A BMW motorrad “vad-hajtásai”

0

Megér a több, mint 90 év egy külön cikket, mert igen szép motorok készültek, amikből vagy lett sorozat gyártás vagy csak egy-egy feladatra épültek és soha nem váltak rendelhetővé.

BMW boxer GS versenygép

A Dakar győztes HPN BMW boXer

Az utóbbi években a BMW HP (High Performance) névvel illette a kicsit speciálisabb modelljeit. Ezek lóerőben, fényezésben, kiegészítőkben is el tudtak térni a “széria” gépektől. Nem volt ritka, hogy a BMW a kis szériás gépekhez külsős partnereket vont be a gyorsabb fejlesztés érdekében.

Dakar győztes boXer prototípus a gyári versenygéphez

Dakar győztes boXer prototípus a gyári versenygéphez

Lásd például: a német HPN akik elég otthonosan mozognak a boXer motorok tuningolásában. Sőt a Dakar győztes BMW boXerek is a nevükhöz fűződnek, melyek nagy részét nem is lehetett soha a BMW-től rendelni és vásárolni csak egyénileg otthon vagy a HPN segítségével megépíteni.

Dakar győztes GS a HPN közreműködésével

Dakar győztes GS a HPN közreműködésével

Tudom én, hogy ez szűk réteg és szűkebb piaci rés, de aki egyszer megszerette a boXer motort elég sok területen olyat akar. Persze tudjuk, hogy a BMW nem rajong az olyan szegmensekért, ahol összesen 3.000-5.000 db motor adható el. A hiányérzet nem azért van, mert a mostani kínálat és a motorok ne lennének nagyon jók csak éppen van olyan szűkebb szegmens ahol nincsen jelen a BMW semmilyen modellel vagy boXer géppel biztosan nem.

Dakar győztes GS a német HPN munkája nyomán

Dakar győztes GS a német HPN munkája nyomán

A sport szegmensben most nem választható vérbeli boXer modell mivel mindenre van más vagy könnyebb megoldásuk. 10 éve nem újult meg és nem is gyártják már a HP2-es szériát, pedig a HP2 enduró világversenyeken is sikeres volt és az Erzberg rodeón is pályacsúcsot állított fel. Több ezer világversenyen szerepelt 1-5. helyekkel.

terep képes boXer, HP2 enduro

terep képes boXer, HP2 enduro

Említhetnénk a boXer Cup sport gépeit vagy a német HPN által készített Dakar győztes boXer endurót is. Az aszfalt sport szegmens pedig nem volt ennyire a sor4-es irányba tolva régebben.

1981 BMW R 80 GS

1981, BMW R 80 GS

A vevői igények miatt azt gyárt és arra fejleszt a BMW amiből sokat tud eladni, piaci cég révén ez igen kézenfekvő de a kemény mag nincsen kielégítve. A GS család sokáig 21″-os első keréken állt de ma már annyira sokan használják a vevők közül kizárólag aszfalton, hogy 19″-os elsőt kapott. Sajnos a GS rövidítésből inkább csak az S valósult meg az utóbbi 10-15 évben. Értem én a fogyasztók kérték azzal, hogy megvették az egyre nagyobb tömegű és egyre jobb de egyre aszfaltosabb GS-eket. Ma is tudna a BMW fejleszteni terep képes boXert csak nem éri meg foglalkozni vele nekik.

amikor még volt boXerCUP

amikor még volt boXerCUP

Persze egyszerűbb, a világversenyek kiírásához igazodva alkotni egy tömegeknek eladható soros 4 hengeres RR-t, mert azzal nem csak a nagy számok betétfutamaként lehet versenyezni hanem az élvonalban. De a boXer egy különleges motor építés, amit a Porsche sem mert elhagyni a Honda Gold Wing névjegye is és a neves sor a Subaru környékén záródik is. Elég kevesen tudnak jó boXert csinálni ma a világban, így én örülök (-nék) ha minél több kategóriában elérhető.

BMW R 1200 Hyper prototípus az új BMW R 1200 R modellhez a folyadékhűtéseshez

BMW R 1200 Hyper prototípus az új BMW R 1200 R modellhez a folyadékhűtéseshez

Persze a piac igényeihez igazodnak ha mi motorosok erőltetünk valamit vagy kérünk jó eséllyel meg is kapjuk. A legutolsó HP2 sport olyan szép és exkluzív volt mint az autóiknál az M széria tagjai, még ma is megállja a helyét.

További jó gurulást!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!