Touratech Aventuro sisak tartós teszt

0

Tartós tesztre fogtuk a Touratech három az egyben sisakját az Aventuro-t!

Fejben kell rendet tenni először mondják az agyműködéssel és a mentális egészséggel foglalkozó szakemberek, szerintem a motorozásban is igaz ugyanez. Amennyiben fejben rend van az már fél siker, ugyanis ott hozzuk a döntéseket és a feldolgozás is ott folyik mondhatjuk ez a központi számítógépünk. Na mint ilyet hűtött, fűtött, temperált szerver bunkerben is lehetne őrizni, ahol a működése kikezdhetetlen, hiszen a nem működés végzetes az agynál és egy rendes szervernél is!

Aventuro sisak

Aventuro sisak

Itt jön a jogos kérdés hogyan védjük meg ezt az igen érzékeny de cserében legalább bonyolult szerkezetet?

Engedtessék meg egy kis szakmai kitérő, hiszen ha nem tudjuk mit kell vizsgálni, nem jövünk rá mitől jó vagy rossz egy sisak!?

Egyáltalán mitől kell védeni a fejünket, koponyánkat motorozás közben:
  1. nagyon fontos a mechanikai behatások elleni védelem: ütés, szúrás, rázkódás, csiszolódás, becsapódó bogarak, kövek, madarak elleni védelem (különböző szabványok szerint sorolják be a sisakokat, ami nem mindig szerencsés, mint az autóknál is a törésteszt, hiszen valamire jó de az élet mindig tud más behatást hozni aminél kiderül mit is tud az adott védő felszerelés valós, tehát ne laboratóriumi körülmények között). Ezért ma már a jobb sisakok nem öntött műanyagból készülnek, hanem szilárdságra, átszúrhatóságra sokkal erősebb szálerősített héjakból. Karbon és üvegszál a szokásos, egyéb igények miatt keverhető aramiddal és kevlárral.
  2. fontos az akusztikai védelem: kevesen sejtjük de a szélzaj, motorhang olyan erős és hangos, hogy rövid idő alatt is tartós hallás károsodást tud okozni, hiszen a hallásunk ha nem is extrán jó de a több száz decibelhez azért érzékeny órákon át szerencsés, ha száz alá tudjuk vinni a behatást és nagyon javallott egy minőségi füldugó beszerzése hosszabb autópálya szakaszokhoz.
  3. szempont a napfény elleni védelem: vagy beépített napszemüveg, esetleg újabban fényre sötétedő plexik vagy minimum árnyékolás, hiszen a közvetlen napfény is sok tud lenni a fejünknek de a látásunkat is befolyásolja az erős, túlzott napfény, ráadásul az UV olyan erős, hogy minket de a sisak anyagát is lebontja
  4. elengedhetetlen részlet a rögzítés: hiszen a mechanikai és egyéb védő funkcióját főként úgy tudja ellátni, ha a fejünkön van és marad is egy esetleges baleset kapcsán, tehát kötelező lenne becsatolni, hordani és megfelelő méretet választani
  5. esőben fontos a túlzott víz elleni védelem: aki próbált már szakadó esőben nyitott sisakkal, szemüveg nélkül motorozni az tudja, hogy 30-40 km/h felett nem szórakoztató de 100 km/h felett egyenesen lehetetlen látnunk
  6. nem baj ha kényelmes is: tehát van hely a fülünknek, kommunikációnak, szemüveg keretnek és szárnak és mindezt úgy teljesíti, hogy adott esetben 12 óra után sem utáljuk még
  7. tisztíthatóság: a nem kivehető bélés, párnázat sajnos hetek, hónapok után koszolódik, izzadt lesz és büdös nem olyan nagy élmény már felvenni
  8. gyors segély, mentés kérdése: kivehető-e például a sisak belseje párnázattal együtt egy mozdulattal a fejünkkel együtt,mert egy balesetben sérült nyakcsigolya nem bírja ki ha az amúgy szűk sport sisakból a mentősöknek ki is kell fejtenie a fejünket egy kóma közben
  9. tartósság: nagyon kevesen olvassák el az erre vonatkozó leírásokat, de ez egy védő felszerelés, így ha nem is volt sérülve, a lejárata után nem tudja ellátni a védelmi funkcióját egy esetleges, nem akart törésteszt esetén! Attól, hogy karcmentes még lejárt! Tudom mindig vita tárgya, látom, ezért kifejtem mire gondolok: a sisak héját sok UV éri hiába védik UV álló festékkel az öregszik és egy égitest ellen nem véd meg minket fél milliméter festék örökre, tehát a héj kap UV terhelést így sajnos öregszik és fárad, a szilárdsága akár leeshet a 10-20%-ára is de további évek alatt akár 0%-ra is. Igaz ez a plexire is amit semmi nem véd az UV-tól de még a belső, ütéselnyelő párnázatra és habra is! Tudom fájdalmas egy 200.000 Ft-os karcmentes sisakot 3 vagy jobb esetben 4-5 év után polcra akasztani vagy a gyerekeknek adni farsangi bálra de soha ne feledjük, fejünk jó esetben csak egy van. Orvosok szerint pár évre vagyunk a fejátültetéstől (van akinek nagyon nagy szüksége is van rá) de a jogi, erkölcsi kérdés még szerintem 10-20 év is lesz….mire tisztázódik legálisan. Az olcsóbb nagyáruházi sisakok csak 3-6 hónapot tudnak a kicsit jobbak 1-2 évet a nagyobb nevek 2-3 évet és a legjobb sisakok sem tudnak többet mint 3-5 év. Ki kell selejtezni akkor is, ha polcon töltötte azt az évet, időt, sajnos álló helyzetében is öregszik a héj, hab, plexi minden. Ezek a sisakok stabilnak tűnő anyagokból készülnek de nem állandóak. Az idő vas foga lerág mindent.
Akkor következzen a cikk valódi témája az alapos bevezető után, miért az Aventuro és mit tud a Touratech három az egyben sisakja.

Most már elég sok ezer kilométert tudtam tesztelni az Aventuro sisakot igen változatos körülmények között, ahhoz, hogy tudjak első élményt és véleményt formálni. Volt német nagy sebességű autópálya, valódi terep Rally, város, túra, közút. Pontosan ezek azok a viszonyok amik nem minden sisaknak fekszenek túl jól. Hiszen a legtöbb sisak valamire készül és amire optimalizálva lett abban erős a többiben nem annyira. Aki szeret csavarogni, terepezni, földutazni, rally-zni azoknak az aszfaltra optimalizált sisakok nem mindig jók, főleg nem a közkedvelt felnyíló sisakok hiszen azok elkoszolódva nem zárnak, nem működnek jól sárosan, porosan a belső napellenzőjük van, hogy le sem jön ha eltömődött porral.

Aventuro sisak

Aventuro sisak

Tehát jó lenne olyan offroad sisak, ami közúton is megállja a helyét. Igen szerencsés az, akinek motorozási stílushoz külön van ruhája, motorja és sisakja. Az így felmerült kérdésre adott választ a Touratech az Aventuro sisakjával. Ráadásul igen jó választ!

Mit jelent a három az egyben koncepció? Aki szeret terepezni annak van egy offroad használat, aki szeret aszfalton túrázni akár gyorsan is, annak van egy kiépítés és aki komoly terepen motorozna az tudja plexi nélkül krossz szemüveggel is használni.

Mit mutatott a gyakorlatban? Biztosan én vagyok túl lusta de aszfalton nem vettem le a napellenzőt, amibe elvileg bele tudna kapni a menetszél de a BMW GS tesztmotorunk szélvédőjét magasra állítva még igen németes autópálya tempónál sem volt gondom a napellenzővel.

Aventuro sisak

Aventuro sisak

Aventuro:

Esőben: Kivéve persze ha direkt elérjük, hogy alá kapjon a menetszél, akkor durván hátra rántja a fejünket. Ennek is van előnye, hogy brutális szélnyomás terelhető a plexire a napellenzővel mégpedig esőben! Ekkor jöttem rá teszt közben, hogy a tesztmotor BMW GSA és az Touratech Aventuro sisak olyan jól szélvédett, hogy esőben a plexin, a sisakon megállnak az esőcseppek és nem távoznak onnan, mivel “ablak” törlőt nem használok a sisakon, így esőben elég hátra billenteni a fejünket és a napellenző alá kapó menetszél a plexiről azonnal lefújja az eső cseppeket, hihetetlenül bevált, sajnos elég hosszasan tudtam tesztelni.
Szemüveggel: Ráadásul így volt szemben napfény ellen is védelmem, mert ugye belső napfényvédőnk nincsen benne, ráadásul én dioptriás szemüvegben is teszteltem és akkor nehezebb  lenne napszemüveget is használni. Ami jó hír, hogy az arcpárnázás külön tervezve van a szemüvegek keretéhez és szárához, tehát nem nyom. A biztonság érdekében a teljes belső kivehető a fejünkkel együtt, ezt szerencsére nem próbáltam még ki.
Szellőzés: A sisak szellőzése több, mint megfelelő, igaz elég sok beömlő nyílás van melyek szabályozhatóak is. Pára mentes plexit kapunk a csomagban, így ezzel sincsen gondunk. Bár én nulla fok alatt motorozva tudtam teljesen zárt sisak plexinél pici párásodást felmutatni de soha nem veszélyeset, és egy millimétert nyitva a plexin ez azonnal el is tüntethető.
Plexi: Ami bevált: más sisakokon is a plexi nyitása-záródása több állásban. Biztosan rögzül de a záródásnál van egy utolsó állás, aminél azért van minimális szellőzés és van egy kattintható teljesen zárt állás, amikor is légmentesen, vízmentesen zár a plexi.

Touratech Aventuro Carbon

Touratech Aventuro Carbon

Ergonómia: Kényelmes hely van hagyva a füleknek, ez városban 10-20 percekre még nem kritikus, de most volt szerencsém 1300 km-t egy nap, 12óra alatt teljesíteni ott azért már fáj ha nyomja a kis érzékeny lágy porcokat a fülünkben a sisak. Szerencsére nagyon kényelmes, ráadásul több betétet is kapunk a személyre szabáshoz.
Áll párna: A könnyebb le és felvétel és a jobb szélvédelem érdekében van egy kivehető áll takaró párnánk is a sisakhoz de mivel most elég meleg volt, csak kétszer használtam és bevált.
Kamera rögzítés: Ami viszont nagyon kedves gesztus és fejlesztés, hogy 3 különböző ponton is tudunk kamerát rögzíteni olyan módon, hogy az öntapadós felületet egyik esetben sem a sisak héján kell elhelyeznünk. Mindkét oldalra a plexi forgáspontja mögé és egyet felülre a napvédő tetejére is kapunk, ami azért is jó, mert levehető mindegyik esetben a kamera fogadó elem és talp is,  ha nem akarjuk nincsen a sisakon, hiszen cserélhető elem.
Kezdhettem volna az egyik legfontosabbal is: a sisak súlya, mivel karbon héja van igen könnyű és kimondottan erős, először kézbe véve a legnagyobb élmény a súlya volt, szemre többet vártam de nem nehéz.
Off-road teszt: A Hellas Rally 2016 tökéletes teszt volt a terepes használathoz. Mivel nem hagytam itthon az átépítő elemeket, így a verseny helyszínén este át tudtam szerelni igazán off-road használatra a sisakot, amiben előtte csak az odaúton eltöltöttem 1500 km-et. Plexi kikerült, off-road szemüveg felkerült, ami úgy szintén Touratech az Ariete-től és nagyon bevált, mert bár nem előnyös dioptriás szemüvegben rally-zni de ez a modell fogadja a szemüvegeket is, hiszen tervezve van hozzá.

Ami gondot szokott okozni terepen az a megfelelő szellőzés és a szükséges oxigén eljuttatása a motorosnak. Itt ezt több dolog is támogatja ugye: a sok szabályozható szellőző a levehető plexi és az állrészt védő részen a kivehető, cserélhető szellőző. Itt a poros használat miatt mosható betétünk van az off-road használat miatt de ami még jobb, hogy a közúti elem kicserélhető egy teljesen perforált, hálós záró elemre. Így bőven van levegőnk akkor is amikor a 30 Celsiusban kell terepeznünk vagy akár 10x állítjuk lábra a motort a tengerparton…
Esztétika, grafika: mi most fehéret választottunk de létezik látható, valódi karbon és Companero designos is. Szerintem ez ízlés kérdése nekem a teljesen fehér, metál is tetszik. Így nem melegszik és a lakk és a metál csillámok, pigmentek is védik az UV sugárzástól a teherhordó héjat. Persze minden gyártó állítja, hogy UV álló az átlátszó lakk is de ne az én fejemen vitázzunk ha lehet. Én sokat vagyok napon, így nem akarom, hogy azonnal tudja az UV fárasztani a karbon szövetet, ragasztót! Tervezetten akkor is kibírja de szerintem szép, minimális a fehér. Ráadásul jól lehet tovább dekorálni szponzorokkal.
Akusztika: nagyon fontos, hogy mennyire hangos egy sisak, én nem vettem le a napellenzőt sem és így is viselhető volt a német autópálya sebességű használat. Pont ez az, ahol a nagyáruházi sisakok általában elvéreznek, hogy 130 km/h környékén a fülünkön át távozik az agyvelőnk olyan a huzat, vákuum és a zaj bennük.
Törésteszt: szerencsére ezt nem végeztem, de szabványos minősítésű a sisak és azért a karbon héj garancia is a szilárdsági kérdésekre.

Az eddigi tesztek alapján mind a 3 funkciót és használati módot jól teljesíti a Touratech Aventuro soha nincsen kompromisszum szaga a dolognak ami fontos ha nem tarthatunk 3-4 db sisakot otthon akkor nagyon jó választás! A magas árért cserébe tényleg 3 sisakunk van egyben. Német autópályán tesztelve 200 km/h-ig semmi zavaró nincsen benne.

További élmények, teszt eredmények rövidesen!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!