Túra kilátások tavaszra, Hellas Rally ADV. raid 2016

0

A “Görög meló”

Úgy néz ki rövidesen izgalmas tartalmakkal érkezem. Jó sűrű a tavasz motoros szempontból. Így, hogy túl van a bejáratáson a teszt alanyunk a BMW R 1200 GS Adventure, így már jönnek a komolyabb kihívások.

Hellas Rally

Hellas Rally

Konkrétan a Görögországban szervezett túra rally a cél. Május elején rendezik meg a Hellas Rally-t közép Görögországban, amire mint Touratech Budapest meghívást nyertem. Nem borzasztóan messzi vidék de ha már odáig eljutunk akkor megnézzük a környéket időnk szerint. Terveinkben szerepel két külön cikk a MOTOzin-ben is. Egy cikk csak a környékről és egy külön cikk a Hellas Adventure Rally-ról.

“Megint a Gallok, menten lehidalok…”, hogy Asterixet idézzem.

Félre a költészettel az oda út, ha a migráns kérdés nem zavarja össze akkor elég egyértelműen Délnek megy.

A Hellas Adv. Raid Rally 2016

Hat nap tömény élmény közép Görögország hegyei között, 2016 május 9-15, napi 160-250 km, 90%-ban terepen.
Lehetőség egyedi tapasztalatok beszerzésére a terep motorozás kapcsán már amennyire ezek a drága és nagytestű gépek ezt engedik. Lesz minden hegy, kő, szikla, erdő, vízpart…
Központi szállás várható a költségek minimalizálása érdekében, de minden este legalább egy régi Lehel hűtőnyi csillag lesz a szállásokon. Mondjuk 3 db csillag. Én szeretem a jót, például a millió dolláros Bébi helyett a millió csillagos szállásokat,-ami ugye a szabad eget jelenti, annál szebb nem nagyon létezik.
A szervezők ígérete szerint útvonalat vagy GPS koordinátákat, pontokat kapunk.
A profi kategóriában csak a hagyományos navigáció engedélyezett GPS nem!
Ekkora gép inkább a Rally Adventure kategóriába való szerintem, ezért ott tesszük próbára a technikát és a tudásomat.
Állításuk szerint a Hellas Rally jó egyvelege a kalandmotorosok kedvenc élményeinek: kalandtúrázás, navigációs gyakorlás, felkészülés, fizikai gyakorlás, és egy igen aktív szabadságolás. (Akkor lehet kell benzintyúk is)
Lehet nevezni: motorral, quaddal, terepjáróval hiszen mindenféle terep várható a kőtől a sáron, folyó átkelésen, erdőn, homokon át. Az útvonal a tengerszint feletti 2400 méteres magasságig visz fel.

Hellas Rally

Hellas Rally

A szervezők minden nevezőt biztosítással támogatnak a Hellas Rally keretein belül.
Kíváncsian várom a kihívást, remélve, hogy addig még kitart a szintén Rally gumim akár úgy is, hogy Görögországig nem keréken jut el hanem csomagként.

Várhatóan szponzorok: MOTOzin, FullGas, EVObike, GURUtech, EVOroad

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!