Warning: usort(): Array was modified by the user comparison function in /var/www/evoroad.hu/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars.php on line 761

Szegeden úgy is szerencsés ha látják a motort

0
Bejáratás 2.:

Mivel Szeged számomra fontos város így oda is elmentem a bejáratás alatt. Gondoltam jó ha látják ott is a motort és a számos kiegészítőt rajta, amiket tesztelnem kell a Touratech Budapest miatt. Bár nem egy nagy város, de a halászlé azért elég jó és erős a motoros élet is. Ráadásul a család is nagyon fontos. Na persze 2 nap semmire sem elég de arra igen, hogy vissza felé megint tesztelni tudjam a Touratech Campanero kabátot 0-2 Celsiusban. Szerintem azért kapok mindig ilyen hőmérsékletet, hogy tudjam Nektek bemutatni a kabát tudását. Mivel egy ilyen motoros ruha nagyon nem olcsó ezért, biztosan sok mindent kell tudnia. Mondjuk tudja is! Autópálya kizárva, így marad a régi 5-ös út, ami sajnos nem hibátlan állapotú de legalább forgalmas.

A GPS-ben kitiltottam a fizetős utakat így olyan szakaszokat is talált amiket én nem szoktam használni pedig erre laktam életem első 19 évében, nem végig a régi 5-ös úton vitt hanem a tanyák között az Alföldön, amit nem bántam, bár este hazafelé nem tudtam sietni, hiszen ott azért van vadmozgás.

vizen járás GS-el

Motorcsónak módban a BMW GSA

Kicsit bíztam benne, hogy 0 Celsiusban a vadak is pihegnek kicsit, éjjel. Mondjuk motoros egy sem volt az úton, pedig őszintén mondom nem fáztam a kabátomban egyáltalán. Érdekes módon a Touratech Companero World 2, az végül 2 db kabát, mert egy belső réteg a motoros kabát maga protektorokkal és erre kapunk egy külön is használható esőkabátot, zsebekkel és egyéb extrákkal. Nem volt szükségem 5 réteg ruhára 0 fok körül sem csak egy vékony technikai, aláöltözőt vettem fel. A szegedi “melóból” volt amikor sütött a nap de pont nem ültem a motoron. A vissza út Pestre természetesen -2-0 Celsius körül alakult így megint nem rohantam de végre világosban gurulhattam. Bár a csapadék, már-már hó szerűen csak megérkezett! A tartalék üzemanyag jelző lámpa még idejében figyelmeztet de szerencsére írja a még megtehető kilométerek számát is. Értelem szerint folyamatosan számol vissza, ahogy haladunk a motorral és fogyasztjuk az üzemanyagot a tankból. Tankoláskor láttam, hogy “csak” 25 liter ment bele így gyanús, hogy még volt benne vagy 5 liter benzin.

Ami már most látszik jó az Adventure szélvédelme, jobb mint a “sima” GS-é, de a plexi beállítását még nem találtam meg. 180 cm körüli magasságommal a legfelső állásában is kilátok felette bőven de a szélzaj csak eltalálja a sisakomat. 70-90 km/h környékén még állítható menet közben is (bár a BMW gyár nem javasolja biztonságunk miatt) de e felett már nem mozog a légnyomás miatt, mondjuk úgy záródik az érdekünkben.

Továbbra is kellemes a fülnek a boXer hangja és a gyári végdob is férfias pedig én nem kaptam az extraként rendelhető Akrapovic dobot. A gyári HP logós is szép de a Touratech kínálatban van teljesen fekete is belőle. Ráadásul zárt, terep versenyen (szigorúan csak ott!) kivehető belőle a furulya is, amitől még marconábbá válik. Mivel én nem ezt kaptam és amúgy sem rendelhető szalagról az extra dob, így élvezem a kulturált gyári végdob hangját. Ami azért 3.000-5.000 fordulat körül elég szépen szól már. Eseménytelen visszaút után, gond nélkül értem Pestre.

Folytatás rövidesen.

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!