BMW K1600-as újdonságok 2017-re

0
Mivel a világelsőség és az exkluzivitás csak rendszeres munkával fenntartható státusz ezért a BMW 2017-re leporolja a K1600-as luxus szériáját.
BMW K 1600 GTL

BMW K 1600 GTL

A tőlük megszokott módon először egy igen exkluzív, látványos, drága és soha nem gyártott prototípust készítenek el, hogy fokozzák a kedélyeket. ( Lásd a fotókat lejjebb, BMW K 1600 Concept 101) Úgy mond ez a csali, amit ha majd készen van a széria modell be kell kapni, mert szinte ugyanolyan. Természetesen sokkal olcsóbb mindig a szériában gyártott motor mint a látványos prototípusa. A BMW igen hasonlít az Apple stratégiájához, szinte semmi nem szivárog ki maximum amennyit Ők maguk engedélyeznek.

Most már biztos, hogy a prototípus bagger stílusa miatt a GTL elérhető lesz egy “bagger” fazonnal na nem annyira drágán kidolgozva mint a tanulmány motor. A felső ház amibe a BMW K1600 GT/GTL/Exclusive is tartozik a BMW exkluzivitását hivatott bemutatni így a bejelentés utáni időszakban mindig csökkenő ütemű a modell értékesítése. A szenzáció nagyon fontos! Amíg senkinek nincsen addig rengetegen keresik ha már a sarki fűszeres is K1600-al jár, mert Angliából be lehet hozni törötten 8.000 EUR-ért akkor az már nem elit! Na itthon azért még nem ez a jellemző…

2017 lesz az az év amikor a BMW időszakos fésűje odaér és átfésüli a “K” széria csúcsán trónoló luxus túrázóit.

Láthattuk a folyamatot a BMW R1200R esetében is, hiszen a tanulmány olyan szép volt, hogy a mai napig csak pislákolunk utána. Természetesen a széria, új “BMWR1200R” is nagyon jó lett, gurultam vele és szuper a gép, a futómű is igazán kanyarvadász de az egy alumínium tömbből készült ülés tartó hátsó váz és számos csemege nem kerülhetett a sorozatgyártású modellbe.

A nagy kérdés, hogy a sportosabb GT széria megmarad-e ami szinte biztos, csak nem tudni mennyi újdonságot fésülnek bele. Meg lett szellőztetve a lézer LED technológia az amúgy is igen jó BMW világítás kapcsán. A BMW “K” széria olyan mint az autóknál a “7”-es széria, a lehető legtöbb, újdonságot, fejlesztést szívesen tömik bele, hogy a csomag elérje a társadalmi elit ingerküszöbét is. Reményeim szerint idén megtudjuk ha más nem Kölnben, hogy mi lesz a BMW motoros táplálékláncának tetején.

A kanyar követő, motorral vezérelt, tükrös első fényszóró bőven piac vezető volt eddig is amit csak a GT és GTL kapott meg eddig a BMW-nél. Most a lézer LED technológia esetén meg tudják oldni valós időben a szemből jövő autók “kitakarását” hiszen egy projektort lehet úgy vezérelni, hogy hova ne világítson. Aki szemből érkezik azt nem vakítja el a fényünk, ez ma már megoldható kérdés, hogy mikor kerül széria gyártásba azt rövidesen megtudjuk.

Ennyire nagy sebességű motornál elég fontos szempont, hogy éjjel is lássunk a biztonságunk érdekében akár egy autópályán ahol nem várható a beugró vad de autókról eshet le bármi sajnos, ha más nem egy gumileválás, defekt nyomán. Kérdés így az RT megkapja-e az előző “K” széria adaptív, kanyarkövető fényszóróját?! Ha alaposan megnézzük az RT fejidomát a középső lámpa mintha csak időhúzás lenne, hogy berakják a kanyarkövető fejlesztést. Hely van számára elég…

A BMW “K” széria a maga soros, hat hengeres felépítésével eddig is kuriózum volt, de lehet, hogy ezt is átfésülik, fésülték a mérnökök. Minden BMW motorra jellemző, hogy pár évente, 1-3 átfésülik, 4-5 évente ráncfelvarráson esik át és a teljes modell család kompletten megújul legkésőbb 8-10 évente. Így nézve a K széria is megérett a váltásra főleg a szenzáció elmúlta után jelentkező kereslet csökkenés miatt.

A megtehető távolságok és a fizetőképes kereslet miatt a BMW a “K” szériával igen jogosan az amerikai piacot is célba vette a prototípus fejlesztése kapcsán, már amerikai irodával közösen fejlesztettek. Sajnos az európai ízlés kicsit más mint az amerikai igények így kíváncsian várjuk mit találtak ki a piacokra a BMW-nél.
A BMW kicsit az amerikai piac miatt elvitte “bagger” irányba a “K” széria tanulmányát, de tőlük megszokott módon a széria motor ízléses lesz az biztos.

BMW K 1600 GT/GTL/Exclusive fotó galéria –››

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!