Harmadszorra jártunk a Touratech Találkozón a Balatonon

1
Sikeresen zárult a 3. Touratech Travel Event a hétvégén. (2016.07.23.)

Az előző két találkozóhoz hasonlóan sikeresen zárult a III. Event is a Full-Gas főhadiszállásán a Balaton mellett hétvégén. Természetesen meghívást kaptunk mint média tudósítók ezért örömmel vettünk részt főleg, hogy a MOTOzin számára is tudósítanunk kellett. Nem könnyű a kettős ügynökök élete de megbirkóztunk a feladattal!

Ki-ki kedve ideje szerint már pénteken megérkezett így be is gyújtottuk a tábortüzet mondjuk ez a szúnyogok miatt sem ártott. Nem tudom hol tart a legális, kémiai kasztrálás a szúnyogok terén de úgy tűnik páran átmentek az atom támadáson is.

A világszerte megrendezésre kerülő találkozó most már harmadszorra volt jelen a hazai motorosok körében, hogy az űrt betöltse. A túra és kalandmotorosok az utóbbi évben szerencsére mint a gomba nőttek ki a táptalajul szolgáló motoros humuszból de még két maréknyi a csoport. Értem itt a sátorral vagy anélkül végtelen tájaknak nekivágó motorosokat akik nem rettennek meg a pár nap nem fürdéstől vagy a nehezebb útvonaltól.

A német Touratech licence alapján működő találkozó a kemény magot mindig összehozza nem volt ez máshogyan idén sem. Számos motor márka és számos ismerős, barát tudott egy kellemes hétvégét együtt tölteni a közös szenvedély jegyében. A péntek esti kötetlen beszélgetés, tábortűz, italozás után szombaton várt ránk a terep túra. Aki hozott terep gumit még át is tudott szerelni a szombati terepezéshez. Persze a reggeli nem volt még benne a nevezési díjban (becsületkasszás volt ez is) de akinek egy kis esze volt nem spórolt a húsos szendviccsel hiszen a szervezők jóvoltából olyan húsok füstölődtek 8 órán át, hogy azt élő ember nem hagyhatta ki. Szerintem a vegetáriánusok is könnyező szemmel nézték olyan finom lett az is igaz, hogy az éjszakai vihar alatt én magam is részt vettem a készítésben hiszen a Föld körüli pályára kívánkozó konyhai sátrat a mi tesztmotorunkhoz kötöttem ki, gondolván a 260 kilogramm elég lesz “papírnehezéknek…”.

Mondjuk nem volt nehéz észre vennem a vihart hiszen sátorállítással nem bajlódva lefeküdtem a motor mellé a földre hálózsákban, így gyorsan értesültem a pár csepp esőről és a viharos szélről is.

Kiadós reggeli után felsorakoztunk két csoportba hiszen nevezéskor már lehetőség volt előre megadni, hogy mi a lágyabb, könnyebb vagy a haladóbb tereptúrát akarjuk-e szombat esti láznak? Mivel én sorzáró is voltam a nehezebb túrán így ott lettem felkonferálva amit nem bántam meg. A nagy BMW R1200 GS Adventure LC bírta a mókát a Hellas Rally alatt legyalult Scorpion Rally gumikkal is. Több frissítő pont és egész napos motorozás után értünk vissza az alaptáborba. Különböző útvonalat jártak be a két csoport tagjai de mindkét útvonal szép volt a Balaton Déli részén át. Ahogy elnéztem mindenki elfáradt kellően így jól esett a fejedelmi estebéd. Amit szintén sikerült olyan kiadósra készíteni, hogy nem lehetett kritizálni.

A szombat este megint csak tábortűzzel, Balatonban pór lemosó csobbanással és kötetlen beszélgetés közben elfogyasztott italokkal telt. Aki kérdezett a Hellas Rally szereplésemről annak meséltem örömmel a “hivatalos” előadás lehet, hogy decemberre csúszik amikor úgy sem könnyű motorozni. A becsület kasszás hűtő nem volt rossz kísérlet, hogy kicsit megnézzék a szervezők mire költünk szívesen, víz, sör, kóla be volt hűtve és becsület szerint bedobható volt az ellenérték a kifüggesztett lista szerint. Nem nagyon számolgattam de a nevezési díj a kapott csomag, póló, étkek, frissítők, túravezetés, -hát, hogy is mondjam igen barátira sikerült. A nevezés a fejenkénti költségek egyharmadát, egynegyedét ha fedezték, szép gesztus a hazai Touratech importőrtől, ilyenekben mindig különbözik a nemzetközi szervezéstől a magyar. A német találkozón például pénzért lehetett megkapni az esemény hivatalos pólóját is….

Vasárnap reggel a hőség miatt többen a Balatonnal kezdték a szedelődzködést, hiszen reggel akár hat órakor nagyon kellemes a víz. Csendes pakolás után szépen sorjában mindenki elindult én már jóval ebéd után fordítottam a motort Budapest felé. Komplett egy hétvége volt amit nem nagyon érdemes kihagyni, minden évben volt változás de a nevezők száma egyre több még úgy is, hogy idén nem volt tesztmotorozás.

8 órán át füstölt húsos szendvics

8 órán át füstölt húsos szendvics

Jövőre sem érdemes kihagyni ha ráérsz, ha nem érsz rá akkor érj rá!

A professzionális fotókat köszönjük Lórántnak, a fotóit, munkáit követhetitek a FaceBook-on is:
https://www.facebook.com/LorantFotok/

Touratech Hungary Travel Event 2016 Full-Gas fotó galéria –››

Csemegézz a fotók közül vagy szólj hozzá a bejegyzés alatt, örömmel fogadjuk az észrevételeket lejjebb.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.