Trónok harca

1
A BMW GS az eddigi több mint 30 éves uralkodása alatt, az utóbbi 20 évben egyre inkább a birodalom központja lett és ennek megfelelően a trón, ami nem egy drón örökös várományosa.

Nincs ezen mit szépíteni akkora is, mint egy birodalmi trón, de ami lényegesebb a kényelme is fejedelmi. Az utóbbi években nagyon sok motoron ültem hosszabb-rövidebb ideig de igazán hosszú ideg BMW GS trónon uralkodtam. Ugyanis olyan, mint a hatalom, rabul ejt. A rabszolgák vitatják, csapj közéjük korbáccsal! Soha nem mondtam, hogy a legjobb motor, mert hát nem az, sőt a fogalom nem is értelmezhető, mert ugye egyből jönne a jogos kontra kérdés a vármegyéből mire a legjobb és kinek? Úgy ülsz viszont rajta, mint egy fejedelem a trónján, hatalmas szarvát ragadod a háborúban és magadnak utat törve ha kell, az egri, török körgyűrű vagy az M0-as szorításából is győztesen szabadulsz. Az ergonómiája, mint egyedi öltönyé, nem szorít, nem nyom, nem rövid. Jogara egyetlen lendületére 125 méneses hintót ránt, amiből a népek csak a port szippantják a földeken…

Félre a komolysággal: a térdszög, a lábtartók magassága az én 180 cm-es fejedelmi méretemhez szuper, így királyi pompával uralkodhatom. Nekem a gyári trón kicsit puha volt így tettünk rá tesztmunkának egy komfort ülést a Touratech-től.

Ezt bennem több dolog is indokolta:

  1. létezik belőle alacsonyabb, magasabb, rally, extra magas, szellőző…változat is, a méretem miatt inkább a gyárihoz képest 2 cm-el alacsonyabbat kértem a Touratech ülésből.
  2. a másik, ami nagyon fontos volt nekem, hogy a SIDI Crossfire csizmám vasalata a gyári ülést ne szántsa végig ha lehet, mert a gyári ülés puha (nekem túl is) de a huzata nagyon finom és vékony, gyűrődik és szakítható, ha az ember a bakancs vasával sérti hasad, mint az ég májusban
  3. mivel terepes teszt is képben van így szerettem volna egy jól tisztítható lehetőleg erős huzattal megáldott nyerget
  4. olyan formájú nyereg volt a célom amiből hátrafelé is tudok nyilazni…ja nem, inkább olyan ami kényelmes 1000-1400 km hosszan és sem alatta sem felette “nem puhul a hús”!
  5. a gyári 2 különböző magassági beállítás természetesen működik a TT ülésnél is
BMW GS TT seat

Touratech komfort ülés -2 cm

Mondjuk be is vált a koncepció bár még nem volt 1000 km egyben, de hát ami késik nem múlik. Az új nyereg lapos és kemény, ahogy akartam és a huzata csúszásmentes és mosható. Így a gyári nyereg a polcon nem sérül az biztos. Érdekes, ahogy ez a birodalmi trón méretű motor állt a 2016-os AMTS-en a filigrán KTM, Ducati, Yamaha mellett a standon, picit mintha a tornasor végére kényszerülne a testi adottságai miatt de kezesebb és ügyesebb, mint ahogyan kinéz.

Olyan mint az állatkerti orrszarvú, amire a gondozója azt mondta: nagy, lomhának tűnik de ha bemászol hozzá úgy fordul rád reflexből töredék másodperc alatt, hogy mire észbe kapnál már repülsz is az orr szarváról, mint a rúdugrás világcsúcstartója az ég felé. A landolás csak saját felelősségre.

A 30 literes tank ellenére a terpesz nem kellemetlen (és nem is rosszlányos) ülve, állva jól térdre fogható a tank. A közel méteres szarv vagyis kormány jól megragadható és amúgy sem zabolázhatatlan a ménes a para – telelever futóműnek hála.

Friss élmény: végre vihettem már utast a GS-en és áldom a fejem a gyárihoz képest -2cm-es üléssel, mert ha a Dynamic ESA két személyre van állítva vagy +2 centimétert emel a futómű a motor hátulján, amitől aztán nem ér le az apródok lába a trónról. Nem volt gond de megnyugtató, hogy nem +2 cm volt a magassága, ahová a gyári trón emelt volna pompával.

További tesztek rövidesen.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Touratech kiegészítők a BMW GSA-re - EVOroad

Szólj hozzá!