Átgumizás, felni, terepmotorozás összefüggései

1
Új, terep gumi a BMW R 1200 GSA-ra.

Mivel idén nem csak aszfalton kell szerepelnünk a BMW GSA-val így az AMTS 2016-ra megkapta a motor a Pirelli Scorpion Rally gumikat, hogy minél előbb vagányan nézzen ki és ha lehet tudjak gyakorolni vele ilyen gumival és ehhez való terepen. A Kék Hold nagyon sok ideje segít gumizni nekünk így most is Őket kértük fel a faladatra, hogy gumizzák át a tesztalanyunkat.

Nem könnyű kérdés a gumi és a felni témakör ehhez a motorhoz hiszen nem nagyon járnak az emberek 19″-os első kerékkel és 17″-os hátsó kerékkel terepre főleg nem közel 260 kg-al. A motor ereje, súlya, felni mérete, a vezető tudása, tapasztalata mind-mind kérdés a gumi választásnál.

Milyen opciók jöttek szóba: a legelső és legfontosabb kérdések? Hova? Mire? Meddig? Kinek? Egy garnitúra gumival-e? Lesz-e csere felni külön-külön gumival vagy a gumit kell cserélgetnünk? Az idő és az ár azt mondatta velünk, hogy egy pár felni és 2 pár gumi lesz a kezdet. Amennyiben vegyes gumit választanánk, ami kicsit jó mindenhol, de igazán sehol nem kiemelkedő, az pont olyan lenne, mint a motor maga, kompromisszum, de a Kazah túrán megtanultam az aszfalton is, meg terepen is jó gumi pont semmire nem jó terepen. A gyári Anakee komolyabb terepen szinte nem jó, ameddig egy-egy murvás úton gurulnánk el azt pont tudja de a nedves, füves, homokos, sáros, vizes környezet az sok neki.

A Tourance, nem a NEXT, hanem a régebbi, az nagyon jól szolgált nekem a BMW R 1150 GS-en de mélyebb homokban körülbelül semmire nem jó ilyen súlyú motorhoz. Már akkor is vesézgettem ezt a gumi kérdést nagy testű motorokhoz. Itt olvashatjátok! Most azóta már van fejlődés de nehéz a döntés, hiszen a terepen jó gumi aszfalton öröm ha 3.000-4.000 km-et elfut mire végleg kikopik. Sok bütykösebb gumi ráadásul sebesség limites is, tehát nem lehet őket 150-160 km/h felett terhelni. Mondjuk annyival úgy is csak németben lehetne járni de ott annyira zúgna egy ilyen gumi, hogy a “birodalom visszavág” ha meghallja, a földrengést, amit a tankok okoznak, ja nem a gumik, eléri Berlint. Akkor Karoo 3 kizárva, mert legyen inkább egy jó gyári Anakee aszfaltra és egy igazibb terep gumi cserébe.

Mi lenne a legjobb megoldás? Megmondom Én! Betenni előre a 21″-os terep kereket, felnit az Excel-től, hátra pedig a 18″-osat rendes terep gumival. Létezik rá megoldás de ha a gyári, fekete felniket drágálljuk csere keréknek pluszban, akkor ezt meg se nyissuk, biztosan 2.000 Eur felett végzünk a 2 db kerékkel. Erre majd egy másik bejegyzésben térünk ki.

Ami nagyon fontos, hogy ezekben a kerekekben van keréknyomás ellenőrző rendszer, ami kicsit kiáll a felni belső oldalán így nagyon óvatosan illik csak átgumizni, hogy ezt a drága berendezést ha csak lehet ne szakítsuk le a helyéről, ezért is érdemes olyan gumist keresni, mint például a Kék Hold is akik nem először látnak BMW felnit!

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Motoros kalandorok a műhelyben 2. – SZRLM.hu

Szólj hozzá!