Hány bőr van még a BMW R nineT régi bokszerén?

2
BMW R nineT és R nineT Pure

Ráadásul milyen jó, hogy évente lehúznak róla még egy újabb bőrt!
Évjárat szerint tárolnánk a garázsban mint a jó bort.

Ma már mindenki ismeri a csupasz BMW bokszer fogalmát a születésnapi szériától kezdve a Scrambler-en át a 2017-es újdonságig. Az első tanulmányoknál sejthető volt, hogy komoly a BMW szándéka. Ameddig lehet életben tartják az utolsó levegő-olaj hűtésű blokkot hiszen jól hoz a konyhára! A blokk, a futómű tökéletes alap az építőszekrény elvhez csak ők nem a felhasználóra bízzák a játékot mint az IKEA. Mondjuk kevesebb is a válás! A tanulmány motornál is volt példa egy kerek lámpás, sportos fejidomos változatra, én akkor azonnal arra fogadtam volna de a BMW kivárt, most viszont kihozta. Semmi extra de nagyon szép a vas!

BMW R ninet

BMW R ninet

München, a BMW Motorrad bemutatta a R Ninet Racer és az R nineT Pure motorkerékpárokat, hogy két új, izgalmas modell mutassa be a BMW Motorrad örökségét és eddigi tapasztalatait. A Roadster hivalkodó és ott a klasszikus fél fejidomos, sportos modell is. Az alapot az 1960-as és 1970-es évek adták, hogy inspirációjuk alapján részesei lehessünk ma is ezeknek a modelleknek. Mert a motorozás szerelme örök.

Várható árak és szállítás:

A BMW R NineT Pure Németországban 12.300 Euró lesz igaz az ottani 19%-os Áfával.
A BMW R NineT Németországban 13.300 Euró lesz igaz az ottani 19%-os Áfával.

Mindkét tradicionális modell indul 2017. márciusától

R Ninet Pure: purista roadster a klasszikus és dinamikus motorozáshoz az országútra.
Nagyon autentikusan tervezték meg, szorítkozva az abszolút lényegre minden modorosság nélkül. A design keveréke a klasszikus és a modern stíluselemeknek melyeket átjár a sok high-end technikai részlet, mint a minőségi lábtartók és a kovácsolt alumínium villa hidak.

BMW Scrambler

BMW Scrambler

R Ninet Racer: az időtlen klasszikus motorkerékpár fazon az 1970 évek sport vonaláról
Az R ninet szándékosan az 1970-es évek sport motorkerékpárjaira emlékeztet. Magasra húzott lábtartók, kompakt, hosszanti fazon, mely visszaadja az “old-school” érzést. Kellékei a burkolt utas ülés, kicsi fejidom, csutka kormányok mindezt a modern technika adta lehetőségek szerint.

BMW R ninet

BMW R ninet

Támogatja még a BMW R Ninet és R Ninet Pure-t:

  1. erős boxer motor, 1170 köbcentiméter, 81 kW (110 LE), teljesítve az EU4 követelményeket
  2. speciális moduláris váz, hogy még jobban egyénre tudjuk szabni a motort az ízlésünk szerint
  3. öt küllős, könnyűfém, öntött kerekek 3,5 x 17″ elöl és 5,5 x 17″ hátul (opcionális a fűzött küllős kerék is)
  4. 320 milliméteres dupla tárcsafék elöl, alapfelszereltség az ABS
  5. ASC mint gyári opció (Automatic Stability Control)
  6. 2 az 1-ben kipufogórendszer rozsdamentes acélból (csiszolt a Pure esetén)
  7. minőségi részletek a kovácsolt alumínium villahidak és lábtartók
  8. R NineT Pure szürke nemesfém (Catalano), mint egy klasszikus, puritán roadster
  9. R Ninet Racer félig burkolt, kis fejidomos, púp üléses, magas lábtartós, 1970-es éveket idéző modell
  10. R Ninet Racer Lightwhite BMW Motorsport színekben mely tiszteleg a BMW Motorsport elért emlékei előtt, a váz alumínium és ezüst színű.

Korábbi 2017-es hírünk a BMW háza tájáról ide kattintva olvashatod!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.