Motoros túrázás: Vízálló bakancs vagy vízálló zokni?

0

Mit csináljunk esőben motorozáskor a lábunkkal (lábfejünkkel)?

Mindenki ismeri az érzést, amikor tudjuk, hogy esik, el fogunk ázni de még 500 kilométer vár aznapra szakadó esőben, 16 Celsius fokban autópályán. Igen van olyan motor, aminél szinte semmi felcsapódó nedvesség nem kerülhet a csizmánkra. Sajnos sok kalandtúra motor viszont nem ennyire jó esővédelemben. Persze ha mi magunk sétálunk át egy patakon, folyón, gázlón akkor nem sokat ér a motor esővédelme.

GoreTex

Számos kreatív megoldás létezik:
  1. Álljunk megy egy kényelmesen szálláson és amíg ki nem süt, az orrunkat se dugjuk ki onnan. Szürcsölgessünk forró teát a kandalló mellett, aminek a mű lángja még a lelkünket sem melegíti át.
  2. Vegyünk egy vízálló, motoros bakancsot ami a gyűrődés, váltás miatt 2-3 éven belül be fogja engedni a vizet. Drága és nem örök élet.
  3. El se induljunk esőben.
  4. Húzzunk egy reklám szatyrot a bakancsunkba, így vízálló kívülről de cserébe mint egy kukta szépen meg is főzi a lábfejünket. Rövidtávon olcsó de nem túl esztétikus megoldás.
  5. Adjuk el a motort és vegyünk egy autót ha zavar minket a nedves lábfejünk. Kicsit túlzás és drága megoldás is!
  6. Esetleg vegyünk egy fűthető talpbetétet, amitől még nedves lehet a lábunk de legalább nem hideg. Itt is vigyázni kell, mert nedvesen jobban puhul melegen az ember bőre, így készül a sült szalonna.
  7. Megoldás még egy profi, vízálló, minőségi zokni beszerzése.
Sympatex membrán működése

Sympatex membrán működése

A fenti pontokat ki-ki ízlése, kényelme, igényszintje szerint kombinálhatja is. Nekünk az vált be, hogy egy jó védelmi szintű, protektoros, légáteresztő lábbelit használunk mindenki a motorjához, tudásához, igényeihez, anyagi lehetőségeihez, terephez igazítva és csak esőben (ami a motorozás 1-3 %-a) vesszük fel a vízálló zoknit. Sajnos a legnevesebb motoros bakancsgyártók lábbelijeiben is előbb megy tönkre a vízálló membrán mint maga a bakancs. Tehát ott állunk 3-4 évesen egy hibátlan talpú és felsőrészű bakanccsal, ami szépen beázik de cserébe legalább 70-120.000 Ft volt. Aki évi 2.000-4.000 kilométert motorozik annak az elfáradt membrán miatt beázó bakancsában lehet, hogy összesen nincsen 10.000 kilométer motorozás még is vége a”szárazon megússzuk” világnak.

Ne legyenek illúzióink minden csizma előbb utóbb beázik kivéve a gumi csizma, mert az olyan mint a gyomrunk: “a vizet nem ereszti be”! Na de aki iszik az nem vezet ugye…..

Mivel nyáron jobb ha lélegző a bakancsunk és jól szellőzik a védelmi szint mellett is így az esőben sokkal ritkábban használatos, szükséges membrán csak a viselési komfortot rontaná, mert bár ígérik, soha nem szellőzik olyan jól mintha ott sem lenne a membrán. Mindegy, hogy Sympatex, Goretex….vagy más márka gyártotta. Ezek a membránok finom szerkezetek így a bakancs hajlítási pontjain, ahol a kosz, homok szemcsék jobban bejutnak a bőrbe és ahol sok közvetlen hő éri előbb-utóbb megadják magukat. Ilyenkor vagy már ez előtt érdemes gondolkodni alternatívákon.

Biztosan olcsóbb egy nem vízálló de kényelmes motoros bakancs, ami tartós mint egy vízálló, lélegző membrános csoda, ami mint tudjuk, minden csoda….tart!

Őszintén szólva százalékosan sokkal kevesebbet megyünk esőben, mint száraz körülmények között, elnézést kérek azoktól akik Skóciában és Angliában élnek. Így a komfortunk fontosabb száraz időben, csak az esőt kell átvészelni, megoldani szárazon. Erre tökéletesen bevált a motoros csomag elengedhetetlen részeként funkcionáló vízmentes zokni. Mi ezt használjuk: Sealskinz (fókabőr)

Sealskinz vízálló zoknival

Sealskinz vízálló zoknival

Jogos a kérdés, a vízálló (vízzáró), lélegző, szél álló zokniban nem membrán dolgozik? De igen az, csak mivel egy zokni rugalmas méretben is ezért ott a membrán hosszabbra van hagyva, lényegében olyan benne kicsiben mint egy harmonika így bírja a gyűrődést de nem szakad el és nem is ázik be. Ide a membránt roncsoló homok szemcsék nehezebben is jutnak be általában, és ha akarjuk minden használat után ki is moshatjuk a motoros csizmánkkal ellentétben! Ráadásul ezt nem hordjuk örökké a motoros bakancsban mint a beépített membránt ezt csak akkor vesszük fel ha baj van. Jön az eső vagy már ide is ért. Ezt csak akkor törjük, öregítjük ha abban a 1-3%-ban kell motoroznunk nem annyira ideális körülmények között. Hihetetlenül drága de jobban megéri mint bakancsot cserélni 2-3 évente csak, mert az már kezd beázni. A bakancs csere 30-150.000 Ft a vízálló zokni 8-16.000 Ft ráadásul ezt nem csak a motoros bakancsba beépítve használhatjuk hiszen kényelmes túra bakancsban vagy terepfutó cipőben is bátrabbak szandálban is használhatják, esztétikailag mi nem ajánljuk…csak ha már nős az ember vagy boldog párkapcsolatban él!

Sealskinz vízmentes zokni

Sealskinz vízmentes zokni

Egy bakancs ha rendesen meg volt varrva és nem baleseteztünk benne vagy mondjuk már nem nő a lábfejünk el tud kísérni minket 10-15 évig is, főleg ha minőségi. Olyan membrán, ami ennyi évet kibír nincsen egyik lábbeliben sem de a bakancs ára több környi vízálló zokni cserét is elbír.

Konklúzió

Száraz a lábunk ha akarjuk, de szellőzik és lélegzik a bakancsunk ha nincsen benne membrán. Ettől még mindenki azt vesz amit akar, csak a közel 30 év alatt amit motoron sikerült eltölteni a többit bringán, gyalogtúrán…azt láttam, hogy ez a kérdéskör analógia szerint ismétlődik a kerékpáros, túra motoros bakancsoknál is.

További túra tippek rövidesen, ez eddigi túra és kalandmotoros cikkeink –››

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!