Villám Kárpátalja, avagy a kő útja

0
“Föltámadott a tenger” leginkább az ég felől, kárpátaljai kalandjaink:

“Habár fölűl a gálya
S alúl a víznek árja”
Azért a Kő az Úr!…

Mondjuk szó szerint igaz a cím, mert kaptunk olyan felhőszakadást, ami ott megszokott de a magyar Alföldön nevelkedett ember csak néz ki a fejéből. Villám volt időben is, hiszen vasárnap este csak a magyar határig fejlődtünk fel és szerda késő este már itthon is voltunk.

szép egymásra mutálódás

szép egymásra mutálódás

Mivel az út fotókkal az augusztusi MOTOzin-ben jelenik meg ezért inkább ezt csak vegyétek kedvcsinálónak, illetve azt írom le, amire ott nem lesz lehetőség. Például, hogy kicsit kopott gyári “aszfalt” gumival Anakee III ne indulj el oda, ahol azt mondják az előre lefoglalt hegyi szállásra, hogy semmi extra a fel úton de azért “világosban” érjetek ide…A táj vitán felül álom szép, kötelező körök a Vereckei hágó, Munkács…Kimondottan érdekes a kultúrák és vallások keveredése, amit ráadásul átitat egy igen komoly mély szegénység a maga legszebb értelmében, hiszen természetközelibb életet folytatnak. Az alacsonyabb rendű utaknak hála a kötelező rendőri szívatást nagyjából el is tudtuk kerülni (majd kifejtjük).

átkeléshez erős kicsit

átkeléshez erős kicsit

A Kárpátokról pár szóban:
A Kárpátok az Európai Központi Hegységrendszer 1500 kilométeres keleti része, mely Ausztriától Szerbiáig tart. A hegyvonulat az Eurázsiai-hegységrendszer tagja és jól közrezárja a Kárpát-medencét.

A Kárpátok a Dévényi-kapunál kezdődik, hatalmas félkörben körbeveszi a Kárpát-medencét és Erdélyt, majd délnyugat felé haladva a Kazán-szorosnál véget ér. A hegység teljes hossza 1500 km, szélessége 12 és 500 km között változik, 190 ezer km² területet foglal el. Az Alpok után ez a legkiterjedtebb hegyrendszer Európában.

A Kárpátok egybefüggő hegylánc, de több különálló részre osztható. Csak néhány helyen lépi túl a 2500 m-es magasságot (Magas-Tátra: Gerlachfalvi-csúcs 2655 m – a legmagasabb pontja, Bucsecs-hegység, Fogarasi-havasok, Páring hegység, Retyezát hegység). Nincsenek gleccserek vagy állandóan hóval borított területek. A Kárpátokat a Duna folyó választja el az Alpoktól és a Balkáni-hegységrendszertől.

Mi most igen kicsi de szép részét tártuk fel a 3 napos utunk alatt. Sok éve jártam Én itt de szerencsére nem sok minden változott azóta sem.
A hegyen, konkrétan sípályán foglalt szállásunk nagyon szép volt, autentikus faházakban csak a megközelítés volt kicsit vicces hiszen esős, csapadékos időben, meredek, köves kaptatókon lehet elérni inkább csak terepképes járművekkel a szállás komplexumot. Egy pár grammos kő meg tudja változtatni két motoros teljes napirendjét, útvonalát, élményeit és költségvetését. Ezért mondom én, hogy a Kő az Úr!

További élmények a MOTOzin augusztusi számában, keressétek a terjesztési pontokon, megéri!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!