Észak-Horvátország gyöngyszemei

1

Érdekes utam volt április elsején. Kicsit a körülmények tükrözték is a dátumot….

Ami viszont lényeges: anyag gyűjtésen jártunk a MOTOzin április végén megjelenő lapszámához Zolival. Érdemes lesz megvenned ezt a számot is, azt már most merem mondani! KÖTELEZŐ! 🙂

Észak-Horvátországi kitérő:

Szinte mindannyian mentünk már el a gyöngyszem mellett, amikor a kötelező tengerparti utunkat járjuk, hiszen Zágráb útba esik de csak kevesen tudjuk mik mellett, felett száguldunk el évről-évre. Biztosan ismeritek a Plitvicka tavakat de nem ez az egyetlen gyöngyszem a környéken.

Nem akarok minden látnivalót lelőni de volt minden, ami szemünk-szánk ingere lehet: útlezárás, kicsit murvás út, erdei szakaszok, szerpentin, erdei pihenők, faszén-benzin égetés, pisztráng evés, vízesés, működő vízi malom és alapos tesztelés. A teszteket itt írom meg de a többi kulturális dolog miatt a MOTOzin-t lesz érdemes megvenned. Nagyon sok élményben volt részünk pedig a technikai részletek miatt csütörtök helyett pénteken vágtunk neki az útnak de így is belefértünk a három napba. Vasárnap már a napsütéssel köszöntöttük Budapestet és ki-ki az itthoniakat.

Touratech Companero World 2

Észak-Horvátország gyöngyszemei

Mondjuk nem így képzeltem el a Pirelli Scorpion Rally gumijaim tesztjét….de ez most egy nem tervezett út volt nekem. Olyan oldalszélben mentünk fel az autópályára, hogy ez az igen testes motor is 2-3 métert oldalazott mire kimozogtunk egy-egy erősebb széllökést. Szuper teszt volt viszont a két személyes terheléshez ez az út, hiszen Zoli, hogy többet, könnyebben tudjon fotózni mögém ült fel a BMW GSA-re. Most csomagunk még nem volt sok, mert egyikőnk sem ma kezdte a motorozást…de az én 85 kg-om összeadva a Zoli 95 kg-jával meg egy táska 12 kg-mal már a motor 260kg-jához adva elég jó vizsgálat. Szerencsére a 125 lóerő a 125 Nm-nyomatékkal minden kanyarból kifelé elégséges volt még a szerpentin fordítókban is, sőt előzni volt, hogy 6. fokozatban mentem ki, mert egy erősebb gázmarkolat fordításra már magunk mögött is tudtuk az előzésre kiszemelt áldozatot(kat).

Láttunk ilyen “kézi-vízipisztolyos”  rendőröket akik annyit mondanak sebességre amennyit csak akarnak de mivel több motoros nem volt még a helyenként 6 Celsius fokos hőmérsékletben így nem voltak ránk fókuszálva, sőt az összesen három motoros rendőr még intett is nekünk. Nagyon jó képeket készítettünk szerintem a teszt felszerelésekről.

TT Protektor

Touratech Budapest boXer védő

Külön cikkben fogok beszámolni az út előtt megjött Touratech Campanero World 2 nadrágomról, amivel ez volt az első utam. Előzetesként annyit, hogy a nadrág jól szellőzik de a helyenként 6 Celsius fokban sem kellett rávennem a vízálló héjat csak, mert fáztam volna.

Műszaki rész:

Következő cikkekben jelentkezem az úton szerzett tapasztalatokkal a felszerelés, ruha, motor területéről. egyenlőre mindegyik pozitív csalódás vagy csak túl nagy volt bennem az előítélet, az is igaz, hogy 1600 km nem mondja meg a “tutit”.

Hangulatért nézd meg a MOTOzin Facebook bejegyzéseit is –››

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.