Touratech kiegészítők a BMW GSA-re

0

Touratech Budapest ShowBike BMW R 1200 GS Adventure

Már említettem, hogy a Touratech termékek jobb megismerése, megismertetése, bemutatása érdekében felszerelünk egy szintén teszt BMW GS Adventure motort minden praktikus kiegészítővel. Amennyire az időnk engedi komolyabb tesztre is visszük a felszerelt gépet, hogy tudjon bizonyítani a valódi képességei kapcsán.

Elég jól haladunk a Touratech “ShowBike” építésével, igaz hónapok óta dolgozunk is rajta, sajnos nem a felszerelése sok a termékeknek, mert ugye azok elég jól ki vannak találva sokkal inkább a gyár kapacitása a kérdés. Mindig időben gondolkodj előre ha Touratech terméket rendelnél, mert ami nincsen raktáron az importőrnek vagy a Touratech Budapestnek az hosszabb átfutású is lehet. Nem baj, addig teszteljük, ami megjött.

Nyereg

Már írtam a Touratech komfort ülésről de megérdemli a folyamatos tesztet. Most sikerült három napban 1600 km-et motorozom, így látom mit tud. Ami tetszik, hogy nem csúszik a nyereg felülete. Én ha arrébb akarok ülni akkor arrébb ülök mivel a BMW GS Adventure nem egy kanyarban kiülni való sportmotor, így tökéletes, hogy nem csúszik az ülés huzata. Nagyon örülök, hogy a Touratech Budapesttől kapott komfort nyereg sokkal keményebb, mint a gyári BMW, mert ez nem volt kényelmetlen a 3 napra jutó 1600 kilométer alatt sem. Kíváncsi vagyok ha jön utas ülés az milyen lehet a komfort szériában, hiszen ha nem az a cél, hogy az benzintyúk már a Budapest táblánál le akarjon szállni és könyörögjön egy gyorsvonatjegyért, akkor szerencsés ha a mozi hátsó sorára váltott jeggyel is kényelmesen utazhatunk. Akinek az cél, hogy soha ne jöjjön az ellenőrző szerv, feleség, szerető, anyós annak meg ott a sportmotor.

komfort nyereg a BMW GS Adventure modellre

GéSa nyereg a Touratechtől

Vázvédő

A gyári váz szépen van festve feketére de ha valaki terepcsizmában “Enduro Pro” módban is tervezi hajtani a motort akkor jobb megvenni a vázvédőt amiből létezik egy kisebb és egy nagyobb is attól függően mekkora szakaszon akarjuk a csizmánkkal ledörzsölni a vázfestést. Én a nagyobbat kértem hiszen szeretnénk a BMW R 1200 GS Adventure motort alaposabban vallatni. A jobb és a bal oldali kicsi illetve nagy vázvédő elem külön-külön rendelhető, így mindenki el tudja dönteni mire van szüksége ha nem akkor segítünk benne.

védő

Touratech szelepfedél és váz védő

Behajtható, fék és kuplung kar

Ez mondjuk egy elég drága elem, de ha a gyárit letörjük a puszta közepén akkor első fék nélkül még csak-csak de kuplung nélkül nehezebben indulunk el terepen…”ShowBike”-unk megkapta ezt a fejlesztést is miután egy szerencsétlen fennakadás után a gyári első fékkar vége letört és el is görbült a kar. Okos ember, az okos ember! A többi tanul a saját kárán mint én is. Jól működnek és a gyári 4 pozíció helyett 7 pozícióban állítható a tenyerünk méretéhez. Feketében tettük fel mert így nem üt el a motortól, minőségi munka az látszik. Volt, aki kérdezte ha felfelé hozom az újaim és beleakadok a karokba nem csukódik-e fel akkor is? Meggátolva a biztonságos kar kezelést? Nem mert a csavarja meghúzható, hogy mekkora erőre térjen ki ha például eldőlne a motor és a kitérésnek vannak fokozatai amikbe úgy mond bekattan a kar mint egy pozíció. Ráadásul a karok hossza is állítható a gyári BMW GS karokkal ellentétben. Eddig beváltak.

ABS szenzor és oldaltámasz kapcsoló védője (csak a díszítés?csak a díszítés?)

Nem sokat zavarnak. Remélem nem tudom meg a hiányuk vagy védelmük nélkül keletkező problémákat. Elég jól vannak tervezve és elhelyezve ezek a fontos elemek de tény ha sérülnek az nem jó hír. Felkerültek, majd látjuk mit tudnak. Az is tény ha az oldaltámasz kapcsolója vagyis nyitottság érzékelője sérül nem ad engedélyt a motort az indításra és lerágnak minket az orosz-lányok, pardon az oroszlánok. Hiszen a biztonságunk érdekében a motor kinyitott oldaltámasznál nem enged minket motorozni.

Szelepfedél védő

Ez már valami olyan amit bonyolultabb volt felszerelni, de cserébe elég fontos részt véd. Konkrétan a jól kiálló, széles, sérülékenyebb boXer blokk szelepfedeleit. Nem tudom miért az igen látványos de nem tökéletesen védő gyári, BMW bukócsövet sikerült úgy megtervezniük, hogy a motor kőre dőlése esetén pont semmi nem védi meg a szelepfedél alsó rését a beszakadástól. Sajnos láttam is ilyen fotót ahol ez bekövetkezett, a kisebb súly érdekében a szelepfedél nem is túl vastag ugyan vannak benne bordák belül de azok között a mezőben nem nehéz beszakítani. Nem vártam meg még ezt is sikerül tönkretenni.

védő

Touratech szelepfedél védő

Becsukható tükrök (legalább nem látjuk a tükröm-tükröm mond meg nékem….)

Aki terepezni akar annak KÖTELEZŐ! Hiszen a gyári tükrök, jók, szépek, erősek de fixek. Az első eldőlésnél le is tudjuk őket törni ha nem lazul meg a csavarjuk a szárukon.

Kormány emelő (van az a kormány amin lehetne emelni)

Mivel én 180 cm magasnak tudom magam és kényelmes is vagyok ezért “csak” 25mm-es kormányemelőt raktunk be de pont be is jött. A 15mm-es is határeset, hogy elég lett volna a 40-45mm-es nekem kizárt de azt nem is nagyon ajánlom, mert annyira megváltoztatja a motor ergonómiáját és a gyárilag tervezett testhelyzetünket, hogy az már hátrányos szerintem. Nem csak az a lényeg ugyanis egy megfelelő kormányemelő kiválasztásánál, hogy kényelmesen üljünk, álljunk a motoron. Fontos a teljes képletet egyben néznünk. Motor és motoros összhangja a tét, amit elég sokáig terveznek a gyárban illetve a BMW erre szakosodott osztályain. Ülve és állva is tetszik a 25 mm-es emelés amit ráadásul a gyári kábelek, olajcsövek hossza is támogat semmi nem feszül meg ettől a cserétől.

Fényszóró védő rács vagy plexi, rostély(os) jól átsütve

Ezt az elején szögezzük le nem közút legális. Tehát terepen, versenyen, közúti forgalomtól elzárt területen hordjuk csak! Viszont nagyon jól ellátja a funkcióját. Mi a teljes felületű plexi változatot tettük fel tesztre de látszik a bogár tetemekből, hogy jól működik. Ennek az a célja, hogy kőfelverődés esetén ne a gyári LED-es fényszóró búra sérüljön ha csak lehet. A védő plexi lencséjét cserélni pár ezer Forint a gyári LED-es BMW fényszóró cseréje viszont horribilis összeg, ráadásul ha túrán sérül akkor bajban vagyunk, mert beragaszthatjuk ha tudjuk de a LED termel hőt amit ventilátorral keringettnek a lámpában így van esélyünk, hogy bejutó pár, víz, sár károk tesz a lámpánkban míg végül világítás nélkül maradunk az úton. Ez az elem megint csak a nem kívánt terhesség, ja a nem kívánt lámpa sérülések esetére készült. Nagyon ajánlott. Akinek a városi SUV-ján is gallytörő rács van az tud fém rácsot is kérni fekete illetve fém színben és inkább szolidabbat akartam a motorra így a teljesen víztiszta plexi lett. Ami ügyes még, hogy tisztításhoz le is vehető a védő így elég csak azt becipelnünk  a mosdóba nem kell a motorral is beállnunk a piszoár mellé.

BMW GS LED light protector

fényszóró védő

Markolat és kézvédők

Jó vitás téma! Minek vegyünk Touratech kézvédőt ha a BMW GS Adventure modellen gyárilag kapunk a BMW-től ilyet. Kérem, nem ilyet csak hasonlót. A gyári markolat és kézvédő szerintem nagyon szép, elegáns, jó a formája és ahhoz is van légterelő toldalék a Touratechnél de ott a DE. Mégpedig nagyon gyenge és lágy, törékeny az anyaga rendes esésnél maradandó az alakváltozás a határ terhelés felett. Magyarán ha jól oda csapjuk hullik mint Januárban a karácsonyfadísz a fáról. Ami nem baj alapjában véve, hiszen a BMW GS vevők 95%-a a gyár szerint is aszfaltra vett GS-t, nem tudom minek de így van. Viszont az alumínium sínnel is merevített markolat és kézvédők ideje lejárt a nagy testű motoroknál amióta ugye egy okos akkorát esett, hogy az eltorzult alumínium sín nyomva hagyta a kézifék (kézzel vezérelt első fék) karját és az ABS nem állt be üzemre és egy fékeznél úgy esett pofára mint a futtában lelőtt vaddisznó a tükör jégen…Így van GD, rugalmas megoldás, felállítjuk a motort, leporoljuk magunkat, meghajolunk a közönség felé és elegánsan helyre igazítjuk a markolat védőt ha magától nem nyerte volna vissza a pofás kis formáját. Ráadásul a gyárihoz hasonlóan ehhez a törés mentesebb Touratech kézvédőhöz is van légterelő toldalék. Mi arra gondoltunk ha a bemutató motor fekete-fehér akkor ez itt is köszönjön vissza. Egy dologra érdemes itt figyelni, hogy a 2016-os GS fehérje végül is szürke. A teljesen fehér kézvédő világít a szürkés fehér motoron. Lényeg a lényeg fekete légterelővel egészítettük ki. Az összkép vagány tőle az biztos. Törésteszt rövidesen.

BMW GSA markoltavédők

markolatvédő a GSA-re

Olajbetöltő fedél, csavar

Apróság a gyári műanyag betöltő kupak is tökéletesen jó. Bizalmatlanabbaknak van zárható és feltűnési viszketegségben szenvedőknek van fekete fém Touratech felirattal, mivel a ShowBike-unk bemutató funkciókkal bír ezért ezt tettük bele. Egyébként tényleg esztétikus, látványos darab. Torx és imbuszkulcsos is létezik a zárhatón túl.

Mondjuk vízhűtővédő

Ez kicsit látvány elem is bár ha az ember szerencsétlenül esik akkor sikerülhet ebből az irányból is felnyársalni a vízhűtőt. Szerintem jól néz ki feketében a gyári bukócső hurkolt formájába illeszkedő védő elem.

Kis karácsony, nagy karácsony, ki sült-e már a kalácsom…?

Lehet nélküle élni de gondolom van 100-ból egy, akinek ez segít, meglátjuk.

Kardán vég és szöghajtás védő

Ez megint olyan ami nélkül lehet élni de aki sokat akar sziklák közé vinni boXer BMW GS-t az jobb ha előre gondolkodik. Esetleg oda való motort vesz! Ugyanis a kardán szöghajtás háza nem szereti a koncentrált erőhatást, nevén-nevezve ha lendületből ütjük sziklába vagy úgy esünk el, hogy éles kőnek ütődjön akkor sajnos sérülhet, be is szakadhat. Valljuk meg ez jó elrettentően hangzik de elég kevesen verik így szét. Ennek is megelőzés jelleggel elejét próbáljuk venni, hogy be is tudjuk majd mutatni hogyan viselkedik.

Vízhűtő védő rács pár, páncélzat, veret, lovagok

Szerintem ez nem vitás, aki murván, terepen, dagonyázna vagy csak sérült már szélvédője kőfelverődés nyomán az tudja egy-egy elszabadult kavics mint lövedék milyen pusztítást tud végezni. Ha pont rosszkor mosolyog a motoros ki is veri a fogát vagy a vétlen szemét is ha nem volt előtte védő. Pontosan így járunk a 2013-2014 óta részben vízhűtésű boXer BMW-k hűtőjével. Mivel gyárilag és áramlástanilag helyesen a menetszélre közel merőlegesen helyezték el így a szemből jövő levegő áramon túl minden tárgy, bogár, kő teljes felületén, akadálytalanul, lassítás nélkül támadja a hűtőt. Mondanom sem kell a levegő-olajos hűtésű előző széria nem volt érzékeny ilyenre most ez már az lett. Újabb védő amit meg lehet (KELL) venni a boXer gépekre 2013 után.

Aki terepmotorozott azt is tudja, hogy nem egészséges egy-egy huncut suhángra ráfutva átszúrni a hűtőt, mert az örömjáték és az előjáték végét jelenti pedig pont nedves minden. Minden, aminek nem kéne ugyanis kifolyt a hűtőfolyadékunk.

Kardán lélegeztető cső avagy búvárpipa a szöghajtásra

Komolyan mondom már! Vadászkutyára légfék nem kéne? Sajnos a kardán hajtásban is keletkezik, hő és így nyomás is amit tudunk még rontani ha azt hisszük, hogy a kúpfogaskerék ferde fogazással azért van benne, mert ez egy búvárszivattyú csak motornak van álcázva. Aki tud a sorok között olvasni (én nem) az érti miről is van itten szó. A kardán elmerül a vízben egy patakátkelésnél fuldoklik, nem kap levegőt de mivel meleg van benne nyomás így túl terhelhető a szimeringje és ha mázlink van bele is fullad a vízbe mivel egy kis vizet szippant be ha nem adunk neki levegőt inkább. Tipikus haláleset a vízbe fulladt kardán szöghajtás. Ezzel az ügyes csővel feljebb tudjuk vezetni a buvár pipa belégzési szintjét. Számos dagonya járművön látni ilyen légbeszívó nyílást. Ott látványos itt csak egy oda rakott tömlő nem látványos de ha gondunk van egy túrán legalább van mivel katéterezni is.

Első villa védő fólia

Ez itt a reklám helye ha már védő fólia írjuk rá, hogy…mit is? Ja megvan Touratech. Ki gondolta volna. Aki esik-kel terepen a motorjával az az első villa amúgy szép, bevonatos, esztergált felületét is előbb, utóbb karcolja. Na ennek vége, mert itt a Touratech villamatrica készlet. Hiszen a szettben 2 db-ot kapunk egyet jobbra egyet balra. Akkor most fej vagy gyomor? Nincsen itt nyomor. Életemben nem láttam amúgy ilyen vastag és jól tapadó matricát még. A felirat 2 db világégést is túlélne hiszen a műanyag védő, kopásálló réteg alatt van.

Megmattul ha kell de magamat nem gúnyolom ha nem kell..igen érzem nem rímel. És?

TT villa fólia

villavédő fóliával

Behajtható fékpedál

Valljuk be minden fékpedál behajtható csak kellően nagyot kell esni! Igen csak van olyan a gyári BMW az nem olyan amit úgy hajthatunk be, hogy utána ki is tud hajtódni egy komolyabb fegyverkovács részvétele és közreműködése nélkül. A Touratech jobb oldali fékpedálja pont ilyen hiszen egy szép kar tartja a becsukódó fej részt ami elcsúszáskor hátrafelé majdnem 90 fokban ki tud térni, fordulni. Kitérő fék? Az meg villamosra kell?

Oldaltámasz felületnövelő talp

Szerintem ez vitán felüli megoldás. Mindannyian láttunk már tűző napon, olvadt aszfaltra támasztott motort aminek az oldal vagy akár a középtámasza úgy süllyedt bele az olvadt aszfaltba, mint forró kés a vajba. Igen csak a vajas pirítós finom de az oldaltámaszunkra olvadt aszfalt lekapargatása nem az. Aki szeret homokozni az is tudja a gyári BMW és egyéb motorok oldaltámaszán lévő talpfelület nem elégséges ahhoz, hogy a 250-260 kg súlyú motor lába ne süllyedjen el, mint a Titanic, romantikus nem mondom de mikor vissza érünk a városnézésből, legyőzött sárkényként fekszik a 6-7 milliós motorunk az lehangoló látvány tud lenni.

Gyári BMW ködfényszóró vagy szúró fény védő rács

Ez megint a városi SUV esete lenne gallytörő ráccsal, ami olyan vékony falvastagságú csőből készül, hogy a bogaraktól behorpad de a gázoláskori gyalogosvédelmet pont tönkre teszi? Nem, nem kérem! Vitán felüli, hogy hangulat elem is, mert mit kell ezt tagadni? Jól néz ki. Az igazság az, hogy lehet nélküle élni de a gyári LED-es ködfényszóró elég drága az üvege is az, így aki betöri az szomorú. Ezzel az elemmel ez kivédhető. Ennyi a lényege.

Eddig minden felszerelt elem tette a dolgát, meglátjuk mit hoz a jövő. Van amit még nem is kaptunk meg, így azokat nem tudom leírni, tesztelni de amint megjönnek felszereljük őket és beszámolunk róluk. Ezekkel is elég munkánk lesz még, mert videóban is be fogjuk mutatni Őket.

 

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!