet

Alpine készlet

Mivel idén 2016-ben több mint 9.000 km-rt sikerült autópályán töltenem motorral ezért rájöttem itt az ideje egy férfi fülbevalónak vagyis a hallásom védelmének. Gondoltam kipróbálom az egyik legjobbnak hirdetett füldugót, ami MotoSafe Alpine névre hallgat. Régebben már használtam vattába tekert, kis fémdobozban akár patikában kapható viasz anyagú füldugót, de az nem zár túl jól.

Ha jól betömjük, akkor kizár szinte minden hangot tehát nem látta el maradéktalanul az elképzeléseimet. A jó fülvédő a mentő hangját a dudát beengedi, de a reménytelenül zuborgó, süvítő légörvények által okozott hangokat nem.

Első konklúzió: szokásos kérdés, miért nem jó a viasz füldugó? Kérlek alássan azért, mert kiesik, nehezebben veszi fel a hallójáratunk formáját, nehezebb használni és a “jó” hangokat is kizárja. Ráadásul azt vettem észre, hogy bezárja a halló járatunkat “hermetikusan”, ami nem is annyira jó érzés…

Alpine hallásvédő készlet

Alpine hallásvédő készlet

Mondjuk ki: “intelligens” zajszűrés kell nem hermetikus “akvárium” a fejünkre, fülünkbe.

Vannak például jó hangok, amiket szeretünk a motoron ilyen lehet kinek-kinek ízlése szerint az utasa hangja, a blokk vagy a kipufogó hangja ha nem túl bántó. Szereztem 1 pár füldugót a www.gurutech.hu shopból és tesztre fogtam.

Ez a füldugó kimondottan motorosoknak készült cserélhető kétféle zajszűrővel. Egyébként az Alpine egyéb területekre is készít zaj és hallás védőket, ám ez egy motoros oldal most inkább fókuszáljunk ezekre. Ötletesen már a gyári csomagolás is tartalmaz egy kis nyakba akasztható hord-táskát a füldugóknak, hiszen olyan parányok, hogy egyből elkevernénk őket. Persze van aki ennek ellenére is el tudja hagyni de ne legyünk telhetetlenek. A nyakba akasztó előnyös, a motor kulcsát is mellé tudjuk akasztani ha szükséges, így egyik sem veszik el.
Ráadásul igen előzékenyen az általában 2 db fülünkhöz a csomagban 3 db füldugó érkezik ha mégis elveszne az egyik még ne legyen gondunk. Kedvesség de a 3. füldugóhoz már nincsen a készletben erősebb zajszűrő betét, amit tudnánk cserélni ha kell. Alapból a zöld betét, zajfilter van benne a fülesben de 2 db sárga szűrőt is kapunk ha teljes csendet szeretnénk, így a harmadik fülesben zöld betét van.

Alpine motoros füldugó

Alpine motoros füldugó, tényleg nagyon kicsi

Nézzünk milyen a használat.

Gyakorlatban:

A kis csomagban kapunk egy csőszerű eszközt is ami a füldugó könnyebb behelyezését hivatott szolgálni. Kicsit olyan mint egy golyóstoll kupakja. Akinek a szűrő túlzottan kiáll van lehetősége a szárból vágni és úgy betenni a szűrőt így biztosan a fülünk síkja alatt marad a füldugó és a sisak le-fel vétel nem tudja kirántani onnan.
Aki használ a sisakban huzatot, tehát a sisak ritkább takarítása érdekében felvesz egy motoros maszkot azoknak könnyebb a helyzete, mert az már a helyén tartja, biztosítja a fülbevalónkat így a sisak le-fel vétele közben nem rántjuk ki a füldugót.
Én nem vágtam egyenlőre belőle és nem volt útban igaz “felnyíló állú” sisakban teszteltem többet.

Elsőre meglepően puha, hőre lágyuló műanyag kis füldugót látunk, ami a dupla “medúza” szerű peremeivel zár a fülünkben és csak a mini szűrőn át nyit a külvilág felé. Ráadásul a hőre lágyuló műanyag biztosítja azt, hogy minden hallójáratba jól illeszkedjen a füles ellentétben a szilikonos megoldásokkal, amik jobban tudnak feszíteni ha nem tökéletes a méretük. Fontos, hogy nem vagyunk “néma” szobában és nem zár a fülünkben hermetikusan a dugó, tehát nem érezzük “siketnek” magunkat.

Alpine

Alpine füldugó, szinte észrevétlenül kicsi és kényelmes

Első körben 800 km-ren teszteltem a zöld filterrel és már egyből megtetszett, hiszen a korábban elviselhetetlen 130km/h környékén jellemző szélzaj kb 97%-át kiszűrte, nagyon tompán, nagyon távolinak éreztem, hogy vannak hangok de nemhogy nem káros, éppen csak hallható a megengedett sebesség tartományokban a legtöbb ország autópályáin. Visszaúton Bulgáriából próba képen beraktam az erősebb szűrőt nézzük az mit tud. Itt már az emberi hangok is erősen kiszűrődnek de a szélzaj még német autópálya tempónál is távoli, gyenge hang.

Itt el is értünk az első negatívumhoz, amire a címben is utaltam az erősebb sárga szűrőt csak akkor rakd a füledbe ha a látásod amúgy hibátlan. Minden egyéb hang, ami a sebesség érzetünkhöz kell is kiszűrődik. Ilyenkor jövünk rá, hogy az érzékszerveinkre mennyire támaszkodunk akkor is, amikor azt gondoljuk, hogy nem, pedig DE! Úgy jártam ugyanis, hogy erősebb gyorsítás után az órára pillantva jöttem rá, hogy súrolom az illegális fogalmát….Nem jönnek be a szélzajok rendben, de nem jönnek be a “segéd hangok” sem, úgy mint motor búgás, gumik hangjai, jó szélzajok. Pillanatokon belül be tudunk gyűjteni egy bírságot a nagy csendben.

Alpine zajszűrési szintek

Alpine zajszűrési szintek

A tisztítást még nem próbáltam, de állítólag amikor egy gyermek tábornyi zsíros-deszkára való fülzsírt kenünk a füldugóra akkor egyszerűen langyos vízzel el is moshatjuk a füldugónkat! Érdemes óvatosan mosni, hiszen olyan picik, hogy egy-egy komolyabb lefolyón le tudnak folyni akkor is ha nem a WC-ben mossuk el őket.
Jogos kérdés: az utasomat fogom hallani azért? Persze van amikor csak elég bólogatni, mert úgy is arra vágynak nem kell érteni elég nyugtázni… Igen, hallható természetesen, sőt ha van sisak kommunikációs megoldásunk az is “átjut” a szűrőn! Tankoláskor volt, hogy nem vettem ki a fülest sőt a sisakot sem vettem le és tudtunk beszélgetni az utasommal, de nem használtunk sisak “átbeszélőt”! Tény, hogy hangosabban kellett beszélnünk de a beszédhangok átjöttek az erősebb szűrőn is.

Sokan nem veszik komolyan a védő felszereléseket motoron, ám mikor már készen van a baj akkor nem mindig van kényelmes megoldás…Tudjuk a motorozás kiszolgáltatott sport, így rajtunk múlik nagyon sok esetben, hogy mit tehetünk meg a testi, hallási egészségünkért!

Alpine motoros készlet

Alpine motoros készlet

A törött csont összeforr, de a hallás nem jön vissza és nem kell sok időt töltenünk magas szélzajban ahhoz, hogy maradandó hallás károsodást szenvedjünk.

További tesztekről is beszámolok, amint tudok még tesztelni de az első 4000 km alapján nagyon ügyes kis szerkezet. Javasolom a beszerzést ha nem csak 100 km/h környékén közlekedsz, hiszen kicsi helyet foglal de ha autópályára kerül a sor vagy a motor akkor egy tankolásnál azonnal be lehet tenni.  Nem több mint 2 másodperc használatba venni. Elfér a zsebben és megelőzhetjük, hogy elemet kelljen vennünk a hallókészülékünkbe csak a motorozás miatt.

Értjük, illetve halljuk egymást? 

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

1 hozzászólás

  1. Sok éve használok füldugót. Az iparban használatos munkavédelmi fajtából. Azért szoktam rá, mert úgy tapasztaltam, hogy 5-600 km megtétele után a legjobb sisakban is hamarabb elfáradok a monoton szélzajtól. Fáradtan, zúgó fejjel meg nem egészséges motorozni.

Szólj hozzá!