Név választás, Optimus Prime

0

Tartós teszt motornak illik egy név is:

Valljuk meg a motor neve egy meghatározó dolog. Egy ember teljes életét meghatározza a csillagjegye a neve és az egyéb ezotériái! Szerintem egy motornak kell név, minek ezt tagadni ha feleségek, barátnők, szeretők, szülők nem néznék rossz szemmel akkor biztosan a nappali vagy a háló egy szegletét is kiharcolnák maguknak a kedvencek.

A házas élet rejtelmei jeligére a szerkesztőségbe.

Nem kell bemutatnom szerintem senkinek a BMW R 1200 GS Adventure formatervét?! Már a teljes design csapat nem titkoltan Autobot rajongó. Ez jól tetten is érhető az Adventure változatnál kézzel foghatóan. Akkor meg minek küzdeni a realitások ellen, vagy idézhetném a Brain életét: “küzdj egyedül a realitások ellen”. Lehet értékelni a vízilovat fára mászásból de hiába az egyenlőség, a kígyó megveri ebben.

Optimus GS álcában

Optimus GS álcában

Így legyen a becsületes neve: Optimus Fővezér az autóbotok vezére. Szerintem ez a gép élőben szebb, mint képeken de ettől függetlenül bármikor átváltozhat kamionná. Terhelhetőségben tudja hozni a nyergesek szintjét de jó indulatú amikor a világot kell megmenteni. Viccelődve hívtam így mindig, ám végül nagyon találó rá ez a név. A lányok fejben biztosan nem így hívják,  mert az álcája olyan tökéletes, de én meg tudom, hogy egy autóbot. Jó érzés amúgy is, hogy a fővezér mindig velem van a bajban.

Optimus Prime

Optimus Prime

Mivel a jogosítványom “csak” A-B kategóriás megbeszéltük Opimussal, hogy főként a BMW R 1200 GS Adventure formáját használja. Így nincsen gond a hatóságokkal sem és könnyebben parkolunk. Ráadásul az EVOroad egy motoros oldal, nem galaktikus útikalauz kamion stopposoknak…

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!