Van akinek nem való…BMW Bagger

4

BMW K1600B mint BMW bagger.

Az egyszerű viccet tudnám idézni: márpedig ilyen állat nincs is! De van! Bölény! Bölény? Jó, de otthonra akkor sem kéne.

Hol is kezdjem? A BMW jó üzleti és esztétikai érzékkel olyan tanulmány motorokkal kápráztat el minket, hogy az ember lába megremeg. Viszont utána jön a pénzügy, szépen kitartatja a kézfejeket, összezárt újakkal, felfelé, csúcsosan, mint egy homokóra és a maestro a régi fa vonalzóval olyat vág a tervezők kezére amit még a szüleink földrajztanára sem látott. Tudom én, hogy minden reklám, reklám de azért már kérem szépen! Ne akarjuk mi innen megérteni az amerikai ízlést de a tanulmány olyan szép volt, hogy elkezdtünk bizakodni.
Nem jött be. Az általunk bemutatott BMW K1600GT hozta az elvárt kötelezőt és szépen lépett előre. Jogos ha már ott egy zseniális blokk, akkor minél több bőrt le kell húzni róla az praktikus, jó és kézen fekvően jövedelmező.

BMW R1200Racer tanulmány

BMW R1200Racer tanulmány

Az ízlés is egy megosztó dolog, nem érdemes vitatkozni róla, mert az ember úgy járhat, mint amikor egy hülyével kezd vitatkozni, úgy is legyőzik, mert lehúzzák a szintjükre…
Lehet csak velem van a baj! Megkóstoltam a cukorkát és nem ereszteném, szerelem első látásra, ezek után minden csak csalódás tud lenni.
Igen, tudjuk nem lehet a drága, minőségi anyagokat, technológiákat átenni az életbe, mert egy guruló szobor még nem motor, de! De, próbáljuk meg ha lehet! A BMW soha nem az olcsó motorjairól volt híres, ez a jövőben sem változik sokat, akkor meg had kapjunk, fát, fémet, bőrt valódit. Az utóbbi idők legnagyobb csalódása volt a napokban megjelent BMW bagger számomra legalábbis.

BMW R1200C

BMW R1200C

Láttunk már olyat a BMW-től is, hogy nem érezte a témát. Lásd, BMW R1200 C Independent, pedig még a 007-est is bevonták. Szerethető, bájos masina volt pedig, csak a Cruiser nagyon ritkán boxer vagy extrát kell alakítani a tervezőknek, hogy a szakma íratlan szabályait fel tudják rúgni. Színezték azt is, de végül soha nem lett siker. Pedig az amerikai piac miatt lett egy BMW R1200 C Montauk is. Az is szép volt de nem stílus tiszta.

BMW R1200CL Montauk

BMW R1200CL Montauk kár érte pedig minőségi volt

Na de térjünk vissza a lényegre. Mi történik a skiccek, 3D nyomtatott modellek és a prototípusok forgatagában. Nézzük az előzményeket kicsit. A lehető legjobb tervezőkkel, a lehető legszebb prototípusokat készítik el, végig szambáznak az összes, puccos, sznob parádén, pompáznak kicsit és megnézik kit érdekel a téma. Oké ráharaptunk mint a foxy, akkor jöhet a számolgatás, tervezgetés és a pénzügy száraz, izzadtság szagú törekvése, utasítása.

Tudom milyen ez, több mint 20 évig voltam építész tervező….esetleg azt benne hagyhatjuk? NEM! Nem, akarsz már itt dolgozni? De. Akkor meg? Jó, igen jó lesz az műanyagból is. Megszoktuk nem lesz gond. Esetleg azt megcsináljuk…? Mondom, nem! Értjük egymást? Miután minden szárnyat, szépet letört a pénzügy jön a valóság, ami vagy elég vagy nem. Nemesfém? Fa? Valódi bőr? Engedd el! Műanyag? Igen!

Mi történt mostanában a tanulmányok után?

BMW R1200R tanulmány: olyan szép, hogy szobornak is tárolnánk


Mi lett belőle: egy nagyon jó motor

Becsületére legyen mondva az első lámpa szépsége és rovarszerűsége legalább megmaradt. Ráadásul egy nagyon jól motorozható gép született de nem akkora műalkotás, mint az előfutára volt.

BMW R 1200 R család, nineT, Racer, Pure….ettől a férfiak bugyija is nedves lett:


Mi lett belőle: egy szép ritkaság, ami műszakilag is profi


BMW K1600B bagger tanulmány: persze ehhez kéne pénz és bátorság is.


Mi lett belőle: egy fekete, démoni, dög

Tudom, hogy egy motorra kell tükör is de miért ilyet? Nem volt már rá idő? Sajnos ez a világ rendje a széria modell töredéke árú, értékű viszont, így egy használható motor nem csak egy guruló szobor. Aki talapzaton álló emlékműre vágyik kereshet magának egy-egy nevesebb szobrászt, motor építőt, hogy együtt, sok pénzért megalkossák az egyedi öltönyt.

Így járunk, ha túl jó volt a mézes madzag.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

4 hozzászólás

  1. Teljesen egyet értek, a tanulmány nagyon nemes volt és minőségi érzetet keltett! Bár annak is a drága lámpáját amit a “K” széria hoz nem merték bolygatni, így már ott eldőlt, hogy ami drága nem áttervezhető. Ennyit a szabd kézről… A tanulmánymotor fejidoma és lámpája, formája nem való egy bagger-re de a sok nemes anyag annyira megvadította, hogy ellensúlyozni tudta a triviális képzavart. A végeredmény…hát csalódás bizony. Az utas kapaszkodó mögötti kis “teve púp” utólagos rohambilivel letakarom érzésű lett. Palackorrú delfin vagy bálna tolatva? Ezzel valamit még csinálni kéne. Számos formai és olcsó gesztus van rajta ami pedig értékelhető de a sok műanyag túl reális. Gondolom az ára mégsem lesz az!??

  2. Sajnos ilyen a világ! Szerintem a tanulmány tényleg túl jó lett! Nem értem minek ennyire szép vevő csalogató szobrot faragni ha utána, úgy is jön a pénzügy és letöri a szárnyakat? Persze a tanulmány “szériában” gyártva is nagyon drága lett volna, ha van a BMW-ben egy kis kurázsi akkor legalább mint egyedi, tuning, építő csomag elérhetővé teszi az elemeket. Mondjuk ebben nem vagyok biztos egyáltalán! 🙁 A széria gépre sok oldalon azt olvasom, hogy a BMW meg merte lépni…sorozatgyártásba küldik a baggert! Mindenki elvesztette a látását? A tanulmány motor fényévekre van esztétikában, kidolgozottságban, anyag használatban a szériában gyártott, rövidesen érkező baggertől. Olyan mint egy valódi dolog “makettja” nekem sajnos nem jön be, de ez lényegtelen is, mert biztosan lesz aki megveszi majd. Mindenki maradjon a kaptafánál ha lehet. Még a MOTO-GUZZI is képes volt a “repülő-erőddel” egy rendes baggert kierőszakolni magából. Többet vártam ettől a motortól, főleg, hogy a BMW az utóbbi időben nagyon neki van lendülve és számos jó gépet hoztak össze! Széles utat!

  3. A tanulmányok szinte soha nem épülnek olyan szériakivitelben, amely fogadtatása révén a döntés megszületett a gyártásról.
    Más: az R1200CL-t ne keverjük az R1200C Montauk-kal… Az R1200C-nek négy változata volt: Classic, Independent, Montauk, és CL

    • Nyári Krisztián

      Szerintem az R1200CL és C is szép volt a maga módján, mégis a piac nem díjazta. Pedig az az első futómű támasz na az iparművészeti remekmű, fejből úgy emlékszem kaptak is valami díjat érte…A bokszer nem lett igazi “bagger” stílus soha, pedig biztos meg lehetne csinálni…semmivel sem “táj-idegenebb” mint egy soros6-os blokk! Sajnos a tanulmányoknak nem célja gyártásba kerülni csak jó lenne a köztük lévő “szakadékot” kicsit szűkíteni vagy ha lehet áthidalni. Amikor kijött a BMW R 1200 C, CL nekem tetszettek a nagyon míves, kidolgozott részletei. Egy motorozható szép vas lett, van ahova ez nem elég. A Montauk és a CL is kidolgozott volt de nem elég egy olyan piacon ahol például 100 éve gyártanak Harley Davidsont. LBX köszi a pontosítást!

Szólj hozzá!