BMW R 1200 GS Adventure LC 2016 vélemény

0

Szaladnak a kilométerek a nagy GÉSÁBA (BMW R 1200 GS Adventure), így jön a tapasztalat és a vélemény is a BMW nagy túraendurója kapcsán. Közelebb kerültem a 3.000 km-hez mint a 2.000 km-hez, így megint beszámolok az élményekről.

Tapasztalatok

Szélvédelem:

Mivel most már volt mindenféle sebesség a bejáratás után, így tudom mit tud szélvédelemre a motor. Sajnos beigazolódott a félelmem amiről több helyen is olvastam, hogy hiába nagyobb az Adventure modell gyári plexije nem tud többet mint a “sima” GS plexije. Én “csak” 180 cm magas vagyok, mégis a plexi legfelső állásában is a szemem vonalát kapja el a levegő, ez látszik a kamikaze bogarak eloszlásából a sisakomon és sajnos érzem és hallom is. A plexi kérdés nagyon kardinális, mert mindenféle toldalékok, kiegészítő plexik, utángyártott megoldások kaphatóak de egyik sem túl biztató ha túl nagy a plexi akkor eltöri a gyári tartót is, ha kisebb nem fog elég szelet…terepen pedig mindegyik útban van. Mondjuk szerintem a szabadság és a tér érzet miatt motorozunk akkor meg minek nyavalyogni a levegőn…A többi légterelő ügyes a kézfejre sem jut eső és szél terhelés a karokat is jól védi, nem lobog a kabát autópályán sem.

Futómű:

Ez már nagyobb falat. Elég komplex a rendszer de ebből mi csak keveset érzékelünk hiszen ez volt a cél. Teszi a dolgát észrevétlen. Egy biztos aki 180 cm körül van és GS Adventure BMW-t szeretne venni Dynamic ESA futóművel az próbálja ki a szalonban még a kétszemélyes beállítást is!! Amikor is 2 db sisak logó látható a motor kijelzőjén ugyanis a hátsó futómű vagy 2 cm-t emel a gép hátulján és akinek ki volt centizve így is a lábhossza a talajig az lehet, hogy bajban lesz. Ettől eltekintve a gép 85+95 kg-os személyzettel is jól áll az úton. Nem romlik el a futómű geometria és az irányíthatóság két felnőtt férfi esetén sem. Voltak olyan pillanatok az Észak-horvátországi úton amikor el is felejtettem, hogy ketten terheljük a motort. A futómű elbírt a két fő és némi csomag súlyával, mindent megcsinált amit előtte is. Nagyon élvezetes kanyargást engedélyez a gép és szerencsére Scorpion Rally gumikon gördülve semmi nem ért le a motorból egy-egy kanyarban. Sajnos a BMW R 1150 GS-em fáradt futóművel, két személynél már többször karcolta az aszfaltot itt-ott. Ez megérte az árát eddig.

boXer teszt

boXer blokk

Motor, váltó:

Ugye a játék rugója, lelke a blokk maga, itt dől el a motorozási élmény egy jelentős része, bár a perifériák nélkül lehetne bármennyire jó a blokk ha a váz, futómű, extrák nem egységesek akkor nem sokat érne. Szerencsére itt sem tévedtek a német mérnökök. A lóerő is fontos de nekem az jobban tetszik, hogy a 125 Nm nyomaték gyorsan megjön nem kell szétforgatni a blokkot. 1000/perc és 2000/perc között még nincsen elemében de elmegy, felette minden szép, egészen 5000/perc fordulatig. E felett már más a móka de forgatható nyugodtan. 3000-es fordulat felett ahogyan közelítünk a 4000/perchez mint, akit megrúgtak hátulról úgy megindul az eddig megszokott boXer vehemenciához képest. Ez szerintem már kritikán felüli nyomaték annak is, aki soros négy hengeres motorokhoz szokott.

BMW R 1200 GS Adventure

feketén-fehéren a valóság

Újabb ezer kilométerek után újra jelentkezem még, úgy néz ki nem kell hozzá sokat várni.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!