Touratech Aventuro sisak első érzések

1

Mivel a Touratech Budapest munkám miatt elég sok Touratech terméket tudok tesztelni, így elindult a Touratech Aventuro sisak tesztje általam. Nagyon kíváncsi vagyok a sisakra, mert több jó sisakot is használtam, van amelyik még meg is van. A nem teljes sor magánban is: Kiskőrösi, Orosz enduró sisak márka nélkül, GREX, FM, SHARK, LS2, Nolan, Schubert, TT Aventuro.

Miért az TT Aventuro?

Régóta szerettem volna egy olyan sisakot, ami nem túl nehéz (mondjuk 1300-1400 gramm alatt van kompletten) de alkalmas a terepes használatra és tesztekhez is, ráadásul nem baj, ha ki is néz valahogyan. A BMW GS vonal érdekes kérdés, hiszen a vevőkör 95%-a soha nem koszolja be rendesen főleg itthon, így ide elégnek tűnhet egy rendes aszfaltos sisak is, ami mondjuk csendes de én azon kicsi kivétel leszek a teszt motorunkkal aki bizony bekoszolja a GSA-t. Az előző amúgy nagyon jó sisakjaimnál kiderült én nem “rendeltetésszerűen” használom az aszfaltos sisakjaimat.

Mit ígér az Aventuro?

 1. Szerintük a súlya nagyon ideális, mert minden kiegészítővel együtt egy M-es (57-58), 1380 gramm (+/-50g), sőt plexi nélkül ugyanez: 1280g (+/-50g)
 2. A karbon héja nagyon merev és erős, így könnyű súly mellett is biztonságos
 3. Szerszám nélkül átépíthető, így végül is 3 sisakunk van egy jó áráért
 4. Használható minden igényünkre: terepre, aszfaltra, és krosszozni is pántos szemüveggel
 5. Elég univerzális, mert egyszerre 3 db kamera rögzítési felületet, elemet kapunk, 2 db az oldalakon és egy felül
 6. Változatos színekben kapható (bár a ruhámhoz Companero van megfelelő színű de a motor meg fekete-fehér, ezért inkább maradtam a minimalista iránynál)
 7. Alapból jár hozzá egy páramentes, szilikonos peremű Pinlock
 8. Változtatható hosszúságú a sildje, ami szemből jövő napfénynél és komolyabb sarazásnál is előny
 9. Elő van készítve kommunikációhoz, hogy később ez se legyen gond
 10. A belső a fejünkkel együtt is kivehető egy baleset esetén
 11. Komfort párnázása van amiből többféle ERGO betétet is kapunk amivel a sisak még jobban hozzánk igazítható illetve az arcunk és fejünk adottságaihoz.
 12. Számos szellőzője van a terepes használathoz is elégséges légáteresztés és szellőzés miatt, az arc levegőző kicserélhető zárt, zárható helyett teljesen rácsos fixen szellőzősre ha több levegő után kapkodnánk egy kis terepezéskor
 13. 3 különböző szögben állítható meg a plexije és van szellőző mód is, amikor nem kattintjuk be, le a plexit teljesen az esős záródáshoz például
 14. Kivehető és mosható a bélése
 15. Tervezve van a párnázása a szemüvegesek számára, ami ugye nekem fontos, mert használok drioptriás szemüveget
 16. Használható többféle off-road szemüveggel
 17. Dupla “D” gyűrűs a sisak rögzítése, mivel ez egy sport szegmensű sisak is
 18. DOT és ECE szabványnak is megfelel a sisak biztonsága

Amint több élményt gyűjtöttem vele azonnal jelentkezem is!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.