2 napos út, avagy Jancsi és Juliska az erdőben

0
Képtelenség volt ellen állni az itthoni, cunami elől menekülő, 2 napos motoros túra meghívásnak. Így Jancsi és Juliska elment az erdőbe.

Előzmények: mivel kedves barátom igen elfoglalt és szintén sokat dolgozik, így a szombat vasárnap most ténylegesen csak 2 napos tudott lenni. Na nem úgy értem, hogy máskor a 2 nap az 3 nap, de végül is igen ha el tudunk csorogni pénteken esetleg. Szombat reggeli találkozás után bele is haraptunk a távba, mert Őt ismerve lesz dolgunk első nap is. Az előkészítésről annyit, hogy kérdezte hova mennék? Mondom, bárhová, ahol lehet motorozni és nem érnek el a munkával. Na de komolyan? Komolyan! Ezután átértünk az időjárás kérdésére, hiszen az is fontos motoron bár nem cukorból vagyunk. Gyorsan, még a hétköznapokon kialakult, hogy legyen akkor Szlovákia és esetleg egy kis Lengyelország a cél, ott úgy is van elég kanyar és domb…Akkor irány észak! A Budapestről indított kör nem volt kicsi, papíron is 891 km és minimum 13 óra nyergelés. A valóság pedig mindig eltér de ez így is van rendjén.
Élmények: így tényleg végig szerencsénk volt az idővel, hiszen tudtunk úgy bujkálni a felhők alatt, között, hogy pont nem ért minket komoly víz. Az útvonal tele van jó kanyarokkal és szép hegyekkel hiszen Északnak tartva a Tátra állja utunk. Amit meg lehet kerülni vagy át lehet kelni rajta. Olyan jó kis útvonalat tervezett Jancsi Julikának, hogy be is mentünk az erdőbe. Mivel a gépek terepképesek, így nem volt gond az a kis földút, ami be lett tervezve. Mivel teszten van a GS nem is baj, ha van vegyes felhasználás. Az erdei utak nagyon hangulatosak és szinte senki nem használja őket. Az ebédet már Selmecbányán fogyasztottuk el a hangulatos főtéren, ami árban jó volt étel minőségben inkább a felejthető, kommersz kategória. Megnéztük Kremnica várát, ami igen szépen fel van újítva, nem csoda az aranyművesek jelenléte miatt. Terv része volt halványan, idő függvényében Zakopane is, amit végül estére el is értünk. Miért ne aludjunk Lengyelországban? Kulturált szállások egész sora áll rendelkezésre a 3-4-5 csillagos kivitelben, korrekt árakkal, medencével, kiadós reggelivel. Nagyon sok kerékpáros között kanyarogva, átkeltünk az acél hídon Tatranska Javorina mellett és beléptünk újra Szlovákia területére. Persze találtunk kamerával, sorompóval elzárt területe, amit a GPS és a számítógépes térkép sem jelölt, hogy nem járható…nem kockáztattunk, hiszen a rendszámunk is látható volt, bár a sorompó nem volt lezárva. Mondanom sem kell az egyik legszebb szakasz van a motorosok elől elzárva. Kis félre navigálásokkal csak sikerült 1.000 km-t motorozni a 2 nap alatt de egy kilométerét sem sajnáltuk és így is vasárnap még időben zártunk a másnapi munkakezdéshez.

Útvonal: Budapest, Kosihovce, Litava, Posta-Bzovík, Krupina, Kremnické Bane, Oravice, Cafe Zakopane, 538 és földút, 2358, földút, út, 3061, 67, 531, Cierny Balog, 2715, Halic, 22, Budapest

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!