Metzeler roadtec01 tartós teszt

0

Roadtec01

Olyan szerencsém van és ezáltal minden kedves olvasónknak, hogy a frankfurti Roadtec01 bemutató után a hazai tartós tesztet is leírhatom a Metzeler új sport-túra gumijáról.

Aki még nem olvasta a hivatalos bemutatót ide kattintva megteheti.

Most, hogy elérhető és megjelent a Roadtec01 az új részben folyadék hűtésű ún.: “vizes” GS-re is, befogtuk tartós tesztre. Pár szóban az előzmények. A gyár Anakee III-al szereli a GS-t a mi tartós teszt motorunkon sincsen ez másként annak ellenére, hogy az adventure változat. Nem rossz az Anakee III de kicsit többre vágytunk aszfalton. Az Anakee III mindenhol jól teljesített de a Kárpátaljai túrán egy kő szilánk ellen kevésnek bizonyult és defektet kaptam, persze egy aszfalt gumi nem oda való de az Anakee III nem több mint egy aszfalt gumi. Terepen, sárban, esőben, homokban, vizes füvön kevés. Mint kiderült a Hellas Rally-n komolyabb terepre komolyabb gumi kell! Scorpion rally volt fent a 2016-es Hellas Rally alkalmával és az sokat segített.

gumicsere a Kék-Holdnál

gumicsere a Kék-Holdnál

Téveszme a középútról: Sokáig elhittem, hogy van jó “kétéltű” gumi a “vizes” GS-re de nincsen! Az igazán jó terep gumik aszfalton használva maximum 3.000-4.000 kilométert futnak el, az igazán jó aszfaltra való gumik terepen semmit nem érnek de cserébe könnyen sérülnek. Ja majd elfelejtettem a Scorpion Rally pedig zúg autópályán, mert nem oda való de működik 180 km/h környékén is. Így nézve lehet használni autópályán terep gumit csak nincsen értelme, mert drága játék! Aki megteheti, hogy nem megy autópályán csak kisebb utakon az jól elboldogulhat a régebbi Tourance-al is. Mondjuk homokban az sem ér sokat…

Itt volt az ideje az Anakee III, Tourance next után egy újabb igazán aszfaltos gumi tesztjének, főleg így, hogy a hivatalos bemutatón mindenféle motorral tesztelhettem. Kíváncsi vagyok mit fog szólni az adventure változathoz, csomagokkal, utassal.

nem is áll rosszul a BMW a Roadtec01-nek

nem is áll rosszul a BMW a Roadtec01-nek

Persze most is a Kék-hold segített a gumit a helyére rakni, ráadásul Magyarországon az elsők között voltak ahol a vizes GS-re lehetett az új Roadtec01-et venni. Sajnos biztosan autópályával indul a teszt meglátjuk mennyit árt neki egy kis Horvátország. Nem “tájidegen” a GéSá-n a Roadtec01 pedig ez nem egy sport-túra motor de kíváncsi vagyok mennyit futnak el együtt. Feltett szándékunk mindenről beszámolni az új “házasság” kapcsán.

A Kék-Hold-ból hazafelé az volt furcsa, hogy nagyon könnyen fordul a motor tudtam én, hogy jó semleges a gumi de oda úton a Scorpion Rally volt fent ami azért elég “kocka” közúton. A Roadtec01 olyan volt mintha elég lenne rágondolnom és elfordult a motor azonnal, eleve a BMW futóműve ebben erős de ez a gumi nagyon könnyen vált ívet. Tényleg kíváncsi vagyok mit hoz a teszt.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!