EVOroad design a BMW R 1200 Adventure LC 2016 motoron

0
EVOroad + Touratech design, látványtervek, tervezés a BMW R 1200 GS Adventure motoron

Mivel sikerült ugye egy nagyon egyszerű fekete-fehér BMW GS-t bevonnunk a ShowBike funkcióba, így adta magát, hogy a további grafikák is maradjanak ennél a 2 színnél, hiszen így is lehet szépet alkotni.

A motor idén egyébként elérhető óceán-kék és verseny-piros fényezéssel is a könnyű-fehér mellett. A fehéren kívüli színek sajnos felárasak így az 30.000 Ft annak aki nem akarja az alap fehéret.

Egyébként volt szerencsém minden színben megnézni a motort és tényleg szép de én egyszerűt, minimalistát akartam amúgy is. Nem kis feladat a motor átgrafikázása, hiszen vagy leszereljük az elemeket és cseréljük más színre vagy felkeresünk egy ügyes fényezőt, aki a gyári elemeket átfújja nekünk. Persze ahhoz is szét kell szereljük az elemeket, ami amúgy nem sok idő. Én a 3. megoldást választottam, miszerint fóliázni fogunk, így nem nagy kockázat ha másra vágyunk csak cseréljük a fóliát. Igen ám de kinek van meg az elemek, felületek terítéke? Ú ez bonyolult, mert egyetlen elem sem sík rajta…Okos vállalás nem mondom, köszönjük szépen elégtelen leülhet. Kinek lehet meg? A Touratech készít BMW GS Trophy dekoros motorokat (még Adventure modellt is) talán nekik? Igen csak 2-3 napom van a kiállításig, akkor ez bukó, ráadásul az sem tetszik eléggé nekem. Marad a kézi munka minden elem kézzel való feltérképezése és a “teríték” levétele. Szuper elfoglaltság. Megkértem hát a legjobb grafikusunkat segítsen nekem ebben. Elvoltunk így is jó sok órát. A lényeg: lett terítékünk, hogy a motor-Burda új számában indulhassunk a tavaszi GSA kollekciónkkal. Gyorsan elkészült egy terv amit a fotókon láthattok is, ekkor még fogalmunk sem volt mekkora móka és kacagás ezt feltenni a motorra.

Célom volt: az új, online magazinunk bemutatása EVOroad néven ugye, a MOTOzin munkásságom jelzése, a Touratech Budapest munkánk megjelentése is egyetlen motoron, lehetőleg ízlésesen.

Mivel külföldön is fogunk járni túrán, teszten ezért “magyarkodás” nélkül cél volt a felségjelzés is, amit a csőr elején adtunk meg piros, fehér, zöld színekkel kihasználva az EVO szó látványos “E” betűjének pont 3 db szakaszát.

Folytatás következik rövidesen…amint ragasztgatunk 🙂

Megosztás.

A szerzőről

Nyári Krisztián

Röviden rólam, aki még nem ismerne, szenvedélyem minden, aminek két- három kereke van. Több, mint 35 éve kerékpározom és 25 éve motorozom. Nagyon szeretem a felfedezést, túrázást, csavargást, világjárást. A hosszú évek alatt eljutottam az egyhengeres gépektől a boxerekig, de volt közte soros négy hengeres is és amióta szerző vagyok a MOTOzin motoros magazinnál, azóta még több motort sikerült kipróbálnom. Az évek alatt több felületen is publikáltam, amiből a legismertebb talán a MOTOzin és a BMW R 1150 GS motorom kapcsán vezetett blogom. Az évek alatt eljutottam nagyon sok szép helyre motorral volt, ahová többször is: Horvátország, Görögország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Erdély...Tervben van: Gibraltár, Mongólia, Nordkapp, India... Találkozunk az úton! Főleg ha Te is járod a Tiéd.

Szólj hozzá!