Zseniális kamera adapter avagy motoros videózás alapismeretek

0

Motoros videókhoz elengedhetetlen kiegészítő.

Többször is használtam a videókhoz én is ezt az adaptert, most tesztre megjött az EVObike-tól. Dolgozz egyszer ne többször, amit egyszer már megfejtettél ne dobd el.

teljesen állítható 360 fokban

teljesen állítható 360 fokban

Miért kell a CamOn?

Biztos többen is próbáltatok már izgalmas, változatos, motoros videót készíteni. Aki még nem annak hajrá! Sok motoron egyszerűbb a motoros fején, sisakján rögzíteni a kamerát, bár elég balesetveszélyes ott is. Sajnos a sisak kamerás videók nem elég változatosak, csak a tájat látni benne és egy kicsit a motort maximum vagy a sisak egy részét. Egy jó videóhoz, vágáshoz több kell, sokkal több. Minél több vágóképünk van annál változatosabb tud lenni a kisfilm. Nagyon sok nézőpont jó, hogy tudjunk az utómunkálatoknál vágni, válogatni. Egy túrán nincsen arra idő soha, hogy minden egyes kamera nézőpontot leellenőrizzünk újra és újra. Centimétereken és van, hogy millimétereken múlik egy-egy jó nézőpont.

A jól kialakult, bevált nézőpontok biztos újra megtalálásában és használásában segít a KLICKfix CamOn terméke. Mivel ez a rendszer fixen kiépíthető pontokat tartalmaz a kameránk számára, így egy nézőpont váltás csak 1 másodperc, nem kell a gyári, műanyag, gyenge bilincsekkel bajlódnunk.

Hogyan működik a KLICKfix CamOn?

Ezt a fejet kimondottan a GoPro kamerákhoz találták ki! Lényegében egy minden irányban állítható adapter, amit egy mozdulattal tudunk levenni a helyéről. Nem kell csavarozgatnunk, bilincseznünk csak kattintunk és kész. Nevében az íze KLICK-fix! Érezhetően minőségi anyagból van, nem kínai öntés, voltam a gyárban is Németországban, ahol készül az adapter. Két darab fixen kiépíthető elemet tartalmaz a szett de külön is vásárolhatunk ilyen aljzatot ahányat csak szeretnénk. Egyszer megtaláljuk a jó nézőpontot a bukócsövön, kormányon, vázon, futóművön utána megjelöljük és kiépítjük fixen. Innentől akár menet közben is váltogathatjuk a kameránk helyét a fix pontjainkra kattintva. Az adapter maga 90 fokokkal elfordítva is felkattintható de utána a rugós gomb ellenében állítható a kívánt pozícióba, felvételi irányba forgatva a kamerát, ráadásul a GoPro kameránk még billenthető is az adapterben, így nincsen a térnek olyan iránya ahova ne tudna nézni a kamera felvétel közben.

Műszaki rész

A rögzítőszemeket acél szalaggal tudjuk biztosan kiépíteni a kívánt helyekre. Fontos, hogy kerek csöveket szeret de az lehet picit ovális, de ne négyszögletű legyen. Szerencsére többféle szalagot kapunk így akár 6 cm átmérőjű csőre is tudunk rögzíteni kamera adaptert, a fényezésünk és a felületek védelme érdekében mellékelnek a csomagban több darab gumi szalagot is, amit az acél szalagunk alá tehetünk ha érzékenyebb felületen rögzítenénk a bilincset.

Elég egyszerű a termék felszerelése, használata és igen praktikus! A fix elemekből elérhető többféle, így minden feladat megoldható vele.

Külön cikkben fogunk foglalkozni a sisakon kamerázás témakörével a motoros videózás sorozatunk keretein belül. Sok szempont van, amire nem is gondolnánk elsőre, jogi, baleseti, látószögbeli…

A termék megvásárolható az EVObike-nál az alábbi linken.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!