10.000-es szerviz BMW R1200GS Adventure LC 2016

0
11.000 ezres szerviz pontosabban.

Hiszen a bejáratás után 800-1.200 km-nél illik elvinni a gépet az első szemlére, utána beállítják a következő szervizt ami mindig 10.000 km vagy egy év így a második de első rendes szerviz az 11.000 km környékén esedékes a motor órája szerint. Mivel tudtuk, hogy a teszt motornak jön a bulgáriai út ami magában is 3.000 km így még előtte bekönyörögtük a motort a balatoni Full-Gas-hoz, Gábor keze alá.

BMW GSA kardán hajtás, kardán tengely

BMW GSA kardán hajtás, kardán tengely

Mivel igen rendesen használtuk a motort ezért pár dolgot kicseréltünk a motoron ami nem lett volna gond azonnal de jobb ha rendben van egy része csak a kötelező, időszakos szerviz egy része garanciális:

  1. motor olaj kötelező
  2. motor olaj szűrője kötelező
  3. hátsó szöghajtás olaja, hiszen a Hellas Rally azért szép feladat volt mondjuk így kötelező
  4. első tárcsák amiket még bőven nem kéne de kicsit jobban tudtak mozogni, úszni mint kellene így azokat is
  5. számítógépes ellenőrzés (kötelező)
  6. a hátsó kardán csuklópont csapágyait is cseréltük bár működtek de több volt a mozgásunk mint a gyárinak (újdonság az R 1150 GS-hez képest, hogy itt gyárilag is van mozgás tervezve oldal irányban)
  7. belenéztünk az elkoszolódott váltó segédbe miért szorul, így már láthatom hogyan adja a jelet a kuplung nélküli váltás segítéséhez (egyszerű de zseniális szerkezet)
  8. az önindító gombja elkoszolódott vagy valamitől akad garanciában cserélve lesz csak nem ért még ide az alkatrész (közben megjött cseréltük)

Több motor is várt szervizre így volt min legeltetni a szemünket és író-olvasó találkozót is rögtönöztünk hiszen egy szinten “GS fun” kolléga is szervizeltette a motorját aki olvasónk itt az EVOroad-on.

hátsó kerék BMW GSA

hátsó kerék BMW GSA

Nem volt számottevő gond a motorral így nem sok mindent tudok leírni amiben volt hiba javítottuk, cseréltük.

Így neki tudunk vágni a következő 10.000 km-nek reméljük még idén rendesen csippentünk is belőle.

Piszkos anyagiak: érdemes kérni mind az összes (nem túl sok) magyarországi BMW kereskedés és szerviztől árajánlatot a munkákra, illetve a kötelező szervizdíjaira, mert nem ritka a feles, duplázott ár! Mondjuk ez engem is meglepett és akkor még ott a gond melyik helyen érnek ránk szezonban vagy várnunk kell 2-8 hetet mire sorra kerülünk!? Természetesen bele szólhat a folyamatba az is, hogy hol vettük a motort.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!