1200-as szerviz a GÉSÁ-n

0
1000-1200 km-es bejáratás utáni első szerviz.

Mivel 1200 km a maximum amin belül vissza kell térni egy BMW bázisra a bejáratás után, így ezt is megejtettem. Hiszen pont 1117 km-el értem vissza hozzájuk a Balatonra a Full-Gas szalonjába. Nem sok esemény volt az első 1100 kilométer alatt de sok értékes tapasztalatot szereztem. Például ugye, hogy amit megkaptunk a Touratech Budapesttől azt érdemes felszerelni mielőtt még össze karcolódik a gyári, ami eladható új állapotában. A reggeli 9-es időpont miatt előző estés leutazást választottam. Reggel kisimultan értem a szervizbe 08:00 h-ra. Mondjuk az este megint sikerült 0-2 Celsius fokot kifognom, lassan nem hiszem el, hogy csak Yeti Race hangulatban tudok motorozni. Jó időben még nem ültem a gépen. Az is igaz, hogy így legalább haladok a Touratech Budapest jóvoltából a Campanero World 2 kabát tesztjével.

1200-as szerviz:
Eleve hangzatos, hogy 1200-as motoron a bejáratás 1200 km. Ilyenkor mindig komputerre kötik a motort, hogy ha van gyári frissítés, szoftver bármi azt fel tudják tölteni. Most nem volt így, nem volt mit frissíteni, fontos tudni, hogy minden szervizt le kell jelenteni a gyár felé, minden motorról. Így biztosan nem kevés információjuk áll rendelkezésre a motorokkal kapcsolatban. A motorolaj és a szűrője az cserés hiszen a bejáratás alatt még kerülhet bele fém szemcse, ami innen-onnan kopik le. Mondjuk szemre olyan szép volt fény felé átnézve is az olaj mintha most töltötték volna bele de biztosan napfényen jobban csillogott volna, mint valami “metál” festék. Ami viszont érdekes, hogy a szaki, Gábor javaslatára a hátsó szöghajtásban is cseréltük az olajat amit Ő 10.000 km-nél javasol a jövőben is a gyári előírt 20.000 km helyett. Ebből viszont olyan olaj jött ki, ami szemre is metál volt, tehát tele volt fém szemcsével. Én soha nem gondoltam volna ezt de rendben van ez így. Az előző BMW R 1150 GS motoromon annak a szerelője is mindig 20.000 km-nél javasolta a szöghajtás olajcseréjét. Mondjuk szerintem ez nem nagy tétel ahhoz képest amennyibe egy szöghajtás tud kerülni ha tönkre megy, sérül vagy idő előtt elkopik. Szerintem ennyit megérdemel egy ilyen drága gép.

Az 1200-as bejárató szerviz ára változó attól függően miket kér az ember még de kb: 50.000 Ft. Olyan is van aki akcióban a motor vételárába ezt is bele tudta alkudni. Na ez nem kötelező! Aki dupla lábbal rúgja be a szalon ajtót ne lepődjön meg ha vastagon nyomják a ceruzát…

Életében megkapta az első autópályázását.

Mivel hazafelé siettem, így elsőre, előnytelen feltételekkel, terepre való gumival, hűvös időben csak kipróbáltam az autópályát. Gondoltam a szabályos sebesség limiten belül nem lehet gond a Scorpion gumi. Azon kívül, hogy van hangja nem úgy zúg mint egy MIG de van hangja, azon kívül semmiben nem zavart. Végre megnézhettem mennyire rugalmas a boXer blokk a szokásos 4.000-5.000 fordulat/perc tartományban. Nem okozott csalódást hiszen másfél szer olyan erős mint az előző 8 évig tesztelt BMW R 1150 GS-em volt. Az 85 lóval gazdálkodott ügyesen ez pedig már 125-el. Nem lesz itt gond csomagokkal, utassal, emelkedőn sem, de akkor sem egy BMW K 1600! Érezni, hogy feljebb majd elfogy szépen de nem is kell ezzel a géppel 200 km/h felett járni már csak azért sem, mert bekapcsolt tempómattal, dobozok nélkül, maximumra felrakott szélvédővel, első bukócső táskákkal 7,2-8,0 liter/100 km-t írt ki. Na remélem átlagra azért ez még javulhat ha nem csumázom és jól bekopik a gép.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!